Ova tema je otvorena sa mojim predviđanjem za sezonu, pa ajmo malo bacit pogled da vidimo koliko sam loše predviđao.
zontra AFC WEST
1.KC Chiefs 13-4 (1st seed)
2.LA Chargers 11-6 (5th seed)
3.LV Raiders 9-8 (no playoff)
4.Denver Broncos 9-8 (no playoff)
Chiefse sam skoro u pobjedu predvidio, na kraju su imali 14-3. Prije početka sezone sam mislio da će biti najbolja momčad u regularnoj sezoni (što zajedno sa Eaglesima jesu). Iako je izgubio Hilla, Mahomes je pokazao kakav je nevjerojatan talent i prilično sam siguran da ove sezone opet osvaja MVP-a. AFC je brutalan, ali je dobro što imaju dodatan tjedan odmora tako da ipak ulaze kao blagi favoriti za finalista SuperBowla iz AFC-a. Ali Billsi i Bengalsi su blizu (ne zaboravimo da su obje momčadi porazile Chiefse u regularnoj sezoni) i očekujem ponovno ludnicu u playoffu, kao prošle godine. Chargersi su jučer osigurali 5. mjesto prije svoje utakmice tako da su odmarali protiv Broncosa, inače bih to isto skroz pogodio. Raidersi i Broncosi su baš razočaranja. Ali Broncosi su u većim problemima. Imaju ogroman Wilsonov ugovor i tko kaže da neće i dalje igrati užasno. Raidersi imaju kvalitetnu momčad i ako budu imali solidnog QB-a dogodine uz više sreće i manje glupih odluka, očekujem ih definitivno u playoffu.
zontra AFC EAST
1.Buffalo Bills 12-5 (2nd seed)
2.NE Patriots 8-9 (no playoff)
3.Miami Dolphins 7-10 (no playoff)
4.NY Jets 3-14 (no playoff)
Billsi stvarno brutalno izgledaju i njih sam mrvicu podcijenio, ali ništa previše. Je li ovo napokon godina kad će uspjeti pobijediti Chiefse u playoffu ili da će i dalje biti na korak od Superbowla? Za 3 tjedna bi mogli znati. Patriotse sam pogodio točno, baš su tu negdje oko 50%, nit smrdi nit miriše. Od Dolphinsa nisam očekivao playoff, stvarno su me ugodno iznenadili u velikoj većini sezone (nemojmo zaboraviti da su bili na 8-3 u jednom trenutku). No Tagovailoa me nije kupio još, a i problem su njegovi konstantni potresi mozga. Hoće li to dugoročno utjecati na njega ili će nastaviti s odličnim partijama, vrijeme će reći. No mislim da Billsi neće imati previše problema s njima u Wild Cardu. Za Jetse sam očekivao da će biti jedna od najgorih ekipa u NFL-u, ponajviše zbog Wilsona. Što je točno, on je možda i najgori QB lige. No nisam očekivao toliko odličnu obranu. S kvalitetnim QB-em, Jetsi pucaju visoko sljedeće godine.
zontra AFC SOUTH
1.Indianapolis Colts 12-5 (3rd seed)
2.Jacksonville Jaguars 9-8 (no playoff)
3.Tennessee Titans 7-10 (no playoff)
4.Houston Texans 3-14 (no playoff)
Kakav fail sa Coltsima. Zadnjih godina imaju odličnu momčad, ali nikakve QB-eve. I stvarno sam mislio da će Ryan moći isporučiti jednu odličnu sezonu, ali ništa, raspad sistema. Pod hitno reset franšize. Ostale 3 franšize sam takoreći u pobjedu pogodio, samo eto, 9-8 je bilo dovoljno za diviziju. Jaguarsi su se lijepo digili i mogla bi to postati jedna jako dobra AFC momčad. Makar mislim da neće preko Chargersa u playoffu.
