Miro A da ja nastavim svoje znaci nakon pocetno dosadnih 2ipo sata di san prakticki nastavio igrati prvi dio uz losu borbu i uzasan stagger kojeg mrzin iz dna duse evo dosao do open worlda i odusevljen sam. Ima tonu toga za raditi nikako nije dosadno recimo foggyu se nije svidio open world dio a ja bas bas uzivam.
Uz mene je mali pa skupa igramo i cistimo mapu, borba je dobila odilicne dodatke i dobio san jebene napade pa se ne treba puno drkati oko obicnih neprijatelja i staggera nego ih brzo polomis tako da je borba sad dobra.
Drago mi je da si se sabra i da je zdrav razum prevlada lol. Već sam laštia svoj Buster Sword zbog onog posta prije.
Nevjerojatno ulašteni, luksuzni, WD-om 40 podmazani lanac igrinih mehanika borbe. Rajska harmonija i ritam izmjena svih radnji prilikom istih. Ne znam zadržim li se iti deset sekundi na jednom liku prilikom borbe. Tako je zadovoljavajuće pribacivat s lika na lika i samo lupat brojke i punit one kurce za specijale. Strašno. Onako kako se ja osjećam dok igram Final Fantasy VII Rebirth se vjerojatno osjećaju i japanski sredovječni salarymanovi kad sjednu za pachinko.
Koreografija filmova John Wicka uz rashlađeni umeshu i J-Pop s početka milenija.
Npr. postoji milijun načina na koji možeš izgradit lika/party. Gušt je i isprobavat.
Probaj Aerith + First Strike + ATB Boost Materije = početak svake borbe s Ward Up + Double Cast lmao 🤸♂️
A di je cijela stvar sa sinergijama i R1 skillovima . . . BOLEST.
Ja znam da vas ima tu šta nostalgično patite za turn-based FF-om, ali nakon FFVII Remakea--nema nazad. Zamisli imat igru koja se igra ovako dobro i ić nešto minjat. 💀
Hipotetski, da u SqEnixu odluče izbacit FFVII Rebirth: Chadley Combat Simulator Edition sa nekih stotinjak VR misija u stilu ovih iz main igre za nekih 20 eura, da bi im i napojnicu.
Početne impresije; konkretniji dojmovi:
Skoro trideset sati igre i nisam siguran da su iti tri minute bile dosadne.
Kad se igra otvori nakon malo sporijeg i skriptiranijeg uvoda (pritom ništa manje ukusnog), glava će vam EKSPLODIRAT. I da se razumimo: ja OBOŽAVAM sve šta je igra dosad bacila/baca prid mene, i ne želim da me se shvati pogrešno, ali . . . JEDVA ČEKAM svoj drugi prijelaz u kojem neću radit ništa od ovoga šta sad s neizmjernim guštom radim lmao
Horizon je ovdje velika inspiracija (ali s japanskim twistom, therefore: bolje), ali i Ryu ga Gotoku utjecaj je prilično velik, ako ne i veći (na moje još veće oduševljenje). Esencijalno se radi o sljedećem: samo napravi hrpu malih Kamurocha koji će narativno dolaziti u sekvencama i to je to. To je formula uspjeha. Game development? Completed it, mate.
Ne mogu vam opisat koliko je važno s aspekta dizajna cijelog ow-a da su samo 3-4 ikonice iskočile kad sam otključa prvi toranj. To je doslovno dizajnerska udica. Tako te nakače. Da su mi oskvrnili mapu i zasuli me sa sto ikonica i "otkrivenom" mapom, figurativno bi izaša i zalupnia vratima. Jedino je ta "toranj aktivnost" samo pumpanje brojeva u stilu moderne industrije video igara i modernog dizajna ow-a (iako je i to moguće ostavit za sami kraj regije, a sve ostalo organski istražit). Sve ostalo je fantastično implementirano i dizajnirano i promišljeno i znanstveno i istraženo i sve. I Miro to dobro kaže, zbog svega navedenog, jedan od najadiktivnijih gameplay loop-ova u duuugooo vremena (barem za mene).
Veliki plus i dobar vjetar u leđa svim POI ikonicama je šta sve imaju jako izražene narativne niti u nekom određenom smislu. Sve pridonose većoj slici i građenju čitavog svijeta i kolopleta. Fantastična odluka je i šta je svaki član partyja involviran u "svom" nekom SQ-u. Odličan balans i character development (za razliku od FFXVI koji se iz nekog razloga brinia samo za Jill (a onda su se pravili da ne postoji izvan cutscena lol)).
Obično sam u (modernim) ow igrama u stilu: "wow, koliko toga šupljeg i nakrcanog istrovremeno, daj nešto koncizno, nešto značajno, poštuj mi vrime itd. itd." . . . ovdje, s druge strane, nema dovoljno SQ-ova koje mogu riješit, nema dovoljno igrača s kojima mogu igrat Queens Blood i nema dovoljno jebenih razgovora koje mogu samo slušat.
Ova igra je ujedno i jedna velika posveta svim Final Fantasyjima dosad. To sve više shvaćam. Brdo referenca i na prošlu igru koje sam veliki fan i koje zbog same te činjenice svesrdno pozdravljam. Nevjerojatna posvećenost developera.
Buđenje u Kalmu, izlazak na balkon uz jazz u pozadini, priča s frendom . . . TOP 5 MOMENT U VIDEO IGRAMA . . . IKAD (ne baš, ali zašto ne? ;P)
SVAKI URBANI PROSTOR ove igre je valjda jedan od najluksuznijih i najukusnijih koktela atmosfere u svijetu video igara trenutno. Samo šetanje kroz grad uz muziku. Staaaaaaaaaariiiiiiiii moooooooooojjjjj.
Vidjeti OG lokacije renderane i oživljene na ovaj način je nešto u čemu najviše uživam, iskreno. Osjećam se ka da imam petnaest jebenih godina.
Također vrijedno napomene i pohvale je činjenica koliko je dobar environmental dizajn cijele igre; doslovno nikad ne moram provjeravat mapu kad se poželim vratit u grad (al sad koristim fast travel lol (svaki čovjek živi određeni broj godina, u tom slučaju, fast travel je svakako opcija)).
I nešto šta je Mark Cerny obećao godinama unzad: činjenica kad sam se prvi put vratia iz Grasslandsa u Kalm bez prolaska kroz onaj jebeni bunker bez ikakvog loadinga u grad koji izgleda ka grad u kojem bi živia i koji je natrpan ljudima me izula iz cipela i hvalevrijedna je stvar s gledišta same izrade video igara. Nisam siguran koriste li onu vijugavu stazu da prikriju loading ili ne, ali, svakako, blagoslovljeni inženjeri SqEnixovi . . .
Znam i da će sljedeće što ću reći kod nekih izazvati gađenje (pa sam mućki i ostavia za sami kraj posta lol), ali mislim to kao NAJVEĆI kompliment, i znam da i u SqEnixu to misle kao najveći kompliment: velika količina igre ima hangoutness feel Final Fantasyja XV (pogotovo inn/hotel dijelovi s social rank aspektima . . .).
Najveći chill ikad.
I sva ta silna potreba da se od svakog kurca radi mini igra . . . LMAO
Manijaci su napravili PS1 JRPG na PS5 i blagoslovio ih Svemogući Bog Otac, Sin i Duh Sveti . . . GLORIOUS NIPPON!!!!
P.S.
Puno sam riskira tražeći ovo po YT-u, ali isplati se. TOČNO OVAKO SE OSJEĆAM: