Šteta što je ovo prošlo ispod radara većini igrača. Jedna od boljih igara što sam igrao zadnjih ne znam koliko godina i savršena gejming adaptacija filmskog predloška.
Kad sam pročitao da je radnja igre smještena nakon drugog nastavka filma, osvježio sam sjećanje mini maratonom te sada već stare filmske franšize. Tek nakon pogledanog filma shvatite koliko su se developeri potrudili što vjernije preslikati svijet Robocopa - uključujući likove, grad, policijsku postaju i osobito radnju koja je bolje napisana od većine današnjih filmova.
Glas Robocopu daje glumac Peter Weller koji je i utjelovio lika u prva dva nastavka filma. Bez spojlanja radnje, igra se nastavlja direktno na drugi nastavak filma i fokus je stavljen na sveprisutnu drogu Nuke i ozloglašeni OCP u čijem vlasništvu je gotovo čitav Detroit (umbrella vibes). Ono što Rogue City izdvaja od ostatka FPS igara su dizajn i pristup chapterima. Iako bi Robocopa mogli svrstati u kategoriju linearnih igara, većina chaptera vas stavlja u dio grada, tvornice ili nekog drugog područja gdje imate slobodu odabira načina kojim ćete rješavati zadatke. Osim glavnih postoje i sporedni na koje možete naići lutajući gradom. Napisati kazne nepropisno parkiranim vozilima, upozoriti građane koji puše prilikom dolijevanja goriva, ganjati crtače grafita nakon što vam izvrijeđaju limenu mamu - postoje puno važniji problemi, ali na osnovne zadatke murjaka igra će vam uvijek skrenuti pažnju.
Ono što me se posebno dojmilo je zvuk. Po uzoru na filmsku verziju, svaki Robocopov korak odzvanja zgradama, hodnicima ili tunelima, a ako vam dojadi uvijek ga možete isključiti u postavkama. Soundtrack je vjerno preuzet iz filma uz novije skladbe koje se izvrsno uklapaju s onim postojećim. Grad vrvi životom i često ćete slušati njurganje demoraliziranih stanovnika koji će vas bez obzira na sve nedaće uvijek spremno pozdraviti.
Napucavanje je možda i najbolji dio igre. Svaki metak će pronaći svoje mjesto u tijelu neprijatelja čiji će komadi tijela letjeti na sve strane pod snagom vašeg magnuma ili željezne šake. Postoje i svojevrsne nadogradnje čije otključavanje pomaže kod kasnijih dionica igre.
Ako ste željni old school pucačine s fantastičnom radnjom i zabavnim napucavanje, isprobajte Rogue City.