Torla zivim u kuci i imam svoju garazu tako da mi nije problem za bajk, nemre ga nitko popaliti 😊

Pretpostavljam da mi je Trek vise nego dovoljan no gledam ako zagrizem za bajk kao za trcanje (a ide u tom smjeru) da ne moram za godinu dana kupovati novi. Radije sad potrosim malo vise pa da sam miran godinama.

Vec me kolega s posla i sogor ganjaju da idemo voziti skupa, a sogor priprema half ironman.

led_zeppelin @Picek računaj si što ti od ovoga treba. Di je još neki dres za duže vožnje. Nakupi ti se to, na novi bajk jos 100-200€ ode samo za opremu. Imaj i to na umu. U najgorem slučaju kaciga i nosac bidona i boca tu ti već ode 100tinjak €

Picek Vidiš a ja ih pitam za popust za gotovinu za bajk koji košta 35k ponude mi 5% na keš, isto giantov.

Vjerujem da češ uživati.

Fenix

Ma užas na takav popust koji daju svima koji plaćaju amex/diners na rate ne pristajem. Drago mi je da si ovo podijelio samnom, razmislit ću si kada ću se opet ušetati u keindl.

Ja se otišao na kanal malo zagrijavati za sutra.

Picek odlican, sad trazi ak vec nisi dobre biciklisticke hlace, nakon kacige nabitniji dio opreme.

Ove iz decathlona nemoj ni gledat, sve su katastrofa

[deleted] uzeo sam u Decathlonu pa cemo vidjeti ako se pokaze potreba za boljima.

Btw. ne znam da li su to zeznuli u ducanu no skinut je bio prednji kotač da bicikl stane u auto. Dođem doma, vratim kotač i vidim da struže po disku. Kaže šogor netko je stisnuo kočnicu dok je kotač bio dolje i treba to poštelati. Meni to nitko nije rekao, a čak nisam ziher ni da sam je ja stisnuo. Tak da nema voznje do iduceg tjedna dok to ne sredim.

Picek

Dobeo si se protegnuo. Nije skupo ako ces koristit, ako stoji u garazi onda je i 3K puno. Uzivaj i pazi na sebe!

Pozdrav s bregdowna, razbio sam se ko budala.

Picek Da je netko stisnuo kocnicu onda bi se pakne skroz spojile i opce ne bi mogao vratiti kotac nazad. Vjerojatnije je da ti kotac nije sjeo 100% na mjesto i to je uvijek problem namjestiti jer su odstupanja izmedju diskova i pakni jako mala plus disk se s vremenom malo izvitoperi. Probaj slijedece, okreni bic naopacke, otsarafi kotac (ne znam jel na polugu ili kako) ali ga nemoj vaditi nego neka ostane na vilici samo da je labav. Stisni kocnicu dok je tako labav (neka ti netko drugi stisne ili stavi gumicu) i dok je kocnica stisnuta zategni kotac. Nekada moras par puta ponoviti ali vjerujem da ce sjesti ako se nista nije spigalo u medjuvremenu.

To ti je jednostavnija metoda koju mozes sam ako ne znas puno, druga opcija je obrnuta. Kotac na mjestu zategnut, otpustis celjust kocnice (najcesce na dva imbusa) i namjestas dok ne prestane strugati, isto mozes stisnuti kocnicu da se samo poravna po disku pa dok su stisnute zategnes nazad celjust. Ova druga metoda je bolja i nije to nista komplicirano niti ista mozes pokvariti samo pazi da se disk ne iskrivi, ne diraj ga masnim rukama i pazi da ne stisnes kocnicu bez diska jer se ond apakne spoje pa moras razdvajati sto je malo teze.

moschus hvala na savjetu!

Pakne su odvojene, nisu se spojile i kotač sjedne na svoje mjesto. Kotač se moiže okretati i bicikl se može voziti no to lagano struže. Kotač je na polugu i jednostavno se skida. S obzirom da ću kotač morat povremeno skidati jer bicikl prevozim u prtljažniku, a i ako želim staviti npr. cestovnu gumu, da li ću se morat s tim stalno zezati i namještati?

Picek da, nije to nikakav problem ali na zalost dogodi se s vremena na vrijeme kada skidas kotac :/

Kad skuzis kako se namjesta neces imati problema, par min posla i rijesis ali definitivno zna izivcirati 😃

Ako ga mislis cesto voziti razmisli o nekom krovnom nosacu, puno je lakse.

moschus danas ću ga svakako odfurati u servis s obzirom da je kupljen prije dva dana pa će mi dečki sve pokazati, za namještanje kotača itd.

Pa nemam ga namjeru voziti često negdje, ajmo reći možda jednom mjesečno tako da nisam ziher da mi treba nosač jer stane u auto bez ikakvog problema. A i ako bude kiše, snijega i ostalih nepovoljnih uvjeta mislim da je bolje da je u autu da se bespotrebno ne oštećuje.

4 dana kasnije

I momci što kažete na nove kamere osmo action 3 i go pro 11 ?
                ja sam se malo zaj, zaboravio uopće da izlaze nove. tako da ću sada valjda utopiti 10ku i
                uzeti jednu od ove dvije.

13 dana kasnije

@Picek kak ide makina jesi se vozio štogod ?

Ja sam uzeo od žene cestovnjaka jer me nagovara stalno da krenem na tu mračnu stranu, uzeo ga neki dan napravio kojih 15tak km pao i slomio 2 rebra. 😂

led_zeppelin bajk ide odlično iako sam imao problem sa sjedalom, odnosno nje bio podmazan dio gdje se cijec sjedala spaja s ramom i to je šripilo i škljocalo za poluditi. Inače, u ovih skoro 3tjedna koliko imam bajk, napravio sam cca 200km i jako sam zadovoljan. No kako se 90% vremena vozim na cesti vjerojatno ću uzeti još jedan set cestovnih guma s obzirom da su ove više za šljunak.

Kak si pao, kaj je bilo?