Developer: Irrational Games
Publisher: 2K Games
Datum izlaska: 26.3.2013.
Žanr: FPS, akcijska avantura
Platforme: PS3/X360/PC

https://www.youtube.com/watch?v=EsJ55BzIvkE

Infinite is the third installment in the BioShock series, and though it is not immediately part of the storyline of previous BioShock games, it features similar gameplay concepts and themes. Irrational Games and creative director Ken Levine based the game's setting on historical events at the turn of the 20th century, such as the 1893 World's Columbian Exposition, and based the story on the concept of American exceptionalism, while also incorporating influences from more recent events at the time such as the 2011 Occupy movement.

Set in 1912, the game has the protagonist, former Pinkerton agent Booker DeWitt, sent to the floating air city of Columbia to find a young woman, Elizabeth, who has been held captive there for most of her life. Though Booker rescues Elizabeth, the two become involved with the city's warring factions: the nativist and elite Founders that rule Columbia and strive to keep its privileges for White Americans, and the Vox Populi, underground rebels representing the underclass of the city. During this conflict, Booker learns that Elizabeth possesses strange powers to manipulate "Tears" in the space-time continuum that ravage Columbia, and soon discovers her to be central to the city's dark secrets.

The player controls Booker Dewitt throughout the game, eventually working with the AI-controlled Elizabeth. Like previous BioShock games, the player uses a combination of weapons, clothing called Gears that offer unique attributes, and psychokinetic powers granted through Vigors. Elizabeth's powers can also be used to help fight hostile forces. In contrast to the limited spaces of the underwater city of Rapture, the openness of Columbia provides for more dynamic combat, including combat that takes place aboard the city's Sky-Line rollercoaster-like rail system. Downloadable content for the game includes a story-based mission, Burial at Sea, that links Infinite '​s story to that of the original BioShock game.

The game won over 85 pre-release awards for its display at E3 2011, including Best of Show from the Game Critics Awards. At release, BioShock Infinite received critical acclaim, with praise particularly directed at its story, setting, and visual art design. According to review aggregator Metacritic, it was the third-highest rated video game of 2013. Within two months of release, it sold over 3.7 million retail copies, and has since sold more than 11 million copies overall. It won year-end accolades, including Game of the Year from several gaming publications.

Igra i svi DLC-evi su skinuti. Danas bih mogao krenuti, a onda bi lako na odmor mogle ići sve ostale igre. Ako ova igra bude samo 70% dobra kao original, bit ću prezadovoljan. Vjerujem da je priča briljantna kao u originalu.

Meni je osobno priča bolja od originala zbog odnosa Bookera i Elizabeth. Puno više dijaloga. Neću ništa više reći osim uživaj

Prvi BioShock mi je najbolji BioShock. Infinite mi je bolji od dvojke, jako dobre price i likova, a akcijski segment mi je dinamicniji u odnosu na prethodnike zbog koristenja kuke.

Kakav opening
Svjetionik na pocetku me podjsetio na jedinicu, ali ono kad se odjednom stvoris u gradu na nebu
BioShock ima uvjerljivo najbolje uvode u igru koje sam iskusio.

Infinite za mene ima uvod kojem za sad pariraju samo MGS V i TLoU.
'5000 feet. 10000 feet. 15000 feet. Hallelujah." :)

Sky-Lines mi se isto jako svidjaju, danas sam valjda 15 minuta proveo vozeci se po njima. Pogotovo kad preskacem s jednog na drugi i onda pogledam dole u oblake i imas dojam da ces past i onda se uhvatis za Sky-Line. Predobro.

