Kačiš se za From bezveze iako moja poanta uopće nema veze s Fromom nego sam ga iskoristio kao primjer za upravo ovo kaj si i sam napisao.

Upravo zato mi se ne raspravlja s tobom.

To i je poanta, da TLOU 1 remake nije previše toga doradio, i usporedno s TLOU 2 koliko kužim ipak nije ta razina igre (u gameplay aspektu), a dobila je 100, i to Sanzo pita. Ne znam iskreno zašto si i krenuo u neke dubioze jer me samo zbunjuju što želiš reći.

sanzo onda si me krivo shvatio, odnosno krivo interpretrirao recu.

Part I je grafički bolji od Part II. Nedostaje mu dodge i prone, ali dodge i prone ne utječu na ocjenu 100. Stvarno ne možemo secirati na takav način. Onda svaka igra koja nema dodge i prone ne može imati visoku ocjenu.

Part I ima dorađeni gameplay u odnosu na original i remaster. Dorađeno je ciljanje, pucanje, melee borba. Dorađen je AI protivnika i AI partnera (buddy). Dorađeno je kretanje. Dorađene su animacije.

Ali opet. The Last of Us ni jedan, ni remaster ni Part I ni Part II nemaju toliko visoke ocjene prvenstveno zbog gameplaya. On nikada nije bio nešto posebno inovativno. Ono što je izdiglo obje igre od sveg ostalog je naracija. Priča. Svijet. Dijalozi. Likovi. Glazba. Atmosfera. Gameplay nije bio loš, ali nije bio razlog visokih ocjena.

Tzereen

Nisam mislio da svi pojedinačni elementi moraju bit isti ili bolji od dvojke već da li možeš iskreno reć da je gameplay na istoj razini ili kvalitetniji. Ako da onda stvarno nemam prigovora na ocjenu. 😃

Tzereen Ako se kojim slučajem desi da bugovi ostanu i nakon ovog tjedna, računajte da je 95/100

Zar onda ne bi trebao sad dati 95/100 pa reći ako isprave bugove da je onda 100/100? To mi i više nego dovoljno govori koliko je subjektivna ta recenzija. Nhf naravno, samo kažem.

Mislio sam i više pisati ali samo bi ponavljao ono što nekolicina govori, a i u više navrata po najavama i vijestima sam izrazio svoje mišljenje o ovom "remakeu". Nadam se samo da se neće i ostali studiji povesti za ovim primjerom.

Evo kako je bilo 2000.

wooddiebone

Nisi u pravu.

Ja sam igrao ovim redoslijedom: BB, Elden, DS1, DS2 i sad sam na DS3. Znači sve navedeno je igrano jedno iza drugog u zadnjih par mjeseci i nedavno sam sa frendom komentirao kako mi je drago koliko su se iz igre u igru poboljšavali.

Gameplay kao ideja načina borbe i istraživanja je ista da, ali kako se izvodi je nebo i zemlja. Samo priznaj da nisi u pravu.

Pa izvodi se i TLOUPI drugačije od TLOU. Fulavate poantu usporedbe totalno.

wooddiebone Pa ako je poanta bila zatrolati s nerazumijevanjem i grubim pojednostavljivanjem From igara, onda si pogodio u sridu. Razlika između DS/DeS/ER (ovo troje sam svrstao u istu kategoriju jer nude tu slobodu da igraš sa istim ili identičnim buildovima na skoro isti način) i BB te Sekira je toliko velika da ih apsolutno nema smisla stavljati u istu rečenicu. Ni blizu razlici između dva TLOU. Ona manje uočljive mehanike jako bitno mijenjaju čitavu filozofiju igre, od nedostatka štita i forsiranja dodgea u BB do mazohizma u Sekiru koji traži da kompletno savladaš i dodge i deflect i na kraju parry kao poseban skill. Ali da bi u potpunosti razumio razmjer razlika između tih igara, kao uostalom početka tih igara i završnog sadržaja, onda…wait for it…igre ustvari treba i odigrati.

sanzo gameplay u Part II je dorađeniji od Part I jer nudi dodge i prone, a samim time i malo raznolikiji level dizajn.

Da li zato jedna zaslužuje 100, druga ne? Ne.

kauboj pa mislim da sam zaista bio dovoljno transparentan po svim "škakljivim" i kontroverznim pitanjima o igri u samoj recenziji. Apsolutno sam sve spomenuo i iskomentirao. Dal' je neka velika razlika ako je sad 95, a u petak 100, ili sad 100, a u petak 95? Meni nije. Jer sam to napisao u recenziji. Ako neko čita samo ocjenu, nek se buni. Ako čita cijeli tekst, sve mu je jasno.

