Brijac To je ustvari dobro pitanje. Zasad nitko i pretpostavljam da neće bit nitko. Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

LOL

Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

Problem je što ove očito boli ona stvar za Tolkiena.

Btw. gledam sad malo ponovno i tek sad primjećujem frizure na likovima. Da mi je znati od kud im gel i mašinice za šišanje u tom dobu. Ni to nisu bili u stanju napraviti kako treba.

Pogledao sam prvu epizodu. Likovi mi jesu malo slabiji, ali setting i sve drugo vrh. Produkcija je vrh vrhova. Gledat ću.

Svi oni koji uspoređuju knjige i filmove/serije su pukli ko kokice. Filmovi i serije su biznis te se i proizvode kao biznis. Ali da nisu pravo je redatelja i scenarista napraviti djelo kakvo želi, koje će sa nekom knjigom pratiti radnju i likove samo u najgrubljim tragovima.

Sterlok

Tako je.

Isto tako ja imam slobodu negodovat zbog toga.

Ne kužim problem.

Toliko je dobra da sam zaspao nakon 15 minuta prve epizode, tekst je pisao netko tko nije čitao knjigu, nego je išao umjesto Sirmarilliona išao pogledati par najpoznatijih klipova o LOTR-a na Youtubeu, pa umjesto LOTR-a pogledao dobar dio klipova iz Narnije i chronicles of shannara. Kao kad ideš u školi pisati lektiru po skraćenom sadržaju kojeg si pročitao negdje na netu. Odo raditi dalje pa ću probati ponovo, da nebi bilo da nisam probao. I jedna očita stvar je ta da elfovi od vitkih elegantnih i dostojanstvenih iz prijašnjih ekranizacija izgledaju i pričaju ko ekipa sa liberalnih studija, moderne umjetnosti i takvi.

A knjiga po kojoj je "rađena" serija je dušu dala za epske stand alone priče od dvije tri epizode po događaju.

Sranje.

I woke je, jer porezne olakšice…

Kaiserus Jel možeš malo pojasnit ovo s ekipom s liberalnih studija i modernih umjetnosti, kakav je to izgled, pitam čisto iz znatiželje…

Kaiserus Pa daj malo opiši kakav izgled imaju jer ne znam o kakvom kampusu pričaš i kojem klipu JP-a.

Autobot

Ovako i elfovi i hobbiti izgledaju. Osim indijke na tumbnailu. Ona je sexy. Offtopic, ali istina

Pa ne znam, meni svi na klipu izgledaju normalno. Fizički mislim. Mentalno ne, da su normalni sigurno nebi raspravljali s tim debilom.

Pokušavam gledati i trza mi stream. Dafuq Amazon. Jebli vas serveri.

Nit smrdi nit mirise, vizualno bomba, gluma dosta slaba, unistili mi vilenjake, uopce nisu grandiozni i elegantni, bas su meh, opcenito mi je gluma losa, prica je za sad solidna, potencijal je nekakav tu, ali za sad dosta lose.

Nakon House of Dragon ovo je bil los odabir za gledanje.

Hmm. Evo, odgledao prvu epizodu.

Vizualno, top notch. Kostimi. Glazba. Sve to je brutalno.

Gluma nije loša, osim kod Galadriel koja je glavni lik. Znači, baš mi je loša. Preglumljava. Stalno s tom nekom unezvjerenom facom ko da je upravo čula da joj je dečko umro. Ili je prdnula po tiho. Znači, nikako mi žena nije sjela.

Dok mi je Elrond čak dobar. Po trailerima mi se on činio loš, ali je dobar. Nije mi baš vilenjakast, ali je dobar. Gil Galad mi je najviljenkastiji od svih. Dobar je.

Da. Imamo crnce Harfoote (prethodnici Hobbita). Crnce vilenjake. Crnce ljude. Ok, ne bode to u oči kaj se radnje tiče, zbilja ne. Ali fakat je neprirodno ih vidjet ovdje.

Radnja je za sad čisto ok. Zlo se sprema, Morgoth, Sauron, sve nešto. Dobro je, vuče na još.

Volim način na koji izgovaraju taj R. Morgoth. GaladRiel. SauRon. Sviđa mi se. Sviđaju mi se tranzicije s mape Međuzemlja na lokaciju u seriji. Sviđaju mi se sitne posvete filmovima. (What devilry is this?)

E da. Mjuza je dobra, ali mi fali tema. U filmovima mi je apsolutno genijalno bilo kak je svaki narod imao svoju melodiju po kojoj si odma skužio kaj će sad bit. Jel su hobbiti, ljudi, elfovi, Rohan. Tu toga nema. Mjuza je ugodna, ali nije prepoznatljiva.

U svakom slučaju, oprezno sam zadovoljan i čekam dalje.