Ja apsolutno nemam ništa protiv davanja dodatne dimenzije / slojeva likovima ili frakcijama, no LotR nije jebeni Game of Thrones. Ili da se izrazim Geraltovim riječima koje ću sada totalno uzeti iz konteksta, evil is evil. Orkovi i goblini u LotR univerzumu služe za uprljati mač u njima, eventualno nekakvi jeftini evil one lineri. Ovo je komedija.

Deadwalker Ne znam zašto se trudite uopće gledati tu seriju, samo pokvare čovjeku sjećanje na besmrtnu LoTR trilogiju.

Isto tak. Ne bi nikad više gledao nešto samo zato što sam fan ili mi treba doza najdraže franšize.

Nakon Star Trek Discoverya, Haloa, Rings of Powera, Acolytea…

Ako nešto postane loše ili se u startu pokaže loše, nema teorije da više trošim svoje vrijeme na gledanje.

Ajde molim te, ko da nema dobrih filmova i serija za gledat nego trebam sad se silit gledat masakriranje jednog od kulturološki najbitnijih ostvarenja 20. i 21. stoljeća zato što se smatram fanom, a mutavi milenijalci pisci misle da su umjetnici i da imaju nešto za dodat Tolkienu. Ne mogu mu stopala šnjofat.

Mogu napravit i da se Galadriel zaljubi u Orka, tolko je nebitno više.

Posto odbijam gledat, dodjem u topic i dobro se nasmijem 🙂 svaka cast vama koji se uspjeli, i pazite se orcova sa osjecajima!

Nista ja pogledao nisam niti mislim ovo je zaključeno iz trailera

I hobiti su već bili vruće govno, prva sezona ovog je bila cijela septička, a druga očito kanalizacija.

9 dana kasnije
5 dana kasnije

A ne znam… pogledal sam prve 3 epizode prve sezone i nemrem se baš složit sa tolikom pljuvačnicom i hejtom na seriju.

Da se razumijemo, LotR trilogija je nešto najbolje ikad snimljeno te je i dan danas moj čvrsti broj 1 na listi najboljih filmova ikada, i ova serija za 10 života neće dostići tu razinu koju je Jackson postavio, ali smatram da nije ni blizu toliko smeće kako bi se dalo zaključiti po svemu ispisanom.

Nisam nešto previše upoznat sa loreom izvan knjiga trilogije (čitao i istraživao nekad, ali ne mogu se smatrat nekim zadrtim fanom), mogu shvatit da nekima smeta odstupanje od knjiga / lorea (kao što sam ja znao pizdit na GoT) i mogu shvatit da je LotR ime postavilo preveliki teret na ovu seriju i njene autore te se (po nekima) nisu dovoljno dobro snašli u svemu tome.

Moja glavna zamjerka je što mi zasad nema taj neki "epic" feel koji ima maltene svaka scena u originalnoj trilogiji. Soundtrack je dobar, da, ali ne izazove mi one trnce po rukama koju će izazvat praktički svaka skladba iz Lotr-a.

Lokacije su predivne i apsolutno maestralno prikazane, al opet mi glazba ne podigne njihov prikaz na tu neku epic razinu koju bih očekival od nečeg što sadrži LotR u imenu.

Za casting ne znam što bih reko. Koliko ima dobrih odabira glumaca (Halbrand, Durin, Elendil), toliko ima i onih koji mi djeluju totalno promašeno.

Naravno, to se najviše odnosi na Galadriel. 20% vremena je oke, a ostatak tako bolesno neuvjerljiva i bezlična da bih rado da ju se recasta.

Većina radnje / story arcova mi je zasad oke i relativno zanimljiva. Čuo sam i gorih dijaloga u serijama, vidio i goru glumu i gori fight i cgi (makar, ne znam koji je kurac bio ovaj warg u zadnjoj epizodi… mops na drogama).

Naravno, šteta je što ovo nije na razini kao što su bili filmovi, al meni kao "običnom" gledatelju je solidno. Čim odgledam epizodu u komadu, znači da me drži i da je ok. U svakom slučaju nastavljam dalje.

Guranje diversitya je bezvezno i nepotrebno. Ne umanjuje mi konačan sud o seriji, ali crni vilenjaci, crni patuljci i crni Harfooti su baš tipično guranje niz grlo i "popunjavanje kvote jednakosti".