Ali eto, pristajem i na to da jednostavno imamo 2 nesvjetska recenzenta ovdje. Jedan koji daje premale ocjene, drugi koji daje prevelike. Nemam problema s kritikama. Ja opet ponavljam - stojim iza svega što sam rekao. Ne kao plaćenik, ne kao fenboj, već neko ko je stvarno dao brdo truda i u igranje i testiranje i slikanje i recenziranje. Naravno da 100 ljudi, 100 mišljenja. Neko će se složit, neko ne.

Tzereen Ja stojim iza ocjene skroz. Ako se kojim slučajem desi da bugovi ostanu i nakon ovog tjedna, računajte da je 95/100. Ovo je prvi put da sam vidio neke glitcheve u Naughty Dog igri. Ali je isto tako prvi put da igram bez day one patcha.

Ako je original zaslužio prosjek na meti od 95, remaster također 95 (a to je fakat bio remaster), ovo zaslužuje također minimalno 95.

Ovo mi je prva reca od Valhalle i znam da sam utrošio vremena i vremena u dva prelaska, u uspoređivanje s remasterom, u uspoređivanje s Part II i pisanje ovog gigantskog teksta, slika i citata. I zadovoljan sam rezultatom.

To što se neko ne slaže, to je apsolutno normalno. Nekom ovakva igra uopće neće pasati ni sada, a nije ni tada. Neko preferira nešto drugo. Poštujem tuđe ukusa i tuđa mišljenja.

A ova igra je očito napravila nešto dobro, ako je čak i sad, s ovom kontroverznom cijenom i terminologijom remakea, dobila 22 ocjene 100/100. A da ne spominjem koliko je stotki dobio original. Mnoge recenzije koje su sad dale manje od 100 su dale manje samo zato što su potpale pod ideju da ocjena ovisi o cijeni, inače im je igra perfektna. Ja i dalje stojim kod toga da cijena ne smije utjecati na ocjenu. Može utjecati na preporuku kao što radi ACG (buy now, wait for sale, buy never), ali ne može utjecati na ocjenu.

Svaka čast za recenziju (koja mi se jako sviđa) i za trud, ali mislim da nijedna igra nije toliko savršena da dobije 100/100. Razumio bih da je dobila 96, 97, 98, čak i 99, ali dati igri 100/100, a prethodno navesti mane oko bugova i haptike, je subjektivno. Recenziranoj igri se daje ocjena na temelju toga kakva je u trenutku recenziranja, pa eventualno promijeniti ocjenu na više ako srede bugove, a ne dati max i polaziti od činjenice da će ju srediti. Svaka čast za recenziju koja je odlično i detaljno napisana, ali ocjena nije realna i vidi se iz aviona da je subjektivna. I meni je TLOU jedan od najdražih serijala, a TLOU2 najbolja igra koju sam ikad igrao, ali iskreno mislim da uz navedene negativne strane igra ne može imati realnu ocjenu od 100/100.

greyback hvala na lijepim riječima. Drago mi je da si pročitao cijeli tekst.

Razumijem kritiku. Ovdje ne revidiramo ocjene. Nisam htio naknadno ni spuštati ni dizati. Zato postoji tekst pa čitatelj sam shvati što sam napisao. Fanboj ne bi spominjao minuse uopće i pokušao bi ih sakriti. Sve je napisano kako je. I što se tiče igre i ocjene i cijene i kome je namijenjena.

Jel na kraju igra loša ili je samo cijena loša ? 🙂

Tzereen Ali eto, pristajem i na to da jednostavno imamo 2 nesvjetska recenzenta ovdje. Jedan koji daje premale ocjene, drugi koji daje prevelike.

Pardon, jednog koji daje realne ocjene, druga 2 koja daju prevelike 😃
              Welcome to the unpopular club

Flipper Kao da su imali puno izbora u HR.Svima kojima su podjelili kopije igre za recenziju su i objavljeni.

master_x Skini rukavice, Master, budi direktan i iskren.

Wau, koji trailer…kupujem! Kad bude 75 kn.

Flipper

Ovo je baš lijepo. Jedan PlayStation da na faking THE LAST OF US klip stavi ffa.hr.. svaka čast svima koji su doveli forum i portal tu gdje je 👏