Flipper ma užasan fajt. Baš sjebano do bola. Gore od bilo kojeg starog westerna. Frajer samo trči i izbjegne 1200 strijela. Na kraju ipak dobije 2 ili 3 strijele i najnormalnije ode i prepolovi lika bez pol frke. Katastrofa. Ha-Ha-Ha

Ali, lijepo izgleda i super je vidjet zmaja Ha-Ha-Ha. Ma ne, to sve na kraju je baš cringe teški. Plus da ne govorim o maloj Rejniri. Da, genijalan mi je lik i sve. I kužim ideju kaj žele s njom, ali ona se tu dvije godine duri u vrtu i ne kaže ocu kaj ju muči… joj, e. Ne volim lijeno pisanje.

Glavni problem je to kaj ne se ne mogu odlučiti koji su temeljni principi svijeta. Je li to svijet zapetljanih dvorskih intriga u kojem svaka akcija ima posljedicu i nitko nije siguran, ili je to superherojski popcorn akcijski svijet u kojem je spektakl sve.

Prve sezone GOT-a su bile prvo, kasnije sezone drugo.

Činilo se da HOTH također ovo prvo, ali čini se scenaristi imaju drugačiji plan. Treća epizoda mi je dosta spustila entuzijazam.

Autobot slažem se s primjedbom. Apsolutno. Ne mogu se opredijeliti što žele.

I mene su prve dvije skroz zaintrigirale i izgledalo je kao GoT u najboljim danima, ali ova epizoda je baš osrednja. Graniči s lošom.

Evo, čekam i treći rings of power pa me baš zanima ukupni dojam. Kak stojimo nakon tri epke.

Autobot Mislim da je druga polovica GoT-a bila takva više zbog toga što više nisu imali materijala pa su morali sami otpetljavati klupko. Jedini način koji su vidjeli je da to rade kroz akciju. Zbog toga je u sedmoj, a posebice osmoj sezoni radnja patila.

Mislim, bilo je tu još faktora loše kvalitete, ali jedan od njih je i ovaj. Kao i popularnost serije kada naprave nešto kul pa se piše stalno o tome kako je neki lik kul.

Tzereen I kužim ideju kaj žele s njom

Ako će skroz pratit knjige, vjeruj mi da ne kužiš ideju 😄 jer mi mala zasad podosta odudara od onog što se (kasnije) događa.

Nisam ni ja preoduševljen pisanjem što se same borbe tiče, al evo ti opisa iz knjige (drugi odlomak).

Nemreš ni tu čuda izvest 😄😄

Meni je serija i dalje jako dobra i kvalitetna.

Glumci su mi prokleto uvjerljivi i to mi je iz scenografiju / kostimografiju najveći plus.

Mislim da bi bio promašaj još jedna serija kroz toliko sezona i forsanje političkih intriga. Meni je ovo sad baš dobar omjer, jedna epizoda ima dinamike ko cijela sezona GoT-a.

Tuhy čekaj, dvije godine rata je sažeto u jedan maleni odlomak? 😃

Koji su k onda ratovali?

@Tuhy da, glumci su fantastični. To fakat je istina. I Viserys i mala i Daemon. Hightower gnjida također.

Flipper čekaj, dvije godine rata je sažeto u jedan maleni odlomak?

A gle, Fire and Blood je pisana na posve drugačiji način od GoT knjiga.

Ovo su više kronike raznih meštara, sa kraćim opisom pojedinih događaja / radnji.

Razdoblje Viserysove vladavine do Plesa Zmajeva je pokriveno kroz cca 70 stranica, a pričamo o razdoblju od cca 26 godina. Zbog toga showrunneri imaju poprilično otvorene ruke oko dosta toga jer trebaju "popuniti" događaje za koje imaju opis od par odlomaka.

Tipa (prva i druga epizoda spoiler)

U GoT knjigama bi rađanje & smrt djeteta i majke te ustoličenje Rhaenyre bilo popraćeno kroz bar 20 stranica sa hrpom odličnih Martinovih dijaloga koje bi većinom samo prepisali u seriju.

Ovdje treba razmislit i napisat kog su kurca radili 2 godine da nisu mogli istjerat skupinu odrpanaca iz okolnih špilja.

Malo mi je to naivno. 2-3 godine se bore i ništa im ne mogu i onda Vida poludio jer brat šalje pomoć i išao sam riješiti. Ne mogu vjerovati da zmajevi nisu bez beda uništili te katapulte koji su nanosili štetu

Je u knjizi barem dobro opisan dolazak Aegon osvajača?

Pogledo prve tri epizode…

Odlično! Malo me naživciro skok u godinama u trećoj epizodi, ali gluma skoro svih glumca, posebno Paddy Considinea kao Viserysa je nešto fantastično!
          Kao i mala Milly Alcock kao Rhaenyra Targaryen; cura koja je ubila sa glumom, ali imamo internet, pa je jebeni internet trolovi koji p. nisu vidjeli proglašavju rugobom"

Kada mi je na početku druge epizode krenula jedna, ako ne i najbolja muzika za uvodnu špicu neke serije, samo mi je smješak bio na licu!

Jebo vas bacate jebene spoilere ko nist, sam tak, ko da ste dva dana na forumu jebemu mater.

7 mjeseci kasnije

Meni je žao kaj je otkazana ona s Naomi Watts.

7 mjeseci kasnije
          7 mjeseci kasnije