prayer Platiš PC 10K i nikad više ne moraš ni lipe dati za ikakve pretplate, grafičke nadogradnje i kerefeje. Igre u veliku većinu slučajeva u pola cijene (a može i besplatno) i ima mogućnost nadogradnje na jače. Tih 10k što platiš se vrtoglavo brzo višestruko vrati.
Zadnji puta sam platio PC onak iz nule negdje 2002. nekoh 6 soma kuna. Od onda do danas kontinuirano prodaš staru komponetu i nadoplatiš za novu, barem 50% manje ulaganja, nekada i sa 0 ulaganja. Npr. mijenjao GTX 650 ti boost uz nadoplatu za GTX 760. Pa se ukazala prilika da ju prodam i za 150 kn nadoplate uzmem polovnu GTX 770. Sa tom sam se igrao godinu i pol i prodao za koliko sam ju platio i uzeo novu AMD RX 470 za te iste novce. Pa je počela prva mining groznica i došao mi tip doma sa novom GTX 1060 6gb koja je tada koštala 2400 kn da se želi mijenjati 1:1 za ovu moju od 1300 kn. Reko može. Pa nakon nekoliko godina prodao tu RTX i uzeo polovnu RTX 1070, sa kojom sam se igrao dvije godine i prodao ju za 1300 kn koliko sam ju platio, jer je počela ova druga kriza grafa, i uzeo trenutnu novu RTX 3060 Ti za 3900 kn. Znači pričamo o deset godina igrana što se grafa tiče.
Ostalo isto košta ali opet prodaj staru, kupi novo ili polovno staro par mjeseci poput npr i7 10700F za 1500 kn polovni i vozi.
Kao što si rekao, nema pretplata, igre na cdkeys jeftine a može se isprobati i hm hm prije kupovine ili čekati pola godine za ozbiljni popust. EPIC i besplatni naslovi... pokriješ praktički sve platforme...Microsoft igre, PC igre, multiplatform a kaplju i Sony igre, Switch emulator. Uopće ni nemam dileme što imati kao cjeloživotnu igračku.