Priča i glavni likovi su odlični, ali sama igra i nije baš toliko izvrsna. Bolje je od praktički c/p BioShocka 2, u svakom slučaju. Najtužnije u cijeloj priči je što se dogodi raspad studija nakon najmanje 11 milijuna prodanih primjeraka igre. Ustvari, možda je bolje i to nego da milkaju franšizu dokle ide.

E da, to me zanima:
1. Zašto se studio raspao?
2. Je su li Ken Levine i ekipa na okupu u novom studiju ili su se razbježali svako na svoju stranu?
3. Tko drži prava na BioShock i hoće li ga još biti?
4. Koji je sljedeći Levineov projekt?

https://www.youtube.com/watch?v=1_6z-5CzTs0

Pogledaj video, najbolje objašnjeno za prva dva pitanja.

Bioshock je u vlasništvu 2k i ne sumnjam da će ga biti, no sa obzirom da je Irrational bio studio koji ga je stvorio i oblikovao, nije baš lagano slijediti njihove stope, pogotovo kad znamo da ovo nisu AC-ovi da ga samo štampaju u drugim vremenskim periodima bez potrebe za nekom smislenom kohezijom.

I za zadnje, ako se ne varam, planira nešto "novo" za svijet, ali biće na razini indie igara, odnosno puno manja produkcija, mada se jako malo zna.

Eh da i Levine je scenarista na nekom velikom holivudskom filmu, ali da me ubiješ ne sjećam se kojeg.

----------------------

Također preporuka da pogledaš ovaj video, kad si već prešao Infinite.

https://www.youtube.com/watch?v=VdNhwb7iuI4

ZoNTrA Kako god ti dobar bio Infinite, moja preporuka je da ako ikad budeš u mogućnosti, da odigraš i Burial at Sea. Odlično zaokružuje čitavu trilogiju u jednu smislenu cjelinu. :)

Također da bacim my 2 Cents ukratko, prvi Bioshock mi je bez sumnje masivno remek djelo, ali to mislim u punom smislu, a ne u konteksu kojeg koriste neki članovi na svaku drugu igru.

Bioshock 2... tako tako, više mi ličilo na ekspanziju što naravno nije loše, ali ništa mindblowing kao prvi Bioshock.

Bioshock Infinite sam dva i pol puta prešao, stvarno odličan gameplay, brz i efektivan, sjajan dodtaka onih rampi za kretanje po levelu, iako se slažem sa nekim kritikama koje je mathew. uputio Infiniteu u ovom sjajno obrazloženom video, generaln mislim da je stvarno dobra priča, intrigantna i budimo iskreni, rijetko i danas izlaze igre koje te tjeraju da guglaš na kraju o kraju i da se misliš šta-kako i gdje je sve povezano.

Također, znam da si PS master race i verovatno me nećeš poslušati, ali ako budeš odlučio dati System Shocku 2 priliku, definitivno odigraj, s obzirom da je best of the bunch i bez obzira na kojoj platformi, u suštini odlična igra.

Šteta što je tako odlučio, ali treba poštovati njegovu odluku. Očito je da nam je dao neke briljantne igre. Ja se nadam da će 2K pustit serijal na miru i neka ostane ovakav kakav je. Po meni bi igre trebali raditi samo njeni originalni tvorci, ali dobro, tko zna možda nađu neki studio koji će napraviti odličan novi BioShock.
I da vas pitam još nešto, jel bi vi htjeli film BioShock/BioShock Infinite? To su igre sa stvarno odličnom pričom i jel bi ste vi to htjeli vidjeti na velikom ekranu ili mislite da bi filmovi bili smeće?

EDIT: Fico - svakako budem uskoro i to odigrao ;)
Solid - budem sutra pogledao ovaj drugi video što si postao da vidim šta kažu. A System Shock ću odigrat, kad-tad.

Mislim da je to greška. Ista situacija kao sa TLOU, ne vidim načina na kojeg bi mogli efektivno mene kao igrača povezati sa karakterom poput Ellie/Elizabeth. Nije isto provesti 15-20h sa jednim likom i kojeg se trudiš sačuvati pod svaku cijenu virtualnog života za razliku od pasivnog gledanja u kinu.

Odnosno, smatram da se može, ali ako film napravi nešto svoje, a ne mužnja igre i njene atmosfere.

Ili samostalna lutanja bespućima Rapturea, borba za život protiv Splicera, upijanje svakog teksta priče i atmosfere koja izvire iz svake pore Bioshocka.

Teško.

Isto bih rekao i da kažu da će napraviti MGS film. Katastrofa. Nikad MGS ne bi funkcionirao kao film od 2-3h, odnosno bi, ali samo likovima i imenima, ali ne i duhom.

Igre su igre, a filmovi su filmovi. Treba ih ostaviti da idu svojim pravcem, a ne miješati kako je historija pokazala.

Hitman vam je očigledan primjer, na papiru genijalna ideja, ali egzekucija je katastrofalna ( jer nema kreativnih umova da vode projekt, onih umova koji znaj šta znači ime Hitman, a ne samo ćelavca sa tetovažom na čelu koji je superjunak).

Je li se Kojima ikada iskušao u filmskoj režiji i je li ikada pokazao želju za time? Meni bi to bilo jako zanimljivo za vidjeti, mislim da bi bilo šteta da ne proba.

