Može.
The Rings of Power
Ne znam ti navesti točne detalje, ali sve bi ti trebalo bit jasno kad se prva sezona rasteže preko (mislim) 300 godina radnje u knjigama, a oni su tu to sve saželi u jednu sezonu i prisutni su likovi na događajima koji bi trebali bit davno mrtvi.
Nemaju uopće prava na priču koju adaptiraju.
Ne bi pisnuo da su išli radit novu priču smještenu u tom svijetu i pritom napravili iste woke casting odabite, ali ovo je masakriranje lorea.
Pogledao sam. Ukratko, očekivao sam totalno smeće, tako da je bolje od očekivanja.
House of the dragon je stepenica više. Najveći problem je scenarij i režija, odnosno neznanje kako stvoriti napetost ili uopće interes gledatelja. Nije zanimljivo, dovoljno je da to kažem.
Fotografija na trenutke zna bit jako dobra, ali u prosjeku se jako osjeti cgi i artificijalnost. Recimo, Jacksonov LOTR izgleda skoro savršeno, ali tako se poklopio povijesni trenutak, kad je snimao taj svijet digitalno, dobili smo Hobita.
Ovo je jedna od rijetkih serija/filmova di me živcira pretjerana rasna izmiješanost. Serija je skroz amerikanizirana, svako selo je mikro amerika. Čak i jebana splav na koju Galadriel slučajno naleti usred oceana sadrži rasno raznovrsnu postavu.
Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.
LOL
- Uređivano
Autobot Tolkien nam je ipak ostavio taj ''usavršeni'' svijet bez seksualnih ''iskrivljenja'' (voljom bogova), ne vjerujem da bi se itko usudio tako oskvrnuti tu svetinju.
Problem je što ove očito boli ona stvar za Tolkiena.
Btw. gledam sad malo ponovno i tek sad primjećujem frizure na likovima. Da mi je znati od kud im gel i mašinice za šišanje u tom dobu. Ni to nisu bili u stanju napraviti kako treba.
Magija
Pogledao sam prvu epizodu. Likovi mi jesu malo slabiji, ali setting i sve drugo vrh. Produkcija je vrh vrhova. Gledat ću.
Svi oni koji uspoređuju knjige i filmove/serije su pukli ko kokice. Filmovi i serije su biznis te se i proizvode kao biznis. Ali da nisu pravo je redatelja i scenarista napraviti djelo kakvo želi, koje će sa nekom knjigom pratiti radnju i likove samo u najgrubljim tragovima.
- Uređivano
Ni ja isto.
Toliko je dobra da sam zaspao nakon 15 minuta prve epizode, tekst je pisao netko tko nije čitao knjigu, nego je išao umjesto Sirmarilliona išao pogledati par najpoznatijih klipova o LOTR-a na Youtubeu, pa umjesto LOTR-a pogledao dobar dio klipova iz Narnije i chronicles of shannara. Kao kad ideš u školi pisati lektiru po skraćenom sadržaju kojeg si pročitao negdje na netu. Odo raditi dalje pa ću probati ponovo, da nebi bilo da nisam probao. I jedna očita stvar je ta da elfovi od vitkih elegantnih i dostojanstvenih iz prijašnjih ekranizacija izgledaju i pričaju ko ekipa sa liberalnih studija, moderne umjetnosti i takvi.
A knjiga po kojoj je "rađena" serija je dušu dala za epske stand alone priče od dvije tri epizode po događaju.
Sranje.
I woke je, jer porezne olakšice…
Pa ne znam, meni svi na klipu izgledaju normalno. Fizički mislim. Mentalno ne, da su normalni sigurno nebi raspravljali s tim debilom.
Pokušavam gledati i trza mi stream. Dafuq Amazon. Jebli vas serveri.
Nit smrdi nit mirise, vizualno bomba, gluma dosta slaba, unistili mi vilenjake, uopce nisu grandiozni i elegantni, bas su meh, opcenito mi je gluma losa, prica je za sad solidna, potencijal je nekakav tu, ali za sad dosta lose.
Nakon House of Dragon ovo je bil los odabir za gledanje.