- Uređivano
Najbitnije si rekao… Bajk moras probati! U Keindlu su bili poprilicno ljubazni kada sam bio kod njih prije par godina i dali mi da isprobavam po parkingu koja velicina mi pase. Realno trebao bi par duzih voznji napraviti da vidis kako ti lezi bajk ali to je nemoguce.
Zapravo ti i nije neka velika razlika mtb-treking ako ne mislis ici u ozbiljniji offroad. Na treking lako stavis malo sire gume ako treba ili na mtb stavis neke koje po gaznoj povrsini imaju njeznije ripne pa nemas osjecaj kao da vozis traktor. Ja sam imao prije treking bajk sa Deore/Alivio a zadnjih 5-6 godina imam Cube Race One mtb sa XT/SLX kombinacijom. Prednost trekinga je da je nesto brzi i laksi za voziti po cesti ili makadamu, minus su tanje gume pa moras vise paziti tramvajske tracnice po gradu ili kako se penjes i spustas sa rinzola. Ako je bajk samo za rekreaciju ja bi ti preporucio mtb jer manje moras paziti s njim gdje i kako ides. Ako je recimo za ici na posao kao sto sam ja prije isao i radio svaki dan 26km onda ipak treking.