Brijac

Druga Kuća… Velaryon. Velaryoni su, kao i Targaryeni, iz stare Valyrie. Isto opisani kao ljudi srebrne / bijele kose i kao bijelci. Međusobna jebavanja i ženidbe radi "čistokrvnosti" i slično, makar su se Targaryeni većinom jebavali i ženili međusobno.

Naravno da je Corlys crnac isključivo radi diversitya i guranja jednakosti niz grlo.

Makar, čak sam i čital negdje da je G. Martin to predložil kao ideju, tak da ne ulazim u neke pretjerane rasprave oko tog.

Glupo i prozirno, al ajd…

Bog im pomogo ako ikad ekraniziraju First Law knjige i krenu mijenjat rase / boju kože nekih likova.

mjesec kasnije

Došla prva epka.

jesu jako šarenih boja kože tamo gdje ne trebaju biti ili…?

Bome, počelo je jako dobro.

Čista Game of Thrones vibra i ugođaj, a likovi djeluju jako karizmatično i sposobno za iznjeti seriju da ima onu kvalitetu koju je GoT imal u svojim najboljim danima.

Nisam imal osjećaj da ima nesuvislih dijaloga i scena, još manje preglumljivanja ili neuvjerljivosti. I fight je bio na solidnoj razini, nemam zamjerki.

Baš se vidi da imaju budget, a i da je pisanje na razini. Nadam se da će tak i ostat.

Vidio malo dojmova tu, malo po internetu i čitav dan na poslu, nisam stigao pogledati… Jebemu sunce opet sam odjednom nahajpan…

Odlična prva epizoda koja je barem malkice isprala gorak okus zadnje sezone GoT-a. AKo budu i ostale ovakve, bit će to dosta dobro.

I meni se sviđa.

Btw ima netko da je pročitao Fire and Blood? Da li svatko od Targeryana u seriji/knjizi u trenutnoj radnji ima svojeg zmaja?

Tuhy a ja mislio da je Daemon maznuo Spyru. Znači, nije.

Tolko hvale čujem, ali volja za gledanjem se ne pojavljuje nikako.
Za sad planiram pričekat da sezona završi pa pogledat na silu, ali možda me i prije povuče.

Ja sam jako zadovoljan. Jedino mi fali neka dobra uvodna špica i glazbena tema.

A jebemu sve evo pogledao sam i dobro je.

Čak jako dobro. Ako je ovo sad opet 10 godina čekanja i nabrijavanja ne znam jel imam živaca.

Prva epizoda će definitivno smanjit globalni natalitet.

Dobra epizoda, odlicna postava, gledat ce se kako izlazi.

Pitanje svih pitanja…pogledat prvu epizodu i ko kreten čekat ostale epizode koje budu izlazile pitaj boga kad…pa u međuvremenu i neke stvari zaboravim…

ILI biti outsajder i čekat kraj kompletne sezone i pogledat sve u jednom dahu…

ahhhh problemi…