Razmišljam u kojoj je mjeri druženje s Disneyjevim ljudima za Kingdom Hearts naučilo SqEnix određenim tehnikama i znanjem koje su iskoristili za stvaranje gradova/mjesta za Rebirth. U svakoj svojoj pori izgledaju i ponašaju se kao tematski/zabavni parkovi uz cijelu svoju arhitekturu i raspored. Funkcioniraju na način da svi ti relativno mali prostori izgledaju izrazito luksuzno, glasno i impresivno sa sveprisutnim osjećajem iznenađenja i znatiželje.
Definitivno postoji taj prvi-put-kao-dijete-u-Disneylandu osjećaj.
Jedna druga stvar:
Nije da ga nema, i cijeli hangout feel je prisutan u izrazito velikoj količini (čak i kad nitko ne priča), ali . . . ne bih se žalio da postoji više filler dijaloga dok istražujemo npr.
Jasno mi je zašto nema, ali svejedno, bilo bi lijepo.
Npr. dođem na lokaciju od koje doslovno izgubim dah, zagrcam se u vlastitoj pljuvački itd. itd., a u partyju istu tu lokaciju nitko uopće ne prokomentira. Čudno.
XV ostaje kralj bantera. Rebirth je mogao imati dosta koristi od tog robusnog sustava cijele dinamike odnosa partyja petnaestice, ali razumijem da je to ogromna količina posla. XV se uspio izvući s tim, jer svijet petnaestice ima, valjda, tri stvari za vidjeti u cijelom svom svijetu lol, tako da je party mogao realno i organski komentirati sve te situacije.
Ali ok, možda je bolje da su se usredotočili da specifične stvari odrade maestralno, nego da sve stvari odrade pristojno.
Banter je tako najčešće fokusiran na Clouda introverta (pogotovo u side questovima), za razliku od konstantne karakterizacije Choco-brosa petnaestice. Potonje je definitivno više zadovoljavajuće, ali i gotovo nemoguće za izvesti u nečem ovako velikom. Eksplodiralo bi u svoj svojoj složenosti.
Ipak, šteta šta nije tako.
Zašto ovo pišem?
(Jako mali spojler (više neostvarena želja) ch. 8):
Najčudniji primjer navedenog: na dejtu sam sa Jednom Jedinom (Aerith) u Gold Saucer-u i ona doslovno ne govori ništa osim u trenucima kad ulazim i izlazim iz mini-igara. Gdje ti je znatiželja; gdje ti je osobnost, najdraža?
Miro Ja san na 25h i ch 7 do sad sve pocisitim pa iden dalje.
Iz nekog razloga sam ja samo ch ili dva ispred tebe, ali sa doslovno više od duplo većom satnicom. Netko od nas dvoje radi nešto krivo, a to nisam ja.