maverick a ok kuzim poklopilo ti se vise stvari, ali kako si do sada ulazio? Isto stepenice na ovu foru bile ili?
Ma ideja je da trenutnu kuću razdvojimo na 2 ulaza pošto sad imamo jedan ulaz i svi su zapravo bez privatnosti. U budućnosti će to sve biti odvojeno i nećemo si smetati, tako da s jedne strane kuće budu išle nove vanjske stepenice koje će voditi u gornji dio kuće. To je ukratko to. Imamo mi sad glavni ulaz na koji se ulazi, ali kad renovacija i dorade budu gotove onda će to sve biti malo drugačije.
maverick Neces ih imati sta ni obradjivati previse, te su nepoderive.
Velim, željezo korizira, ono se treba održavati, farbati itd. Inoks ne toliko. A kao što rekoh, za bilo kakve dorade koje ćemo jednog dana morati raditi na tom zidu gdje idu stepenice, njih skinemo, doradimo, obradimo, i idu nazad. Tako da nam jedino ta opcija igra. A stepenice su baš fora, samo su kao suho zlato da, užas živi.
maverick Htio sam ukazati na to da se ima love, ali da u kucu moras cijeli zivot ulagati i u jednu ruku ju gledam kao muzilicu. Tako je kako je, opet bolje u nesto svoje nego cijeli zivot placati stan ili nije? Ne znam ni sam.
Ma kuća je rupa bez dna, to je neupitno. Osobno ne mogu sebe zamislit da do kraja života živim u stanu, jednostavno za mene je dvorište sve, a i mom keru paše tako 🙂
maverick Ne znam ni ja. Moj stari to sve sam na kuci radi, pa barem ne treba majstore platiti, ali vec sami materijal kosta ko Ronaldo.
I moj ćale, ali neke stvari jednostavno nisu u toj domeni, kao recimo taj balkon koji sređujemo. Ipak je to tonska konstrukcija koja ide na kuću.
A nisam još ni računao legalizaciju dograđenih konstrukcija, to je isto fina lova. Uglavnom, pare odu.
Tzereen U svakom slučaju, cijene su užasne. Za sve. Za novogradnju, za starogradnju, za materijal i za radnike. A radnika ni nema...
Mislim da imamo 2 firme u Kutini koje se bave građevinom. I naravno, stalno su zauzeti, tak da mi je baš super što smo se uspjeli ugurat relativno brzo za te zidarske radove po vani.