• Gaming Vijesti
  • Jeftin(ij)e grafičke kartice su prošlost, smatra šef Nvidie

Vi uspoređujete grafičku karticu od 2000€ sa konzolom od "550€" lol. Znači takva grafička ide u ultra entuzijast računala koja guraju igre do mjere da će za takvo što trebati PS7 i XBOX Series žnj, grafička koja je dvije do tri generacije ispred current gen konzola i onda se čudite ko pura dreku zašto košta toliko. A između ostalog tko vas sili kupiti tako što kad će 4060 ili 4070 biti jednako jake kao top modeli prošle generacije po drastičnoj manjoj cijeni od 2000€.

Nvidia će uskoro postati prošlost 😆

Ne razumijem tolike dame oko ovoga.

Onaj tko si može priuštit, taj će kupit i grafičku od 5000€, onaj tko nemože, neće i to je to.

oxi pa no, ne kuzim uopce poantu guranja 4080 ili 4090 u kontekst ps5 ili boxa. Moje pitanje bi bilo, treba li ti upgrade za 3060, 3070 i 3080 na 4080 ili 4090? Ne! I tu staje sva rasprava oko toga.

3060 je jaca od trenutnog gena konzola i ne treba ti nista vise, a pogotovo jer vecina igara stize kao U5

A i simpaticni su ovi postovi oko ps5 od 4500kn i sa TVom od 15k 😅

ja imam 1070 i dok ne odem na 4k nema smisa kupovati. I jos dan danas radi kao da je nova… a to sto kaze @chono je istina. 4500 konzola 15k tv. Mi dobijemo za te iste pare sad pc i 4k monitor. Dodje ti na isto. 3000 serija nikad jeftinija.

A za drugu stvar sto chono kaze. Znaci 87 godina prica da ceka novu seriju amda a znamo i mi a i srbi na kosovu da chono ne bu kupio amd nikad :-D jbga tako je

Nedaj Boze spomenuti nesto u vezi konzole, za neku usporedbu, odmah se svi uz*ebu. Ali misljenje je kao supak, svatko ga ima

seizure91 pa ako ces usporedivati onda usporeduj isti rang proizvoda. Mid end grafe sa konzolama. Znaci 3060 i eventualno kada se objavi 4060…

Osim toga ti si masio temu, ne mi 🤷‍♂️

@fensisuperstar jebote, gledam da ce me upgrade 6 core cpu i mbo doci 2300kn, a sa 3070 sam miran do penzije 🤣

chono

Puno si i rekao za 3060 lol, a između ostalog TV od 15K je potreban radi bolje grafike znaš 😂

prayer ah, Weky logic. Vjerojatno sve bljesti u zarkim bojama u Fortniteu 🤣

Nek on smatra kaj hoče ali da neka bolja grafulja košta ko čitav preostali hardver je total bez smisla. Njihova proizvodnja je toliko masovna bez obzira na sadašnju krizu i navodno nedostatak sirovina u što i ne vjerujem toliko, sve je to politika. Kinezi su dokazali koliko grafička može bit jeftina i sav taj gadgetski produkt i svi pomalo zadovoljni.

To ionak oni slažu svuda po svijetu a plaćeni brendovi trljaju ruke. Nezasitni lopovi a isto ide i proizvođačima procesora Intel i AMD. .Uništili su preostalu konkurenciju i stvorili si dobro trgovačko okružje da mogu radit što žele. Imamo skuplju i jeftiniju paletu procesora a sredine nema više.

Ova spominjanja TV-a kao preduvjeta za konzolu su mi urnebesna.

TV se kupuje da se ima TV, a ne zbog plejke. TV sam imao oduvijek i TV ima svaki stan, svaki čovjek. Kupuje se za sport, za nogomet, za formulu, za serije, za filmove, za sve. TV je meni bitniji od namještaja Ha-Ha-Ha.

Prava muška dnevna soba ionako ima samo vrhunski TV i fotelju/kauč. Ostalo ni ne treba.

Tzereen Slažem se. Kad kupim veliki vrhunski TV ( i zvuk) to će biti radi filmova i serija.

Naravno da će i konzola biti spojena na njega ali to nije glavni razlog.

Display se nebi trebao spominjati jer na taj isti 15k kuna TV možeš spojiti i komp.

Nije ti potreban TV od 15k kn za vrhunsku sliku i điđe miđe.

Za 6000-7000 kn kupiš C2 i imaš sve što ti treba. To nije puno za takav TV. Više od 7500 ne dajem za telku.

Tzereen sereš kvake. ako nemas frzider i wc nije muska soba. I to wc u sredini sobe da doslovno sam digne na fingerprint scan i jos ti kaze dobrodošao gospodaru i dobar ti drek želim s glasom nives celziju, severine ili josipe lisac. Aj bok. Nemastovit si totalno!

Nexus opet drugi par rukava. Nekom je i taj C2 preskup.

Ne možeš ti odrediti što je dobro za nekog drugog. Možeš mu dat savjet na osnovu njegovih želja i mogućnosti. Btw, 65 C2 ziher ne košta toliko koliko si naveo. A 65" je neki sweet spot. Ja bi čak i 77/83" uzeo.

fensisuperstar razlikuju nam se pojmovi muškosti i privlačnosti. Ha-Ha-Ha Ja sam recimo ultimativna muškarčina. Bez da vozim BMW ili da sam bio s 10000 žena. Ok, i @buz je blizu.

buz zato si i napravio klinca. Kaj ćeš drugo raditi.