Flipper

Jednom kad padne cijena da.

Koliko mi je god Tlou jedna od najboljih i najdražih igara ikad, ovo mi je čisti cashgrab za igru staru 9 godina. 8x sam ju prešo i još ću jednom - dvaput, al nek odjebu.

RE2 i RE3, te FF VII (nevezano što je dosadan) je remake.
Ovo... Ne znam... Bit ću pametniji nakon gameplaya, al nek se jebu sa full cijenom.

Može u moju kuću samo kao dio PS+ ponude.

Nisam uzimao remaster, djelim US acc s frendovima (sp only) tak da za 35$ ili manje bez razmisljanja. Full cjenu nebi platio.

Po meni je jedino isplativo dat 80 eura za ovu igru ako nemas PS već samo PC. Baš su greedy, kako su fino mogli za Uncharted 4 10e nadogradnja i to je to.

Kupit cu rabljeno od nekoga kao TLOU 2 za 150kn i imati na disku, makar cekao i godinu dvije dok ne padne cijena

Vec preordera jedva cekam pric opet Part1 pa odma iza Part2 😄

ako bude kakav dobar edition sa steelbookom onda bi vjerojatno dao tih 600 kn,ali za obicno izdanje nema sanse

Kupiti cu ali dajem maksimalno 30-35€, i dalje mislim da remake ove igre nema previse smisla.

Možda bih i odmah kupio da je 60€, međutim 70€ sam dao samo jednom, za GT7. Nikad više.

Fico Zašto tebi baš 10 eura čini razliku? Mislim 60 je puno...a 70 nije puno više...

450kn vs 526kn i nije neka razlika.

doctorfreak Jer je neopravdano poskupljenje cijene. 60€ je bio standard i onda se podiglo za punih 10€ pod arogantnim izlikama da im trebaju pare da financiraju AAA razvoj u vrijeme kada mikrotransakcija nikad više i kada donose tolike zarade da su neki serijali se zamrznuli, poput GTA.

Nebitno je imaju li ekskluzive mikrotransakcije ili ne, poanta je u tome da bi se takav porast cijene trebao bojkotirati dok se ne dođe do određenog standarda, poput toga da je garantirano da nema mikrotransakcija u igri koja košta 70€, što je i sam Sony prekršio. O drugima da ne govorim.

Za opravdano poskupljenje očekujem igru koja je kompletna, a ne izrezanog sadržaja kako bi se dodatno namlatile pare.

450kn vs 526kn i nije neka razlika.

Potencijalno je razlika u jednoj čitavoj igri. Ne AAA igri, ali komotno nekom indie dragulju. Ili Kickstarter podršci. Ili kolaču u Vinceku.

Fico ili malo starijoj AAA igri, Witcher 3
            recimo sam vidio ispod 10. Problem je da ako bojkotiras svaku neopravdano poskupljelu stvar, neces bit jako sretan ove godine, ako uopce prezivis 😃

sanzo Nitko ne govori da moraš biti sve ili ništa, djeluješ tamo gdje možeš.

Primjerice, ja mogu bez day one igara, mikrotransakcija i hrane jer se hranim na Wekyjevim suzama zbog najave Dead Spacea 4.

Fico Cijene su takve kakve jesu, sve je poraslo prema gore više manje.

Ja ti samo želim reci da ako vec placam nesto oko 500kn, 70kn gore dole mi nece odbit kupovinu ako je to proizvod za koji znam da ga jako zelim i u koji cu potrosit xy sati da si na neki nacin u glavi povratim taj iznos.

Ja sam možda u životu kupio jednu igru day one,i to s razlogom, jer sam tu istu igru vec igrao jako dugo s ekipom...i nije bilo žao para, radi se o ekspanziji.

Ali da bi kupovao tipa ratcheta ili gran turiamo ili novi ac za tioa 600kn day one a nisu igre za kojima sam zaluđen no way. Možda ti drukčije razmišljaš, ali to što si platio GT u punoj cijeni mi i nema logike jer si vjerovatno unaprijed znao što te čeka 😁 I sad npr platio si igru 500-600kn,kroz mjesec dva je na oglasnicima 300...uštedio si lijepi novac...a u tom periodu čekanja nisi propustio gotovo ništa. U biti prošao si bolje financijski,ispeglali su još igru, možda i dodali staze/vozila.

Iskreno ne kužim ljude koji masovno uzimaju day one igre, pogotovo one prosječne ili čija tematika im i nije prvobitna zabava. A da ti se sviđa baš sve i sve jako jako voliš je ko da kažeš da voliš apsolutno svaki sport na ovome svijetu.

doctorfreak Ja ti samo želim reci da ako vec placam nesto oko 500kn, 70kn gore dole mi nece odbit kupovinu ako je to proizvod za koji znam da ga jako zelim i u koji cu potrosit xy sati da si na neki nacin u glavi povratim taj iznos.

E pa baš zbog toga onda i poskupljenja prolaze, jer ljudi samo slegnu ramenima i vele: "Ah, tak je kak je." To je ono čemu se ja protivim, jednostavno je riječ o principima i o tome da neke stvari kojima se protivim i mogu bojkotirati, onda i bojkotiram.

Što se GT7 tiče, očekivao sam puno drukčiju igru od onoga što sam dobio, pogotovo jer znam jednu jedinu recenziju koja je natuknula mogućnost pohlepnih mikrotransakcija, a to je bila naša portalovska. Igra koju su igrali recenzenti bila je drukčija od one koju su igrali svi na dan izlaska. Štoviše, nisam ju uzeo ni day one, uzeo sam ju 10 dana nakon izlaska i na forumu nitko nije spominjao ekonomiju unutar igre, samo da bi skužio koliko su ju namjerno dizajnirali na način na koji jesu. Bila je igra kojoj sam se veselio u jednakoj mjeri kao Cyberpunku, ali me skroz razočarala. Očekivao sam više od jedne ekskluzive. Govorim kao netko tko obožava igrati simulacije.

Ja ne mogu shvatiti pre-ordere, no day one mogu. Ljudi žele igrati neku igru, pogotovo ako su recenzije bile dobre. Možda me sutra pregazi traktor pa radije odigram nešto što želim danas, umjesto nikada.

Fico Fico al kaj je nekome ko živi u dobro razvijenoj zemlji 10 bucksa razlike? Ajde realno da imaš tipa 30-40-50k placu jer bi razmisljao o 10 bucksa razlike? Nebi sigurno.

Mi koji živimo na razini jedne Njemačke sa nekoliko puta manjim placama gledamo na to...i to je u redu...ali ponavljam budi kao ja...nemoj uzimat day one i gotovo...moj je princip nedam više od 500kn za igru i gotovo. Ako ce mi dat 100-200 sati i jako me zanima možda...u suprotnome kad dođe sale...i nikad nisam razočaran...

A sad dal je fer za povečanjem cijena igara...gle puno toga nije fer u životu...ali dok ima onih koji ne razmišljaju kao ja i ti nece bit pomaka...

Kad je cyberpunk izašao ljudi su se bunili...bile su peticije...maknuta je igra sa stora...

Gdje su sad peticije na porast cijena ekskluziva?

@Fico

Stavimo onu glupost od GT7 sa strane.
                    Kaj nije ok za iskustva poput TLOU dati malo više?

Ja sam apsolutno za poskupljenja za takve igre.
                    Njima je tih 10 eura više dosta veliki boost za zaradu jer prosječna lova po osobi od mikrotransakcija vjerojatno nije puno veća.

Treba kukat na GT7, ali tipa RDR2 ili TLOU1/2 bi platio i 80 eura bez beda.