Torgue Kao netko tko stvarno prati serije, ovo mi je prvi glas za ovo. 😄 Išao sam malo i čitati o istoj, i vidio da se i temelji na određenoj ideji prezentiranja društvenih problema, navodno se i dotiče situacije beskućnika San Francisca (nešto što je ogroman problem ne samo u SF-u, nego i u LA-u). Stoga mi se i čini korektnim za koristiti kao naziv. Da se razumijemo, tu je i veliki plus to što će se sigurno o seriji pričati više samo zbog imena, no nije neopravdano i to mi je u redu. U svakom slučaju, iznimka ne potvrđuje pravilo.
chono Ne bi spadalo jer bi trebalo na neki način ukazivati na represiju i društvene probleme.
Štoviše, taj trend je zabilježio porast kod neonacista, tako da su određene tetovaže nordijske mitologije (rune i sl.) često asocirane uz pokrete radikalne desnice. Ponovno se pokušava otuđiti određena kultura do čiste perverzije. Što i ne bi trebalo toliko čuditi s obzirom da je Himmler bio opsjednut nordijskom mitologijom i s obzirom da je oznaka SS-a zapravo runa, ali je i dalje tužno što idemo unazad.
Genesis Nije prirodno ni zračenjem ubijati stanice kako bi se ubila bolest koja ubija stanice pa i dalje koristimo kao terapiju protiv raka. Najprirodnije bi bilo gledati u opstanak najjačih, bez ikakve tehnologije, samo uz drveće i lišće preko prepona, no civilizacijski smo prešli preko onoga što je "prirodno" te je taj pojam postao gotovo sinonim za "razumno". Stoga je posve razumno na osobu gledati u potpunosti jednako bila ona bijela, crna, hetero ili bi ili homo, cis ili trans.
Da te pitam, ako imaš puno gay prijatelja, jesi li im ikada rekao da ih ne smatraš "prirodnima"? Ako nisi, zašto nisi? EDIT: Ako jesi, kako su reagirali?
U redu, postoji stranka koja se zalaže za rehabilitaciju pedofila, ista stranka je 100% pokušala dobiti da se o njoj govori tako da bacaju kontroverzne udice poput ovoga što si rekao. Svaki PR je dobar PR. S druge strane, povlačiš paralelu pedofilije s homoseksualnošću, molim te nemoj to raditi jer možda ne misliš da ih povezuješ, ali bome tako ispada.