Welcome to the 19th century, a time of industrialization, diplomacy, and discovery. Rich with technological innovations, conspiracies, and changing allegiances, this era presents the perfect setting for classic Anno gameplay. Anno 1800 provides players ample opportunity to prove their skills as a ruler as they create huge metropolises, plan efficient logistic networks, settle an exotic new continent, send out expeditions around the globe, and dominate their opponents by diplomacy, trade, or warfare.

• FFA +1

Skinuo sam ga, nažalost

Nekoliko sati proletilo samo tako. Smeta mi što je 100% grid builder bez ikakve iznimke

Fenix da, klasicni Anno, ali me cudi kolicina novotarija u odnosu na davni 1404. Ovi DLCovi su isto cudo! Najvece iznenadenje mi je fluidnost gameplaya i da jednostavno prekrasno izgleda.

Jebem ti Anno, zaglavio skoro do 3 ujutro. Danas zombie mode

chono isto. Zadnji sam igrao prije 12-13 godina i zaboravio sam koliko može bit kompleksan, iako su osnove jako jednostavne. Svaka 2-3 sata sam kretao ispočetka kad bi polovio neke stvari, a mislim i da ću večeras tako.

Nekoliko sitnica koje se nadam riješit modovima:

• kut kamere da se automatski mijenja kad prebacim na drugi otok
      • da, primjerice, ne radi automatske transfere između dva vlastita otoka, ako na prvom imam dovoljno tog resursa (možda samo još nisam pronašao način kako to napravit). Ako imam samo dva cargo slota, neka u tom slučaju ignorira prvi resurs, i nek nastavi s trećim
      • da mogu povezat određenu tvornicu na određeni warehouse, jer koliko vidim, zasad koristi uvijek najbliži, pa nastaju zastoji

Da je građenje po gridu slično onome u Cities Skylinesu, te da warehousi nemaju globalno skladište (teleportiranje resursa), bio bi mi savršen

Čemu je ovo najsličnije? Jel real time ili na poteze?

Fenix samo rokni home tipku i kamera se resetira na default. Ctrl+G ti mice hud, ako ces screense radit.

@Tzereen real time city builder

Tzereen ovo što je Chono napisao, samo s elementima Civilizacije u kontekstu diplomacije i ratovanja

EDIT:

chono samo rokni home tipku i kamera se resetira na default. Ctrl+G ti mice hud, ako ces screense radit.

Samo što mi ne treba na default, volim svaki otok gledat/igrat iz posebnog kuta. Sitnica, ali jbg

chono thanks. Mislim da takvo nešto nisam igrao od SimCitya.

Fenix thanks!

Fenix

A što igraš, neku kampanju ili? Zadnje sam davno igrao 1701 i sad kad gledam baš bi mogao probati taj novi.

Fenix zapravo i nije sitnica, jer otoci mogu biti drugacije rotirani. Imas oko za poboljsanja 😁

@Tzereen u sustini je city builder, gradis gradove po razlicitim otocima, svaki od otoka je pogodan za neku vrstu poljoprivrede ili odredenu rudu. U tom smislu moras postaviti i odredene rute brodovima kako bi dopremio potrebne resurse u glavni grad, jer kako imas staleze, tako njihove potrebe rastu i imaju drugacije zahtjeve. Imas i ratovanje, imas i odredene mini questove od NPCeva, a imas i DLCove gdje primjerice radis ekspediciju na Artic i tamo imas posebne mehanike i izazove. Ovako u sumi izgleda jednostavno, ali nije 😁

Fenix sandbox, rijetko kad igram u ovakvim igrama

A što je to sandbox, kao ono free play bez nekih određenih objective-a?

Brijac za razliku od kampanje koja te gura u premade scenarije, ovdje krećeš iz nule i igraš kako se tebi igra. Ako ti se netko od protivnika zamjeri, može ti bit cilj satrat ga u savezništvu s nekim trećim, a možeš i bit pacifista… CIlj je koji si sam postaviš, a ovisno o težini protivnici ti ga mogu korigirat

Brijac yes, prakticki si mozes sam postaviti uvjete kao sto su velicina otoka, bogatstvo resursima, zelis li AI igrace i slicno. Pokrenes, utones u igru i sati samo prolaze 😁

4 mjeseci kasnije
                  2 mjeseci kasnije