Skinuo sam ga, nažalost
Anno 1800
I ja…
Nekoliko sati proletilo samo tako. Smeta mi što je 100% grid builder bez ikakve iznimke
Jebem ti Anno, zaglavio skoro do 3 ujutro. Danas zombie mode
chono isto. Zadnji sam igrao prije 12-13 godina i zaboravio sam koliko može bit kompleksan, iako su osnove jako jednostavne. Svaka 2-3 sata sam kretao ispočetka kad bi polovio neke stvari, a mislim i da ću večeras tako.
Nekoliko sitnica koje se nadam riješit modovima:
- kut kamere da se automatski mijenja kad prebacim na drugi otok
- da, primjerice, ne radi automatske transfere između dva vlastita otoka, ako na prvom imam dovoljno tog resursa (možda samo još nisam pronašao način kako to napravit). Ako imam samo dva cargo slota, neka u tom slučaju ignorira prvi resurs, i nek nastavi s trećim
- da mogu povezat određenu tvornicu na određeni warehouse, jer koliko vidim, zasad koristi uvijek najbliži, pa nastaju zastoji
Da je građenje po gridu slično onome u Cities Skylinesu, te da warehousi nemaju globalno skladište (teleportiranje resursa), bio bi mi savršen
Čemu je ovo najsličnije? Jel real time ili na poteze?
- Uređivano
Tzereen ovo što je Chono napisao, samo s elementima Civilizacije u kontekstu diplomacije i ratovanja
EDIT:
chono samo rokni home tipku i kamera se resetira na default. Ctrl+G ti mice hud, ako ces screense radit.
Samo što mi ne treba na default, volim svaki otok gledat/igrat iz posebnog kuta. Sitnica, ali jbg
Fenix zapravo i nije sitnica, jer otoci mogu biti drugacije rotirani. Imas oko za poboljsanja
@Tzereen u sustini je city builder, gradis gradove po razlicitim otocima, svaki od otoka je pogodan za neku vrstu poljoprivrede ili odredenu rudu. U tom smislu moras postaviti i odredene rute brodovima kako bi dopremio potrebne resurse u glavni grad, jer kako imas staleze, tako njihove potrebe rastu i imaju drugacije zahtjeve. Imas i ratovanje, imas i odredene mini questove od NPCeva, a imas i DLCove gdje primjerice radis ekspediciju na Artic i tamo imas posebne mehanike i izazove. Ovako u sumi izgleda jednostavno, ali nije
Brijac za razliku od kampanje koja te gura u premade scenarije, ovdje krećeš iz nule i igraš kako se tebi igra. Ako ti se netko od protivnika zamjeri, može ti bit cilj satrat ga u savezništvu s nekim trećim, a možeš i bit pacifista… CIlj je koji si sam postaviš, a ovisno o težini protivnici ti ga mogu korigirat
Izlazi 16.3. za PS5 i XSX
Igrao trail navuka se i kupio full verziju top