Ne razumijem hate za igru koji ovdje vidim, nisam baš najrevniji na ovom forumu ali evo imao sam potrebu podijeliti svoje dojmove o igri koja nikako ne zaslužuje puno negativnog što je napisano ali opet svatko ima pravo na svoje mišljenje i doživljaj.
Ova igra kao da je proizašla iz onog dobrog starog Squarea ali sada u modernom ruhu. U potpunosti sam uživao u igranju ove (uz neke sitnice koje ipak nisam) igre koja sad evo broji 120+ h svako malo su bili momenti koji su mi jednostavno stavljali osmijeh na lice, bilo to nešto tipa bar u kojem su dobrodošli samo ćelavci u Junonu, pa do toga kako Red izgleda i hoda dok je u kostimu Shinra soldiera, odnosa među glavnim likovima (Tifa waifu) ili pak apsurdnih over the top gestikulacija voditelja Gold Saucera ili Don Cornea, igra jednostavno odiše šarmom, karizmom i wierdnessom staroga Squarea sveg onog što su izgubili kada su postali Square Enix. Ne razumijem kako nekome može biti minus da igra ima odlično realiziran svijet u kojem ima pregršt stvari za otkriti (što je na kraju optional i ne moraš to raditi ako ne želiš), istražiti te uživati u tome da konačno možemo igrati verziju igre kakvu su originalni developeri zamišljali dok su je radili za staroga sivonju. Plejka mi je prepuna slika koje sam radio dok sam igrao igru, bilo to da su story cutscenes ili samo okolina u kojoj sam se našao u tom trenu, igra stvarno izgleda čudo… Istina je da ima hrpu mini games-a te nije da će se svi svidjeti svima (ali eto opet i oni su optional osim par kojih su vezani uz priču i daljnji progression) ali opet drago mi je da ih ima nego da ih nema, mene je recimo iživcirao cactuar rush za protorelic quest u corel desert do te mjere da sam skoro odustao od tog questa ali sam ga na kraju riješio… Nestvarno mi je da konačno imamo FF u kojem imaš gradove za istražiti, vozila za traversati po svijetu, world map koji nije barren wasteland tj svijet koji opet budi onaj wonder i excitement koji sam imao kada sam kao klinac prvi puta otkrio FF s FFIX… žalosno da je ovoliko trebalo da to ponovno ostvare ali bolje sada nego nikada!
Što se priče tiče neću puno niti opsežno radi spojlera, u remakeu smo vidjeli da će priča bit drugačija, ne radikalno ali se neće držati 1:1 naspram originala. Mislim da je to bila dobra odluka jer opet sada, kao i nakon remakea, se svi pitaju kud što i kako će se dalje desiti jer "The unknown Journey must continue". Iskreno veselim se zadnjem dijelu i završnici samo što sad evo treba dočekati da i to izađe van…. Za sve one kojima remake projekt ne sjeda najbolje originalna sedmica će uvijek biti tu, onakva kakva je. Ja sam osobno prezadovoljan s igrom kako sam već naglasio, uživao sam u svakoj sekundi i mislim da je to na kraju najbitnije.
Svima vama kojima igra nije sjela je sasvim ok, to je vaš doživljaj, mišljenje naspram onog što ste odigrali samo nije mi jasno zašto onda uopće utrošiti toliko vremena u nešto što ti nije dobro/zabavno ili smara… ako je tako onda kažeš nije to za mene i doviđenja pogotovo ako ti od početka nije ispunilo očekivanja s remakeom a rebirth to sve skupa samo potvrdio… ne vjerujem da će treći dio biti ništa drugačiji. Shvaćam da nije sve za svakog ali opet ne vidim razlog investirati vrijeme/novac u nešto što te na kraju ne veseli, ispuni srećom i užitkom.
Sitnice za kraj; igrao sam u 4K 30 fps jer je performance mutan a jednom kada se navikneš na 30 je sasvim ok jer je igra eyecandy, Barret je užasno naporan i nepotrebno glasan lik, Cait Sith mehanika igre u onom dijelu kad igraš s njim jako saka i ne razumijem kako je itko mogao misliti da je to dobra ideja ili fun to play, carachter folios su mogli staviti u glavni meni a ne da je zaseban feature za koji moraš ići u magantha books ili kod određenih rest pointsa da bi pristupio…