Ja sam na prvoj epizodi druge sezone i onak, zasad se gura ali više je do samog LOTR (kakav god bio) settinga nego do kvalitete. Meni osobno bi bilo zanimljivije vidjeti radnju iz Prvog doba, Morgoth i te fore, ali kužim da im to ne bi bilo toliko smisleno i opravdano zbog još većeg vremenskog odmaka.

fensisuperstar Nemam ništa drugo zanimljivije od serija trenutno za gledati. Još dovršim Outer Range i potom povratak na Wire. U međuvremenu valjda će stići nešto što ustvari mogu preporučiti.😅

9 dana kasnije

Znaci zadnja epizoda me izbila glava me boli, od zenskog viljenjaka iz azije koji je sad novi Boromir. Do idiota Celembrimobra i one Glardriel

Brijac zasto navijam za bvb i hajduk… ocito imam problem

9 dana kasnije

Evo ga, završila je i druga sezona.

Meni već i prva sezona bila čisto dobra serija. Ne odlična kao filmovi, ali da, dobra serija u kojoj sam guštao. Bilo je lošijih trenutaka, loših glumaca i dijaloga i nekih dubioznih odluka i izmjena, ali serija je bila dobra.

Druga sezona mi je pak puno bolja od prve. Baš je dosta toga popravljeno. Gluma je sad većinom odlična. Osnovica čega su Sauron i Celebrimbor. Taj odnos je srž cijele sezone i zbilja su ga odradili kako spada. Oba Charliea pokazuju sav svoj sjaj i odlično prikazuju savršeno odrađenu manipulaciju u vezi te korak po korak izmjene u ponašanju od velikog lika do slomljenog I izgubljenog.

Orci izgledaju odlično, ima krvi i nasilja, nije kao neka Disney serija. Bitke su odlične, barem kad ih ima, jer ih iskreno nema puno budući je osnovica sezona baš taj proces kreiranja prstenova.

Patuljci su i dalje također jako dobar dio priče. Oni i njihov odnos s Elrondom su bili highlight prve sezone.

Numenor mi već malo šteka, nije mi toliko uvjerljivo odrađen prijelaz s jedne vlade na drugu i ljudi tamo djeluju užasno prevrtljivo i bez kičme. Doduše, Elendil je fantastičan. Odlično glumi i ima odlične dijaloge, naročito sa svojom kćerkom i bivšom kraljicom.

Najlošiji dio su i dalje hobbiti. Baš neuvjerljivo i dosadno. S velikim otkrićem na kraju koje nije iznenadilo apsolutno nikoga. Doduše, dark wizard je dobar, baš kao i Tom Bombadil. Šteta što je iskorištena jedna odlična rečenica iz filmova koja je ovdje poprimila sasvim drugačiju konotaciju, ali kad se pogleda kroz prizmu i zadnje epizode, logično je te ima smisla da ju tisuće godina kasnije, Gandalf koristi kako spada.

Ono što vjerojatno mnoge najviše smeta su brojne izmjene u odnosu na knjige. Iako mi se čini da većina ljudi koja se buni nije pročitala ni Lord of the rings knjige, a kamoli Silmarilliona i ostale dodatne knjige. Bune se samo zato kaj su čuli druge da se bune.

Uglavnom, slažem se. Ima podosta izmjena, što je doduše očekivano za jednu adaptaciju. Primarno kod toga je, imaju li smisla za radnju i narušuju li previše srž cijele priče koju je Tolkien zamislio. Mene osobno ništa nije zasmetalo previše. Mene čak najviše od svega smeta što nemaju svi vilenjaci dugu kosu. 😁 To mi ubija imerziju. U biti, najviše me smeta što nedostaje statista. U većini scena nema više od 20-30 statista. Zbog toga neke lokacije, odnosno skupovi i odluke na njima, djeluju neuvjerljivo. Poglavito se to odnosi na Numenor, ali i dio radnje kod Isildura te Eregion.

Sve u svemu, ova sezona je zbilja vrlo dobra, zbilja sam uživao. Neki su elementi malo lošiji, neke odluke neobične, neke nepotrebne, ali većina serije je baš odlična.

Nadam se da negodovanje nekih ljudi neće dovesti do toga da se i ovo cancelira prije no što je trebalo. Želim vidjeti svih pet sezona.

Ako uspijete ne past na mržnju YouTubera, ovo bi vam se moglo dopasti. Serija je nebo i zemlja naspram, recimo Acolytea. On je bio baš frustrirajuć. Iako mi je žao kaj su ga otkazali, jer bi rađe da su ga popravili u drugoj sezoni. Potencijala je imao, ali egzekucija je bila kriminalna.