25 dana kasnije

Evo završio sam igru. I odmah da kažem na početku ne želim sebe lagat kao što sam dobar dio vremena dok sam igrao radio. Igra je odlična i ništa više. Razočaran? Mrvicu. No zašto bih bio razočaran kad sam dobio odličnu igru. Mislim da sam si najviše sam kriv jer sam imao previsoka očekivanja i užasno jako sam htio da mi ova igra bude savršena kao prvi BioShock (s kojim ću dosta uspoređivat ovu igru u daljnjem tekstu). Svi elementi Infinitea su između dobrih i fantastičnih što daje ukupno odličnu igru. No nažalost svaki taj element zaostaje barem korak i pol za jedinicom. OK, intro ne zaostaje imalo, oba su čisto savršenstvo. Priča - odlična. Zasigurno i najbolji dio igre i tjerala me da igram dalje no na kraju nakon tog velikog twista moram reći malo previše SF za moj ukus. Onaj twist na kraju još moram malo probavit. Priznajem odličan je, ali kao da mi se neke stvari ne slažu. I kad sam doznao da je Booker zapravo Comstock nisam ostao u nevjerici kao u jedinici kad sam doznao da je Atlas negativac i kad sam doznao značenje one legendarne "Would you kindly?" rečenice.Gameplay - i nije se toliko mijenjao od jedinice, napucavanje je gotovo isto, znači solidno. Vigori su odlični, ali su mi plazmidi nešto bolji. Nekad sam se uhvatio da sam popizdio od napucavanja i htio da što prije završi. Nekad jer mi je malo dosadio, nekad jer sam htio što prije otkrit daljni razvoj priče.Likovi - odnos Elizabeth i Bookera mi je odličan, ali ne npr. kao Joela i Ellie. Koliko su ljudi nahvalili Elizabeth očekivao sam nešto posebno od tog lika. I lik je odličan, ali da je sad nešto posebno i ne bih rekao. Booker je pričljiviji od Jacka, ali ne bih rekao da mi je zbog toga i drži. Jack mi se jednako sviđa jer je užasno mističan i nimalo mi ne smeta što nije izgovorio ništa tokom igre. Atlas/Andrew Ryan > Comstock. I šteta što Handymani nisu iskorišteni dobro kao Big Daddyji.Setting - Columbia je briljantna, ali sam ponekad izgubio osjećaj da sam u zraku dok sam u Raptureu konstantno imao dojam da sam pod morem. I nedostajalo mi je malo horor atmosfere. Sky-linesi, s druge strane, su genijalni.OK, da ne duljim više, igra je odlična. Ispada iz teksta da nije ništa posebno, ali kad sam ju usporđivao sa remek djelom igraće industrije. Odigrat će se još jednom sigurno, ali ostaje ipak malo gorak okus u ustima i žal za time što nije jednako dobra kao original. 8/10P.S.: FicoLegend, nemoj me ubit

I slažemo se i ne
Što se gameplay dijela tiče, slažem se, stvarno je znao biti naporan. Pretežno u sredini kada je bio loš omjer priče i gameplaya, a zna biti nestašice municije i sl.
Što se priče pak tiče, nekako se ne mogu oteti dojmu da je možda čak i u redoslijedu igranja. Da pojasnim malo, moj prvi Bioshock je bio upravo Infinite. Trenutak otkad sam ga pokrenuo, igra mi se svidjela i imala je ono nešto. Tim više što sam u to vrijeme gledao Boardwalk Empire pa mi je atmosfera sjela ko budali šamar.
Isto tako priča je imala odličan utjecaj jer je bila razrađena i, ono što nisam očekivao, imala je trajanje. Dosta je duga kampanja što nisam očekivao. Uz to sam dobio odlične dijaloge i razvoj odličnog lika Elizabeth. E sad. Nakon Infinitea sam prešao original i oduševio me gotovo jednako. Prvo gameplayem koji je fenomenalan, a zatim i odličnom pričom. Međutim, priča, koliko god dobra bila, me nije toliko uvukla kao Infinite koji je imao meni osobno, bolju prezentaciju. Unatoč tome, 'Would you kindly?' je potez apsolutnog genijalca, to stvarno priznajem.
Moguće da su igre preslične. Očekujemo istu kvalitetu s nečim novim, no dobijemo nešto što je usprkos kvaliteti, već poznato.
Tako da vjerujem da dosta toga ima u redu igranja igara. A opet, prvi dio nekog dobrog serijala, uvijek se posebno pamti :)

Ja se jedino nadam da ću jednog dana tako malo švrljat po PS3, vidjet BioShock: Infinite i reći aj da to odigram. I da mi onda bude savršena. Jer ovo je stvarno jedna od rijetkih igara zbog koje stvarno žalim što mi nije bila genijalna. Od nekih sam očekivao puno, nisam dobio očekivano, ali nisam previše žalio. Zbog ovoga je ova igra drugačija i svejedno mi je jako draga i nadam se da ću jednog dana mišljenje promjenit u još pozitivnije.

Koliko ti je vremenski trebalo?

Od mene čista 6. Nažalost jedan od naslova gdje sam se morao prisiliti da nastavim igranje i završim do kraja. Prosječan gameplay uz dosadno napucavanje, nategnutu priču, likove i stvarno dosadne staze.

Ja je jos nisam zavrsio. Dva put pokusavao.

Meni je bila i je perfektna,svijet atmosferican i perfektan,gameplay odlican,likovi perfektni,sve mi sjelo,genijalna igra.

Koliko ti je vremenski trebalo?
Uf tesko mi procjenit. Mozda 12-15 sati. Dosta je dugacka, za pohvalu. Ako bih je usporedjivao s prvim dijelom, kraca je za par sati. Tamo mi je trebalo 20-tak sati.

Ja sam Infinite riješio za točno 10 sati.

Ja sam Infinite riješio za točno 10 sati.
Kakva ti je bila prica ?

Jedina iznadprosječna stvar u igri. Ovo pišem isključivo IMO.

Meni je prica odlicna. Ken Levine stvarno zna napisat kvalitetnu pricu.