zontra AFC NORTH
1.Baltimore Ravens 11-6 (4th seed)
2.Cleveland Browns 10-7 (6th seed)
3.Cincinatti Bengals 9-8 (7th seed)
4.Pittsburgh Steelers 8-9 (no playoff)
Ravensi opet pred kraj sezone imaju problema sa Jacksonovim ozljedama i bojim se da ništa od mog predviđanja da će osvojiti SuperBowl ove godine. Kako god, čeka ih zanimljivo ljeto. Nastaviti sa Lamarom ili potražiti novog QB-a? Brownsi su definitivno razočarali, očekivao sam više od njih i bez Watsona i kad se Watson vrati. Ako Watson od sljedeće godine ne bude opet onaj stari, tvornica tuge će ponovno raditi punom parom. Za Bengalse sam pomislio da je prošlogodišnja sezona bila fluke, ali su me razuvjerili. Burrow je taj i Bengalsi će uz Cheifse i Billse sljedećih 10 godina raditi sranja po AFC-u. Bit će teško ponoviti prošlogodišnji SB, no sigurno ih neću otpisati. A za Steelerse šta reći. Ništa posebno, ali Tomlin je odličan trener koji će ti uvijek osigurati pozitivnu godinu. Trebao sam to već naučiti.
zontra NFC WEST
1.SF 49ERS 12-5 (1st seed)
2.LA Rams 11-6 (5th seed)
3.Arizona Cardinals 10-7 (6th seed)
4.Seattle Seahawks 3-14 (no playoff)
Očekivano, 49ersi su odlična momčad i definitivno jedan od favorita za SB unatoč tome što igraju sa 3. QB-om. No ako se i Jimmy G ne vrati do playoffa, čini se da je Purdy dovoljno dobar da vodi momčad. Ramsi totalno potop, još se nikad nije desilo da SuperBowl prvak sljedeće godine bude toliko loš. A i još se priča da bi McVay mogao otići tako da ne vidim baš svijetlu kratkoročnu budućnost franšize. Cardinalsi katastrofa, očekivao sam da nastave sa solidnom godinom, ali i tamo treba sve od nule krenuti, čini mi se. Seahawksi baš ugodno iznenađenje. Svi su očekivali da će biti loši, pa eto i ja. No drago mi je zbog Gena. Sasvim solidna ekipica kojoj je ipak Wild Card maksimum.
zontra NFC SOUTH
1.TB Bucaneers 11-6 (2nd seed)
2.NO Saints 10-7 (no playoff)
3.Carolina Panthers 6-11 (no playoff)
4.Atlanta Falcons 2-15 (no playoff)
Baš raočaravajuća divizija gdje su svi završili unutar pobjede sa negativnim minusom. A moram priznati i da ne vidim lijepe stvari u budućnosti za nikoga iz ove divizije. Treba samo vidjeti što će biti s Bradyem. Vjerujem da je i on sam svjestan da je to to što se tiče Bucsa.
zontra NFC EAST
1.Philadelphia Eagles 10-7 (3rd seed)
2.Dallas Cowboys 10-7 (7th seed)
3.NY Giants 8-9 (no playoff)
4.Washington Commanders 4-13 (no playoff)
E ali zato je ova divizija ugodno iznenađenje. Prije 2 godine si mogao diviziju osvojiti sa negativnim omjerom, a sad su jedina divizija gdje svi imaju pozitivni omjer. Eaglese i Cowboyse će se nešto pitati u playoffu sigurno. Ako se Hurts skroz oporavi, Eaglesi će pogotovo biti opasni. Giantsi su isto ušli u playoff, ali ne vjerujem im previše. Ali ne vjerujem ni njihovim protivnicima, tako da možda i izvuku jednu pobjedu.
zontra NFC NORTH
1.GB Packers 10-7 (4th seed)
2.Minnesota Vikings 10-7 (no playoff)
3.Chicago Bears 9-8 (no playoff)
3.Detroit Lions 5-12 (no playoff)
Packersi baš razočarali, a Vikingsi me ugodno iznenadili, barem što se omjera tiče. No Cousinsu ništa ne vjerujem i pobjeda protiv Giantsa im je max u playoffu. Bearsi preloše, na kraju su završili kao najgora momčad lige. Imaju sad prvi pick, no mislim da neće birati QB-a. Ići će sa Fieldsom, no on jednostavno sljedeće sezone mora napraviti veliki korak naprijed. Lionsi su baš simpatični i da nije bilo onog blesavog poraza od Panthersa u prošlom kolu, mogli su u playoff. No obrana propušta na sve strane, to treba zakrpati za sljedeću godinu.
Sve u svemu, jako se radujem playoffu. Ima nekoliko baš ozbiljnih momčadi i očekujem par klasika. Ja sam nešto slabije pratio zadnjih 6,7 tjedana, ponajviše zbog svjetskog u nogometu, no playoff će se sigurno ispratiti.