Koliko sam pratio izmjene u odnosu na knjige nisu stvar adaptacije nego stvar otkupljenih prava po kojima su smjeli neke stvari pratiti a neke nisu.

https://storylosopher.com/blog/rings-of-power-story-rights

They used the Appendices of The Lord of the Rings, basically a shortened overview of some of the events of The Silmarillion that’s in the back of The Return of the King, and then made the rest up.

If an event is in the Silmarillion but not mentioned in The Lord of the Rings, then Amazon wasn’t even allowed to mention it in The Rings of Power. That’s why Owen Williams writing for Empire calls The Rings of Power “‘extrapolated’ rather than adapted from Tolkien’s work.”

They want to make a big-budget adaptation of the Silmarillion, but they can’t because they don’t have the rights. So they essentially Amazon paid a quarter of a billion dollars for just the IP, and used small parts of it to build off of. In that way, it’s much more like The Lord of the Rings fan-fiction than an adaptation.

Tzereen Druga sezona mi je pak puno bolja od prve. Baš je dosta toga popravljeno.

Slažem se, puno bolja i napetija od prve.

Tzereen Osnovica čega su Sauron i Celebrimbor. Taj odnos je srž cijele sezone i zbilja su ga odradili kako spada.

Ova radnja mi je bila highlight druge sezone, baš je dobra gluma saurona/annatara. Kako i na koji način je uspio uvjeriti sve oko sebe i prevariti. Baš ima neki tajanstven štih. Sauron the deceiver odlično opisuje njegovu narav.

Tzereen dark wizard je dobar, baš kao i Tom Bombadil.

Mene zanima, da li će dark wizard promjeniti izgled i predstaviti se kao saruman kasnije. Ipak dark wizard gandalfu spominje da ih je 5 čarobnjaka (gandalf, saruman, radagast i 2 plava). A onda opet, nešto mi čudno, zna gandalf da je dark wizard na tamnoj strani, otkud njemu onda povjerenje u sarumana kasnije? Nekako mi ne drži vodu.

Tom bombadil mi je također super lik i baš takvog sam ga zamišljao kad sam čitao prvu knjigu lotr. Ja sa ženom gledam seriju i kad je se on pojavio i pričao malo, ja pauziram i govorim ženi kako bi ovo mogao biti tom bombadil. Ona mene gleda blijedo, kakav sad tom bombadil? Misli da sam izmislio ime i da se sprdam s njom 😄. (Ona samo zna lotr svijet kroz filmove, nije čitala knjige). Tko je čitao knjige, zna da se tom ne pojavljuje u filmovima. Kad sam stisnuo play, nije prošlo par sekundi, evo on se predstavlja, kaže da se zove tom bombadil. Žena ne može vjerovati 😆, a i ja sam ostao iznenađen da su njega tu ubacili u seriju

Tzereen najviše me smeta što nedostaje statista. U većini scena nema više od 20-30 statista.

Da, to je baš bio ono wtf momenat, ono gledaš i priprema se epska scena ispred zidina eregiona, očekuješ epsku borbu, vilenjaci stoje na tlu isušene rijeke, u pozadini izlazak sunca, zidine eregiona iza njih, ispred orci, krene battle cry i napad, kamera odzumira a ono njih dvadesetak vilenjaka.

Dobra je druga sezona, nema puno veze s knjigama, ali je dobra.

Zanimljiva radnja, neki likovi su odlicni, poput Saurona, a drugi su pre bezlicni i nezanimljivi poput Gandalfa i onih hobbit klinki, ali sve u svemu dobra sezona.

15 dana kasnije

Dovršio drugu sezonu. Potpis na Rendin dojam, iako se i dalje ne mogu oteti dojmu da je ovo zasad sveukupno moglo i moralo biti bolje, no barem se s obzirom na produkciji to sada vidi konkretnije, pogotovo zadnjih par epizoda.

Od cijele glumačke ekipe najbolja izvedba mi je ona od patuljačkog princa Durina i to uvjerljivo. Ovo ostalo je samo ok, iako je prikazana dinamika odnosa Saurona i Celebrimbora solidna. Malo mi je navučeno koliko elfovi stari stoljećima mogu biti naivni, ali kako god.

Ako ovako nastave, serija bi mogla biti sasvim ok za LOTR fanove. Iako i dalje sumnjam da ćemo dobiti pet sezona.

5 dana kasnije

Pogledao prve tri epizode druge sezone i zasad dojam jako dobar. Osim sto neke glumce vizualno ne mogu provariti, sve drugo je i vise nego dobro. Vidi se značajan napredak u odnosu na prvu sezonu. Barem u ovim početnim epizodama.