wooddiebone Ne znam jesi ti čitao rasprave o tim serijama, ali itekako se kenjalo po tome da je crnac u HotD, a o Sandmanu ne želim ni pričati.

Ja govorim o onima koji ustanu ujutro i odmah kažu da su desetke došle od onih koji su woke. Pa kakva je to mentalna opsesija?! Ovdje će biti manjka kvalitetne kritike na seriju. Bit će onih koji govore da odudara od Tolkienove vizije, bit će i onih koji će pokušati pokrenuti razgovor o kvaliteti dijaloga, scenografije, režije, ali nemojmo se lagati, prema svemu što smo do sada vidjeli bit će: "uZaLuD iM tRuD kAd Je WoKe."

Fico Znaš kak i sam veliš, ako se o nečemu što ne valja šuti, onda nema bolje budućnosti. Ljudi su ogorčeni činjenicom da diraju svetinju i možda ako glas dođe do vrha, možda… Ukinu seriju 😃

A drugo, znaš da imaš ignore tipku? 😛

Osobno mi se serija ne gleda baš zbog svega što ljudi navode, ne zato jer na woke odustajem, nego jer mi je dosta više toga da svaka serija mora bit prilagođena tržištu, a najviše od svega, što baš ova mora bit takva. Želim canon, a možda kad prođe malo vremena i kad se dojmovi slegnu pogledam. Trenutno preskačem (upalim LOTR i gledam ga po 60. put, nije mi problem).

Fico Kad si covjek zacrta da je nesto woke bez da pogleda to na osnovu review bombinga onda je ta osoba ogranicena. Na taj nacin ce propusititi razne vrhunske igre,serije i filmove jer je cuo da je woke. Jebo vas woke /s.

@Brijac predvodnik cancel kulture u ovoj temi.

bosscorelli Kad si covjek zacrta da je nesto woke bez da pogleda to na osnovu review bombinga onda je ta osoba ogranicena.

Pa kad vidim ovu abominaciju na lijevo koju bi nekako trebao vezati s LotR svijetom i crnog vilenjaka za kojeg samo ograničena osoba može misliti da ti nije ubačen da se serija prilagodi tržištu mislim da mi je to dovoljno.

Da se razumijem, nemam ništa protiv crnaca, ali imam protiv toga da npr. u budućnosti rade seriju o Hitleru (bzvz primjer) i da je Hitler crnac za što se u ovom retardiranom svijetu uopće ne bi ni začudio kad bi se dogodilo.

Da su napravili seriju kako treba možda bi 1% ovih poremećenih woke ratnika nešto rekao, a ovako imaš 50% gledatelja koji će ti posrati seriju, a mogao si napraviti nešto o čemu se moglo pričati kao o Game of Thronesu (s dobrim krajem).

foggy Ljudi su ogorčeni jer su reakcionisti. Može ti se nešto ne sviđati, ali ovdje nema nikoga tko je pogledao makar prvu epizodu da bi stvarno mogao reći da takva odluka šteti kvaliteti serije. Ne očekujem uopće konstruktivne komentare od nekih čak ni kad pogledaju, previše se puta woke koristio kao izlika za nedostatak argumenata oko kvalitete nekog djela. Serija je ovdje pokopana od svog prvog prikaza.

Da, govorim često da ne treba biti tih ako je nešto loše. Isto kao što često govorim da su kritike ljudi koji nisu ni pogledali seriju ili odigrali igru relevantne ko MySpace u 2022.

Brijac Pa kad vidim ovu abominaciju na lijevo koju bi nekako trebao vezati s LotR svijetom i crnog vilenjaka za kojeg samo ograničena osoba može misliti da ti nije ubačen da se serija prilagodi tržištu mislim da mi je to dovoljno.

Ovo dovoljno govori. To je mišljenje nekoga tko je odmah samo radi ovoga pokopao seriju. Ona može biti jebeno remekdjelo, no ovo je dovoljno da se odmah otpiše čitava serija.

