Rekao bih i jedno i drugo. Mislim da su ljudi prepasivni prema poslovnim potezima firmi koje stoje iza igara, dok su ujedno preoštri prema igrama. Ljudi nisu spremni bojkotirati jednu igru iz bilo kojeg razloga. Može biti banalan, može biti da će promijeniti svijet, ljudi jednostavno gledaju samo svoj gušt i ne reagiraju.
S druge strane, vidio sam puno previše situacija u kojima se na nešto gleda ili kao smeće ili kao remekdjelo. Došli smo do zabrinjavajućeg manjka kritičkog razmišljanja i zbog toga će neki zbog loših animacija lica reći da je neka igra smeće ili će pak samo zbog težine igre reći da je ona nešto najbolje ikada napravljeno. Nedostaje umjerenosti u kritici djela i to se lako primjećuje.
Matador Ove Ninja kornjače koje su izašle neki dan, meni je to čisto gaming bogohuljenje na što to sliči u 2022. godini. Ne smatram se zbog toga razmaženim.
Ovo je stav koji nikada nisam razumio. Igra nema cijenu AAA igre i ide na određeni umjetnički stil. Ni u kojem slučaju ne šteti industriji. Dapače, pridonosi raznolikosti igara, nešto na što se previše ljudi žali da nedostaje jer su ograničeni okvirima AAA naslova.