Kad smo kod Bioshocka, tek sada čujem da su se raspali, razočaran sam. No barem još imamo Dishonored, ne znam kako vama, ali meni je prvi dio imao duh Bioshocka, time rečeno, obožavao sam ga, iako mi je Infinite ipak bio nešto bolji. Dao sam sada Infiniteu desetku, osobno mi je i bolji od prvoga jer mi je setting baš po mom guštu, rijetko u igri prođem svaki kutak s uživanjem. Serijal ima fantastičnu atmosferu, možda bih jednom trebao prijeći i drugi dio kada se zaželim, ali od njega sam brzo odustao jer mi je bio presličan prvome, a zaigrao sam ga nedugo nakon njegovog završetka.

Kao i Filipu, tako i tebi, svaka preporuka za System Shock (drugi dio posebno). Prvi dio možete pokušati, ali je waaaaaaaay old school po mehanici. Ali System Shock 2 je savršenstvo.

Je li se Kojima ikada iskušao u filmskoj režiji i je li ikada pokazao želju za time? Meni bi to bilo jako zanimljivo za vidjeti, mislim da bi bilo šteta da ne proba.
Mislim da bi to bila katastrofa nevidjenih razmjera,nije isto rezirat igru i film,a "poznavajuci" njega pisalo bi Hideo Kojima na licima glumaca ;)

OT- meni ke Infinite najbolji u trilogiji,najzanimljiviji i ima glavnog lika koji prica,ako nekaj mrzim u igrama to su mutavi likovi.

Kao i Filipu, tako i tebi, svaka preporuka za System Shock (drugi dio posebno). Prvi dio možete pokušati, ali je waaaaaaaay old school po mehanici. Ali System Shock 2 je savršenstvo.
Spomenuo sam prije da mi je racunalo doslovno postalo toster, tako da sam si skinuo neke stare igre, među kojima je i prvi system shock. Nisam ga jos pokrenuo jer mi graficki izgleda strasno nepregledno i neprivlacno. Ako drugi dio nije puno zahtjevniji, definitivno cu ga zaigrati.

Krenuo Burial at Sea. Kako je lijepo vratiti se u Rapture i vidjet onog ludjaka Cohena. Nadam se da cu i posjetit neke lokacije iz originala.
E i da, kakav je onaj Clash in Clouds DLC? Povezano s pricom nesto?

Kolko ja znam, clash je iskljucivo gameplay s bodovima. Nista vezano uz pricu.

Spomenuo sam prije da mi je racunalo doslovno postalo toster, tako da sam si skinuo neke stare igre, među kojima je i prvi system shock. Nisam ga jos pokrenuo jer mi graficki izgleda strasno nepregledno i neprivlacno. Ako drugi dio nije puno zahtjevniji, definitivno cu ga zaigrati.
Mogu da shvatim u potpunosti za prvi Shock, to je igra kojoj definitivno treba facelift i koliko gledam, dobiće ga uskoro. Samo se nadam da će pogoditi atmosferu.

Pa možeš li navesti karakteristike, valjda ćeš moći pokrenuti igru iz 1999. Dovoljna ti je bilo kakva 3d grafulja i jednojezgreni procesor na makar 1.8 GHz.

Ram ne vjerujem da treba više od 512 MB (pitanje i toliko).

Također ti preporučujem da skineš GOG-ovu zadnju verziju.

Genijalna igra.

Sad nakon ovog imam želju i ja preći taj SS2...
A i Infinite ponovno.

SS2 vam je puno teži nego bilo koji Bioshock, pa ako ikad kanite zaigrat, pripremite se na frustracije od respawnajućih protivnika koji vam se prišuljaju iza leđa, oružja koja se redovito "trgaju" (JAM) pa treba redovito vršit repair, backtracking (pogotovo za kemijske elemente, kako mi je to dizalo tlak) itd. Ako to ne predstavlja problem, onda se pripremite za po mom mišljenju jednu od najboljih igara ikad.

I eerie atmosfera i osjećaj osamljenosti na brodu je spot on. 

4 dana kasnije

Evo zavrsio sam prvu epizodu Burial at Sea. Odusevljen sam. Nema do Rapturea. Atmosfera je briljantna kao i u originalu, bas su mi nedostajali ti horor elementi. Novi Plasmid, Old Man Winter i nova puska Range Radar su odlican dodatak. Borba sa Splicerima i Big Daddyem odlicna. Jedino mi je zao sto nisam posjetio neke lokacije iz originala no postoji nada da se to dogodi u 2. epizodi. I iskreno nisam ocekivao toliko poveznica s Infiniteom, ali bas mi je drago. Pogotovo kraj epizode, kakva brutala i cliffhanger. Sutra odmah nastavljam s drugom epizodom.

6 dana kasnije

Bas sam zapoceo System Shock 2 i radi savrseno.
No mislim da sam vec na treningu naisao na bug i beskonacno mi padaju oni nanitei iz cijevi. Kick-inao je moj rpg-aski sakupljacki mentalitet i sad ne mogu prestati to skupljati. 
Koliko mi je toga dovoljno za cijelu igru? Imam ih vec preko 4500.  Stojim na mjestu vec 5 minuta i samo rokam po desnoj tipki misa.

ZoNTrA Jel se igra 2. epizoda? :)

Igra se naravno, ali igram toliko igri da stignem samo po 45 minuta dnevno. Ali to ne znaci da je losa, dapace, mozda cak i bolja od prve epizode. Sad sam se vratio na Columbiju, ne znam jesam li presao vec pola ili ne.