Zato što PS5 nema nigdje za uzeti osim ako ne pre-orderaš i čekaš 3 mjeseci. S obzirom da radim za Sony, nabavio sam ga odmah čim je izašao.
Microsoft se potrudio sa kupnjom hrpu studija, Game Pass, etc. Ali i dalje mi nije privlačan. Nije mi ništa "Next-Gen". Koristi dijelove kontrolera koji su stari 10 godina, bez da su se potrudili išta. DualSense i 3D Pulse je ono što ja smatram next-gen. Da nisam iskusio sam na rukama i ušima, ne bih vjerovao, ali stvarno je. Haptics koji reagiraju na intenzitet zvuka i terena + audio uz to je pravi experience, i jako malo igara ima koji to NE koriste.
Sve što ima Xbox ima i PC. Ljudi kupe ono što ima na policama. Nisu svi hardcore fanovi da čekaju po par mjeseci. Kod nas XSX isto baš nema, ali nije problem naručiti izvan zemlje. No daleko ga više ima nego PS5.
Sony je napravio nešto jako dobro od svog produkta, osim battery life na kontroleru, to je i dalje očajno. Ali PS+, osim PS4 Collection za PS5 igrače je skroz bacanje novaca osim ako netko želi igrati online. Prisiljen sam kupovati PS+ samo za Online, a sve igre koje nude i daju su mi meh. Dok je Microsoft napravio nešto TOLIKO bolje.
Ali recimo, XSS je super platforma za cijenu koju nudi. Nije powerhouse, ali trenutno je odlično. Jedini problem je to ako u budućnosti ne pobaci kao što je originalan Xbox One/S. Original je stvarno smeće bio. Nadam se da neće.