Fico Ovo dovoljno govori. To je mišljenje nekoga tko je odmah samo radi ovoga pokopao seriju. Ona može biti jebeno remekdjelo, no ovo je dovoljno da se odmah otpiše čitava serija.

Pa po tome vidim da nešto nije ono za što se predstavlja. Ima LotR u imenu serije, a ne može biti LotR jer toga nema u LotR-u. Bi li pokopao seriju s crnim Hitlerom bez gledanja? Bi, jer Hitler nije bio crnac isto kao što ovi dvoje ne postoje u Tolkienovom LotR universe-u.

Fico Ti i dalje ne razumiješ da su promijenili svijet, radnju, likove, sve…
            Uzeli tuđe djelo prilagodili ga modernoj americi ( jer amerika je centar svijeta )
            ubacili ime Lotr da zgrnu milijune.

I sad kada već tako komentiraš ja u ovom slučaju nisam pogledao seriju
            niti imam namjeru, ali evo čisto me zanima da li si pročitao koju lotr knjigu ?
            Rijetko kad, ali rijetko kada komentiram/kritiziram nešto što nisam pogledao/odigrao,
            ali ovo zaista ne moram pogledati da pretpostavim da će za fanove kako tolkiena
            tako i lotr-a ovo biti čisti promašaj.

Nisam homofob, ne mrzim niti homoseksualce, niti crnce, niti muslimane, azijante
            ili išta slično. Ali mi užasno ide na živce što se danas sve živo prilagođuje nekakvim manjinama.

Rade remake za Kotor angažiraju ženu koja je otvoreno tvitala kako mrzi SW i kako joj
            Kotor nije najbolja igra, eto čitam neki dan Kotor odgođen i dobiva novog developera
            ( NA IZNENAĐENJE NIKOG ), film zameo ih vjetar će dobiti reboot zbog načina
            na koji su crnci prikazani u filmu ? znači wtf ?!?!?!?! autora serije prijatelji
            su toliko zlostavljali kritikom zbog nedostatka manjina u seriji do te mjere
            da se čovjek ispričava sa 4M$ halo serija snimljena prije gotvo 30 godina,
            zameo ih vjetar film koji je izašao 1939. ?!?!?!!?!?

Uopće nije stvar u manjinama nego idiotarijama, bedastoćama, glupostima
            i izlikama koje izvode sa istim. Tu dođete napadate ekipu ograničenima
            i sličnom jer eto vas boli briga što vam gade "neomiljeno" djelo.
            I za kraj od mene ograničenog homofoba, gay par mi dolazi u obiteljske
            posjete jer si je moja bolja polovica jako dobra sa kolegom s posla koji je gay,
            znao sam sa njima raspravljati o cijelom tom woke, lgbtq, bla bla američkom bs-u.
            A njihovo mišljenje je da se ne slažu sa istim već smatraju da ekipu hetero koja
            to podržava više briga da zarade na lažnoj ravnopravnosti i različitosti nego
            što im je zaista i stalo do homoseksualaca, crnaca, islamista, itd…

Ok, smirite se, jebemu miša. Ajd prvo pogledajte prve dvije epizode pa ćemo komentirati.

Ne mora biti loše zato što nije rađeno po knjizi. Ne mora biti loše zato jer imamo crnog elfa i crnog chobbita.

Tolkien je napravio 3 djela. Chobbita, Lotr i Silmarillion. Kaj je Amazon mogao? Imamo relativno friške ekranizacije i Chobbita i Lotra. Jel bi vi fakat sad još jednu ekranizaciju Lotra? Ja fakat ne bi. Meni je ovo od Petera Jacksona super. Ok, Chobbit je bezveze, ali ni source materijal tu nije nešto. To je baš laganija knjigica. Dječje štivo, ajmo reć. 200 strana rastegnuto na tri filma. Bezveze.

