Evo ga, završila je i druga sezona.
Meni već i prva sezona bila čisto dobra serija. Ne odlična kao filmovi, ali da, dobra serija u kojoj sam guštao. Bilo je lošijih trenutaka, loših glumaca i dijaloga i nekih dubioznih odluka i izmjena, ali serija je bila dobra.
Druga sezona mi je pak puno bolja od prve. Baš je dosta toga popravljeno. Gluma je sad većinom odlična. Osnovica čega su Sauron i Celebrimbor. Taj odnos je srž cijele sezone i zbilja su ga odradili kako spada. Oba Charliea pokazuju sav svoj sjaj i odlično prikazuju savršeno odrađenu manipulaciju u vezi te korak po korak izmjene u ponašanju od velikog lika do slomljenog I izgubljenog.
Orci izgledaju odlično, ima krvi i nasilja, nije kao neka Disney serija. Bitke su odlične, barem kad ih ima, jer ih iskreno nema puno budući je osnovica sezona baš taj proces kreiranja prstenova.
Patuljci su i dalje također jako dobar dio priče. Oni i njihov odnos s Elrondom su bili highlight prve sezone.
Numenor mi već malo šteka, nije mi toliko uvjerljivo odrađen prijelaz s jedne vlade na drugu i ljudi tamo djeluju užasno prevrtljivo i bez kičme. Doduše, Elendil je fantastičan. Odlično glumi i ima odlične dijaloge, naročito sa svojom kćerkom i bivšom kraljicom.
Najlošiji dio su i dalje hobbiti. Baš neuvjerljivo i dosadno. S velikim otkrićem na kraju koje nije iznenadilo apsolutno nikoga. Doduše, dark wizard je dobar, baš kao i Tom Bombadil. Šteta što je iskorištena jedna odlična rečenica iz filmova koja je ovdje poprimila sasvim drugačiju konotaciju, ali kad se pogleda kroz prizmu i zadnje epizode, logično je te ima smisla da ju tisuće godina kasnije, Gandalf koristi kako spada.
Ono što vjerojatno mnoge najviše smeta su brojne izmjene u odnosu na knjige. Iako mi se čini da većina ljudi koja se buni nije pročitala ni Lord of the rings knjige, a kamoli Silmarilliona i ostale dodatne knjige. Bune se samo zato kaj su čuli druge da se bune.
Uglavnom, slažem se. Ima podosta izmjena, što je doduše očekivano za jednu adaptaciju. Primarno kod toga je, imaju li smisla za radnju i narušuju li previše srž cijele priče koju je Tolkien zamislio. Mene osobno ništa nije zasmetalo previše. Mene čak najviše od svega smeta što nemaju svi vilenjaci dugu kosu. 😁 To mi ubija imerziju. U biti, najviše me smeta što nedostaje statista. U većini scena nema više od 20-30 statista. Zbog toga neke lokacije, odnosno skupovi i odluke na njima, djeluju neuvjerljivo. Poglavito se to odnosi na Numenor, ali i dio radnje kod Isildura te Eregion.
Sve u svemu, ova sezona je zbilja vrlo dobra, zbilja sam uživao. Neki su elementi malo lošiji, neke odluke neobične, neke nepotrebne, ali većina serije je baš odlična.
Nadam se da negodovanje nekih ljudi neće dovesti do toga da se i ovo cancelira prije no što je trebalo. Želim vidjeti svih pet sezona.
Ako uspijete ne past na mržnju YouTubera, ovo bi vam se moglo dopasti. Serija je nebo i zemlja naspram, recimo Acolytea. On je bio baš frustrirajuć. Iako mi je žao kaj su ga otkazali, jer bi rađe da su ga popravili u drugoj sezoni. Potencijala je imao, ali egzekucija je bila kriminalna.