Tzereen gledao sam i taj, ali piše da je nedostupan. Gledam nekaj da ima na laferu ili da dođe kroz tjedan dana ako je po narudžbi.

@led_zeppelin koja je razlika između hardtaila i crossa? Noob sam za bajkove.

Što onda uzeti do 7k ajmo reci? Vidim da je do 5k dosta ograničena ponzda pa mogu rastegnuti na 7k ako je razlika velika.

• [deleted]

S ovim trekom kojeg ti je @led_zeppelin preporucio neces pogrijesit, bit ce ti dovoljno za to sto ti trazis.

Ako ne mora biti novi bajk mozes za manje novaca dobit bolju opremu ako kupujes rabljeni a mislim da se da naci dobrih rabljenih bicikala.

Picek imaš onda takav sivi.

https://keindl-sport.hr/cube-attention-indigoblacknblack-2022-proizvod-41474/

A iz DSG-a nešto ovakvo:

https://dsg.hr/lapierre-edge-99-proizvod-2685/

Razlika između crossa i MTB-a, u ovom slučaju hard taila (jer imamo i full suspension) je u namjeni, odnosno terenu.

Cross je više neki hibrid za kombinaciju ceste i van ceste, dok je MTB namijenjen prvenstveno za van ceste.

A imaš i te gravel bajkove, koji imaju fiksnu vilicu, znači, bez prednje suspenzije je, a imaju drop handle volane gdje si praktički laktovima naslonjen na volan. Skroz drugi položaj tijela je, bolja aerodinamika i veća brzina. U prosjeku su i 2 kile lakši, a namijenjeni su, ko i cross, za sve vrste terena. Podržavaju i šire i uže (cestovne) gume.

Npr.

https://dsg.hr/ghost-road-rage-base-proizvod-2502/

Picek U principu bez filozofije zdravo seljački kako bi se reklo. Trek će te poslužiti kako na cesti tako i u maksimiru, dok će te cube bolje služiti u maksimiru, ali na cesti ako češ raditi 40+km vjeruj mi biti će ti žao što si uzeo hardtaila odnosno cube. Uzimajući u obzir cube i ono što nudi neovisno o cijeni preporučio bi ti ga zbog dvije stavke kilaža 13kg ( iako je to sigurno za M veličinu ) i boja. Odnosno jedini adut koji taj bajk ima za tu cifru je kilaža. Osobno ti koristim SX grupu na jednom od svojih bicikala i zamjerku imam jedino na zadnju mašinicu, pogon je dobar, shifer je dobar.

Ali mašinica ili stražnji mjenjač nakon par mjeseci dolaze počnu dolaziti do izražaja njegove mane. Tako da čak bi ti i rekao uzmi bajk sa SX grupom lako kasnije nadogradiš, ali u slučaju ovog cubea kočnice i vilica su čisti promašaj. Čak i okej s obzirom na cijenu, ali za te pare uzmeš neki bolji čak i rabljeni.

Ako pak želiš hardtail do 7k ima marina, jamisa, itd nešto ćemo naći, ako ti se sviđa ideja "all roundera" treka s linka nečeš fulati sa njime ja sam ga osobno htio međutim kada sam uzimao svoj hardtail nije bilo dual sporta u mojoj veličini.

Picek Nemaš frke, koliko si visok ? obavezno isprobaj ako imaju izložene. Daš im osobnu i dečki u rog jomi ti daju da prepeljaš bicikl vani koliko god vremenski želiš.

[deleted] Svaka čast. 😃 išao sam sa boljom polovicom na večernjakovu biciklijadu do samobora i nazad na hardtailu ( ona cestovnom ) i bilo je izazovno.

Kacigu 🤣

I zaštitu od krađe. I lampicu. Ja sam si uzeo i nogar, iako svi pravi biciklisti seru po tome. Ja sam skroz happy da sam ga uzeo. Jebeno mi dobro dođe.

Picek auu, nisam ni znao da ima crvena. Izgleda top samo na slici, slikaj ga obavezno uzivo kad stigne. 😃

boja je top.

• [deleted]

Prvo sto napravi kad stigne je skini mačje oči, plz 😁

Picek Po onome što vidim ima za nijansu bolje kočnice ništa spešl, kruta karbonska vilica
          ( većina skupljih dolazi sa njom ), lakši je i ima tubeless ready kotače.

I dalje glasam za crveni 😉

Idem sutra u Vlašku proobati taj crveni XL, imaju taman jedan na lageru. Ako je OK onda ga uzmem. Za Maksimir i vožnju po Zagrebu bi trebao biti vrh.