• Gaming Vijesti
  • Ovo je PlayStationov “game pass”: 400+ igara za 100 eura godišnje

PS2

HideooKoojima Nije mi jasno kako funkcionira pokretanja PS3 igrica ?

Kažu preko clouda, ali očito podržavaju i nativno ili neku emulaciju ako dozvoljavaju download i offline igranje PS3 igara.

wooddiebone download i offline igranje PS3 igara

Samo PS2 i PS1 igre za download

Da, ima smisla.

Znači PS3 praktički nikako za nas?

Time-limited game trials will also be offered in this tier, so customers can try select games before they buy.

Čekaj molim?! Gospoda su krenula naplaćivati demoe igara 😂😂😂

buz Sramota što plaćaš za trial, u svakom slučaju.

Trial bi trebao bit besplatan svakako.
      Kako da znam inače da su u novi Motorstorm ubacili mikrotransakcije kad reviewerima šalju verziju bez istih?

Japan ima najjeftiniji PlayStation Plus Premium jer kosta ¥10,250 (oko 75 eura)

buz Ili trolaš ili ne znaš razliku između demoa i triala.

Trial je samo evolucija demoa jer je današnje igre izuzetno teško zaključati na mali slice zbog načina kako su uopće dizajnirane. Tak da ono, trial je de facto u ovom slučaju demo kojeg plaćaš.
      Nazivi ovih pretplata kao da ih je smišljao sales odjel Sonyja bez ikakvih konzultacija s marketingom, da što lakše i brže njima isplativ poslovni model utrpaju u nekakve košare. Dosadašnji "Plus" (po novome "Essential") su ostavili samo da se Extra bolje prodaje, iako je realno loš deal pokraj svega što dobiješ u drugom "Extra" paketu (Premium je također bacanja para jer ako ti se toliko igraju stare igre, imat ćeš u kolekciji PS3).

Extra je zapravo novi PS Plus i mislim da je stvarno dobar deal.

Meni je ovo dosta dobar predznak da će Essential postati još lošiji po pitanju novih igara. Za extra stvarno ne bih jamčio da će biti tako odličan, ta brojka je zasigurno "napucana" sa hrpom indie igara.

Sterlok

The new PlayStation Plus is a terrible deal for PC players

Za sva tri igrača koja su igrala igre na PS Now.

Neću nit hvalit nit pljuvat.

Cijena jest velika i ovisi o katalogu igara dal će se isplatit il ne.
      Meni osobno, ko i Gamepass, vjerojatno ne, al možda promjenim priču.

Retro igre čisto sumnjam da bi igro. Odigro sam prije par godina opet originalni MGS i Resident Evil i drago mi je jesam, al godine ipak čine svoje.
      Ono što nikak ne smiju propustit je stavljanje trofeja u njih jer će to kod dosta ekipe zasigurno bit razlog uzimanja Deluxe / Premium verzije.

Neisplativost stavljanja AAA exkluziva je posve jasna i nije da ih krivim radi te odluke.
      Microsoft tu ima prednost, ali, ruku na srce, nije da i imaju puno toga za stavit Day 1 na GP tak da su mi oni njihovi tweetovi bezvezni.

Nema zaletavanja sa upgradeom i konkretnim mišljenjem o svemu dok ne vidim konkretno što nude.
      Pretplata mi ionak traje do 08/2023.

Tuhy Microsoft tu ima prednost, ali, ruku na srce, nije da i imaju puno toga za stavit Day 1 na GP tak da su mi oni njihovi tweetovi bezvezni.

Za sada nema, no igre od studija koje su akvizirali tek dolaze tako da će se proposition value itekako promijeniti. Također, igrati već Forzu 5 day one bez dodatne kupovine je odlična ponuda. Što se tiče "isplativosti", MS sigurno trenutno posluje s gubitkom, no tek treba vidjeti da duže staze koliko će im to biti isplativo. Npr. Netflix iako je postao worldwide dostupan, nema željeni rast novih korisnika pa diže u zadnje vrijene non-stop cijenu usluge da opravdaju ogromna ulaganja u vlastitu produkciju.

Također njegova izjava "da bi igre trpile na kvaliteti da su day one dostupne" treba uzeti s dozom rezerve. Pričao je prije X mjeseci da pretplate oblika Game Pass za njih nemaju smisla pa su ipak pod tržišnim pritiskom okrenuli ploču.

Deadwalker Za sada nema, no igre od studija koje su akvizirali tek dolaze tako da će se proposition value itekako promijeniti

Istina, al radi se o nečem što je udaljeno još bar 2 - 3 godine.
          Do onda i Sony može drastično promjenit svoj pristup oko stavljanja svojih exkluziva na PS+D.

Ovo za trpljenje kvalitete ni meni nije baš izjava koja pije vodu...

Mene samo zanima kad ce i za kolko skocit cijena GP, ovo je neodrzivo na duge staze. Mislim da jednom kad XS ekskluzive pocnu dolazit u vecem broju (sto ce se definitivno dogodit obzirom na broj studija koje imaju), ide to na preko 20$/mo

Ako to naprave, onda ću ih i kritizirati. Do tada je Game Pass povoljniji u svojoj temeljnoj cijeni i vrlo vjerojatno ponudi (ne dolaze samo Xboxove igre Day One na Game Pass), a da ne govorim o ovim ponudama od trogodišnje pretplate.

Po meni je Sony fulao s ponudom. Trebali su staviti cijenu nižu od Game Passa i imali bi puni pogodak. Niti mogu niti ciljaju biti direktna konkurencija Game Passu, ali su mogli barem zato biti privlačniji od ovoga. Euro manje u mjesecu nego li za Game Pass i svi sretni zadovoljni.

Budemo vidjeli kad dođe live.