Znači, ostao im je ili Silmarillion ili da izmisle nešto svoje u sklopu tog svijeta, a (nadam se) poštujući određena pravila koja su u tom svijetu postavljena. I meni je to super. Taj svijet je toliko super da samo možemo profitirati ako dobijemo novi sadržaj u tom istom svijetu.

I da, mogu shvatiti negodovanje ako je u slavensku mitologiju ubačen indijanac, azijat ili crnac. Ali ne mora značiti da je automatski loše. Da, ona treća sestra u Obi Wan Kenobiju je katastrofa. Ne zato kaj je crna, nego zato kaj je katastrofa napisana i katastrofa odglumljena. A ovdje ćemo tek vidjeti kaj će biti. Ako je zbilja dobro napisano, odglumljeno, portretirano, super.

Pogledajte pa sudite.

Tzereen Znači, ostao im je ili Silmarillion

I mogli su po tome snimiti čuda, ne znam uopće zašto su išli nešto izmišljati.

Tzereen Ne mora biti loše zato što nije rađeno po knjizi. Ne mora biti loše zato jer imamo crnog elfa i crnog chobbita.

Ne mora slažem se.

Mogu napravit svoj canon koji se radi usporedno sa orginalnim. Kao Shadow of Mordor.

Ako mjenjaju postijeći lore i to na takav način na kakav mjenjaju, onda je to loše.

Ja ne tražim od LOTR serije samo kvalitetu. Ja tražim vjernost izvornom sadržaju, a kvaliteta dođe sama ako se odradi kak spada.

Kvalitetna serija + lore friendly = dobro

Kvalitetna serija + temeljito izmjenjen lore = loše

I tu nisam baš fleksibilan kad pričamo o LOTRu.

Za wokeness me zaboli.

wooddiebone al koji je točno Lore izmijenjen?

Edit:

Ako se misli na crne i hispano vilenjake i crne glatke patuljčice, da, to i meni ne paše. Ali ako će pisanje likova, dijaloga i radnje biti dobro, bring it on. Dapače. To je toliko dobar svijet da nam fakat treba novih priča.

led_zeppelin Iskreno nezanima me jel vjerno knjigama samo me interesira jel dobro,koliko ja znam Tolkien fanovi su i hateali i LOTR filmove

Tzereen

Ne znam ti navesti točne detalje, ali sve bi ti trebalo bit jasno kad se prva sezona rasteže preko (mislim) 300 godina radnje u knjigama, a oni su tu to sve saželi u jednu sezonu i prisutni su likovi na događajima koji bi trebali bit davno mrtvi.

Nemaju uopće prava na priču koju adaptiraju.

Ne bi pisnuo da su išli radit novu priču smještenu u tom svijetu i pritom napravili iste woke casting odabite, ali ovo je masakriranje lorea.

Pogledao sam. Ukratko, očekivao sam totalno smeće, tako da je bolje od očekivanja.

House of the dragon je stepenica više. Najveći problem je scenarij i režija, odnosno neznanje kako stvoriti napetost ili uopće interes gledatelja. Nije zanimljivo, dovoljno je da to kažem.

Fotografija na trenutke zna bit jako dobra, ali u prosjeku se jako osjeti cgi i artificijalnost. Recimo, Jacksonov LOTR izgleda skoro savršeno, ali tako se poklopio povijesni trenutak, kad je snimao taj svijet digitalno, dobili smo Hobita.

Ovo je jedna od rijetkih serija/filmova di me živcira pretjerana rasna izmiješanost. Serija je skroz amerikanizirana, svako selo je mikro amerika. Čak i jebana splav na koju Galadriel slučajno naleti usred oceana sadrži rasno raznovrsnu postavu.

Brijac To je ustvari dobro pitanje. Zasad nitko i pretpostavljam da neće bit nitko. Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

LOL

Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.

Problem je što ove očito boli ona stvar za Tolkiena.

Btw. gledam sad malo ponovno i tek sad primjećujem frizure na likovima. Da mi je znati od kud im gel i mašinice za šišanje u tom dobu. Ni to nisu bili u stanju napraviti kako treba.