Ne, kad odlučim pisati pizdarije, otvorit ću blog, usput misleći da sam relevantan gamerski portal lol.

A daj titan bokte...kaj si tolko tajanstven....pa barem si godine mogao napisat...i kakvu firmu imaš...možda ti još posla sredimo 😁

@TITANXIS svaka čast na odgovorima i sretno dalje s Belnderom 🙂

Hvala na odgovoru i ja volim taj 80s synth pop/electro/EBM od kuda je sve počelo, Gledao sam DM vise puta live. tu bi jos dodao Duranovce tocnije dok su bili Arcadia(kratko vrijeme)

Iako i ja volim synth pop 80-ih, a i Depeche Mode, mislim da nije s njima sve počelo.
    Rekao bih da su Giorgio Moroder i Kraftwerk bili pioniri i začetnici žanra.

Evo, i Daft Punk ima pjesmu posvećenu Moroderu - yebena stvar btw. 😃

OT - hvala Titane na odgovorima.

Tzereen Kraftwerk su prica za sebe tj. bili su ispred svog vremena iz kojeg se rodio detroit techno pocetkom 80-tih, dok sa druge strane iz disca, soul funka nastao Chicago House pa zatim se to granalo dalje u podžanrove koje imamo danas kao elektronska glazba, imaš i trecu stranu kao Goa,Psy,Epic trance,DnB,HC (Nizozemci) etc. da ne nabrajam dalje. 😉

Tzereen mislim da nije s njima sve počelo.
        Rekao bih da su Giorgio Moroder i Kraftwerk bili pioniri i začetnici žanra

točno, ove kaj sam ja naveo su mi generacijski bliži pa eto ali da. đorđe, pa i žan mišel jar a kraftwerk je više bio bend koji se poigravao zvukovima elektronike. music non stop mi je jedino kaj meni paše od njih i vrlo vjerojatno tehno i house muzika izravno se nastavlja od kraftwerka.

Tzereen Devo,Front 242,MOV,Cabaret Voltaire,Can,Suicide etc. ma ima ih gro da ne spamam dalje temu 😉

2 godine kasnije
        Povezano s diskusijom: [unknown discussion]