renda Mozda nekad malo pregrubo izgleda post, ali nikad nije zlonamjeran, poanta je da barem ja nikad ne gledam kolko je neka igra bolja od ove koju trenutno igram i po tome donosim sud jer ako su mi obje za tipa 8, iako ova druga neke stvari mozda radi malo bolje ne budem rusil ocijenu i sud, samo to.
Velim ti, nije sve 1:1 kako si me citirao, kompleksno je. Zašto nebi usporedio neke igre koje su istog žanra? Ili mehanike koje su slične? Ne znam baš koliko je pametno svaki entitet gledat totalno zasebno, pogotovo kad se prema nekim igrama stvarno mjerila kvaliteta. Uvijek imaš neku igru koja je radila nešto slično ali možda bolje i samim tim smatraš da zaslužuje bolju ocjenu od one druge. Recimo igraš Assasins Creed Origins i imaš faktor fajtanja. to radiš brat bratu 10-15h kroz igru. I onda imaš Elden Ring. Tu bi svakako dao prednost Eldenu zbog puno boljeg tog segmenta. Ali to ne kroji konačnu ocjenu naravno, jer fokusi su ipak malo drugačiji. I tako na kraju imaš neke segmente, neko mjerilo. Nekim recenzentima je mjerilo neka šablona po kojoj to rade, nekima nešto šesto… Koja je tvoja šablona? Kak ćeš dat nekoj igri osmicu? Puno previše faktora tu ima u igri i apsolutno si me citirao kao što index.hr citira izjave iz konteksta neke presice.
Zato i jesmo tu gdje jesmo i sve igre su 8/10 ili 9/10, a na kraju to nema nikakvog smisla.
P.S Kad nekog ideš nazivat "recenzentom" (ne smatram se ja nekim renomiranim recenzentom da bi me to uopće diralo), to je zlonamjerno. Nemoj lagat samog sebe.