moschus EDIT: Gledam malo cijene i majko mila! Pa za 800tinjak eura oni sad stavljaju Acera i Altus komponente na bajk??

Pa da, otišlo je sve k vragu.

Gledam bike već par godina tako da odokativno pratim cijene, i sada Deore na MTB možeš naći za npr. 5500 jedva.
Ali Deore na trekkingu možeš naći tek od nekih 6700 na dalje.

Zato sam u dilemi koju vrstu bike uopće kupiti. Na MTB mi smetaju debeli kotači, ali sam svjestan da ih mogu zamijeniti nešto tanjim.

Trekking moram probati, ali i MTB, jer mi je jako bitan položaj tijela na bike, s obzirom da sam imao operaciju diska….

Vidjet ću još

Najbitnije si rekao… Bajk moras probati! U Keindlu su bili poprilicno ljubazni kada sam bio kod njih prije par godina i dali mi da isprobavam po parkingu koja velicina mi pase. Realno trebao bi par duzih voznji napraviti da vidis kako ti lezi bajk ali to je nemoguce.

Zapravo ti i nije neka velika razlika mtb-treking ako ne mislis ici u ozbiljniji offroad. Na treking lako stavis malo sire gume ako treba ili na mtb stavis neke koje po gaznoj povrsini imaju njeznije ripne pa nemas osjecaj kao da vozis traktor. Ja sam imao prije treking bajk sa Deore/Alivio a zadnjih 5-6 godina imam Cube Race One mtb sa XT/SLX kombinacijom. Prednost trekinga je da je nesto brzi i laksi za voziti po cesti ili makadamu, minus su tanje gume pa moras vise paziti tramvajske tracnice po gradu ili kako se penjes i spustas sa rinzola. Ako je bajk samo za rekreaciju ja bi ti preporucio mtb jer manje moras paziti s njim gdje i kako ides. Ako je recimo za ici na posao kao sto sam ja prije isao i radio svaki dan 26km onda ipak treking.

Danas ležajeve izvadio, očistio pa ponovo podmazo, lanac promjenio (35€), sve pokretne dijelove očistio. Da bi na kraju skužio da mi škripanje/pucketanje dolazi od stezaljke kod sjedala 🤦‍♂️. Promjenio stezaljku i sada je napokon mir.

Hoce nekada skripati oko sjedala, ili stezaljka ili sama cijev ako ti upadne koje zrno pijeska ili tako nesto 😅

4 dana kasnije

Meh… prošao sam nekoliko dućana, slaba ponuda trekking bicikala. 80% su MTB. I to svi imaju debele gume, i svašta nešto.

Onda sam slučajno naletio u Keindlu na ovaj
https://keindl-sport.hr/cube-nature-pro-frostwhitengrey-2023-proizvod-49460/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

I to zadnji, u L veličini. Sjeo sam na njega, vozio se malo i dobio jako dobar sveukupni dojam. Dobra oprema, lijepo ide, šalta, koči.

Malo me smeta što ima 3 prednja zupčanika, a ne recimo 2. I što mu prednje žice toliko strše ispred volana da je to iznimno ružno. I da, bijele je boje, koja mi za bike nije nešto specijalno. Nije niti ružna, bicikl je zapravo ok, ali eto nije moj top boja.
Pitao sam da li je dobavljiv u ovoj brončanoj, rekli su provjeriti i javiti. Iako je brončana na slikama puno ljepša, u živo zapravo i nije.

Tako da sam sada na vagi šta napraviti….
Preskočiti ovu sezonu i čekati slijedeću, pa odmah po dolasku novih serija kupiti bike. Ili ići s ovim bijelim.

I mali off/on topic…. kad već pišem….

Da li netko od vas možda zna nekoga u Keindlu, na poziciji s koje bi možda mogao srediti neki značajniji popust? Tipa 20+% za gotovinu….ako slučajno netko nešto može po tom pitanju, molim da mi se javi na PM.
Hvala unaprijed!

Torla ne znam nikog u Keindlu, ali ja sam uvijek uspio preko maila nažicati 15-20% popusta no plaćao sam odjednom (ne na rate). Ako plaćaš odjednom (a vidim da bi platio gotovinom) probaj preko maila zamoliti, mislim da će ti odobriti barem 10-15% popusta.

@Torla jesi mozda gledo Canyon bikeove? Mislim da ih kod nas jos uvijek nema sluzbeno ali dostavljaju i ljudi su jako zadovoljni kvalitetom i uslugom.

Nisam ne

Al mislim da mi je bike jedna od onih stvari koje ne mogu kupiti bez da probam.

Tako da mi opcija narudžbe, bez probe, nije opcija

Da,to je i mene mucilo kada sam kupovao iako mi je jedan Canyon bas bio top a cijena mu je bila odlicna. Na kraju sam opet narucio ali Cube ciju sam velicinu probao kod nas ali nije bilo modela kojeg sam zelio.

Torla pa kaj ti nisam ja linkao nature pro ali iz 2022. ? 😂

Reko si da te ne zanima.

Tzereen ne bi išao ispod deore, ne.

I soma je čak previše. Mislim da za 750-800 možeš naći na akcijama.

Vidi neki Cube ili Giant u Keindlu. Ili Ghost u DSG-u. Mislim da sam baš vidio neki dobar Cube.

https://keindl-sport.hr/cube-nature-pro-desertnblack-2022-proizvod-41690/#loc3

Misliš na ovaj post? hmmmm

Pa vjerojatno mi je promaklo, jer nisam siguran da sam ti išta odgovorio na to…. sorry ;(

Trenutno vidim da im je ostalo samo 50cm, to mi je premalo. A i boja mu je malo ženskasta, pinki…..

Torla nije pinky bogte. Bež. Boja pijeska. Vidiš i u nazivu.

Ali da, veličina je vjerojatno premala.

Moj ce uskoro na njuskalo zbog nedostatka vremena za voznje. 🫠

Tzereen Boja pijeska

Bio u pustinji u Dubaiju…. pijesak nje bio te boje…. možda su ga u međuvremenu pofarbali Ha-Ha-Hahhaa

Napravljen ovaj tjedan bike fitting kod Juraja Segina u Bjelovaru. Zanima me razlika u odnosu na performanse prije fittinga, idem uskoro odraditi jednu rutu koju sam odradio prije fittinga. Inače ne nosim ovu majicu dok bicikliram, u žurbi sam zaboravio uzeti sbiciklističku koju inače nosim 😂

Prije fittinga:

Poslije fittinga:

Na kraju uzeo bijeli PRO Nature.

Bez obzira na boju, jako dobar bike na prvu.

Vidjet ćemo s vremenom….

Živjeli vi!

11 dana kasnije

buz

Naravno da mi je bicikl krepao nakon 2 mjeseca i 100 km prijeđenih. Čekam novi motor iz Njemačke, pokvareni šalju proizvođaču. Sva sreća na garanciji.

6 dana kasnije

Jučer sa šogijem i kolegom odvozio jedan dobar dio Parenzane. Ruke otpadaju jer je staza šljunak i kamen (a gravel nema prednje suspenzije) no sve u svemu jako dobra ruta.

14 dana kasnije

Bicikl se vratio s popravka pa smo napravili đir u šumicu da isprobamo. U subotu s frendom idem gore na Sljeme po asfaltu, ali spuštamo se šumom.

17 dana kasnije