Fico Nisam mislio ništa ružno, već mi se čini da su ti neki komentari u posljednje vrijeme zatrovani nekim ideološkim stavovima, bez uporišta u realnosti. Banalizirao si neke stvari radi poante.
Primjer: Ti si direktor tvornice konzola, dobavljač plastike ti je povisio cijene, dobavljači komponenti su ti povisili cijene, cijene prijevoza su ti porasle. Inflacija je i moraš radnicima povisiti plaće da ti ne odu negdje drugdje raditi. Cijene energenata ti rastu, a treba grijati, hladiti prostore i napajati strojeve strujom.
Zašto bi sad baš isključivo ti trebao amortizirati sve te povećane troškove prema potrošačima, pogotovo u neizvjesnim vremenima koja ti slijede? Vrijedi za bilo koju firmu, nije uopće bitno koji je brend. Voli se generalizirati neka firma kao grozna kapitalistička, ali se zaboravi uzeti u obzir koliko njenih radnika i njihovih obitelji živi od toga. Morali bi iduće godine pogledati njihove poslovne knjige za ovu godinu pa se lako provjeri jesu li digli cijene da nas dodatno izmuzu i zarade ili su stvarno na taj način očuvali firmu i radna mjesta.
Naravno moram napomenuti da mi kao potrošaču to nikako nije drago, ali jasno mi je zašto je to tako. Živimo u globaliziranoj ekonomiji i kad se zarola snježna kugla, uvijek se na kraju pretvori u lavinu.