TITANXIS Gotovo sa svime se u neku ruku slažem s time, ali nemoj zaboraviti da smo mi i dalje balkanci, i to balkanci koji odlaze u Njemačku i Austriju u britaniju i irsku...gdje imaš gro kultura i stranaca i sve funkcionira.
Ljudi žele birokraciju koja funkcionira, žele stabilnu i sigurnu zemlju, žele sigurne i dobro plačene poslove. Žele raditi, zaraditi i lijepo živjeti. A to sve nema ni jedna balkanska zemlja,i na žalost mislim da nikad nece ni imati. Život na balkanu je realno životarenje, pa pogledaj jednu bosnu i srbiju u predrađu kako tamo ljudi žive? Pa velika večina još uvijek živi od poljeprivredea svaka deseta kuca ima fasadu.
Uzmimo i primjer Hrvatske što je to prosječna plača? Možeš li kao mlada osoba s jednim djetetom i kreditom na stan živjeti od prosječne hrvatake plače? Koliko trebaš raditi da iskeširaš jedan novi obiteljski auto? Koliko trebaš raditi da renoviraš kuhinju/kupaonu?
Koliki su nameti za otvaranje firme, gdje češ uplačivat novac u državnu kasu? Pa čim je otvoriš nakon dana i dana hebanja sa papirima ti pošalju inspekciju jer nisi objesio plan za izlaz u nuždi ili nisi odmah prijavio hrtu da koristiš tv u promotivne svrhe?
Što imam ja od ove EU kvazi države kao mlad čovjek? Moram kupit zemljište i platiti sve priključke..platiti projekt...i izvođenje radova...moram platiti uporabnu dozvolu...država mi neda ni kune ( pustimo sad apn-e sa strane to je druga tema)...dakle dok to plačam dobivam plaču od koje dio ide državi ( i dalje mi država ništa ne daje), idem u dučan kupuje. namirnice i dalje plačam pdv i dajem državi...
Možeš li nakon svega toga ici sa zenom i djecom na more nekih 15 dana a da tih 15 dana netko tebi kuha i posprema krevet? Možeš li s takvom plačom otic na skijanje u austriju?
Jako teško...mi se koprcamo stalno iz kraja u kraj....i gumimo da smo građani EU koji žive lijepo...
A realnost je da živimo u prelijepoj državi koji se pljačka još od osnutka...koju vode nepodobni debili koji ne rade ništa za korist svojeg naroda.
Očemo dalje? Zašto jedna bakica od 80 godina mora u zatvor ili joj se prijeti oduzimanjem imovine jer nije platila tv pristojbu par mjeseci a jedan političar u drogiranom stanju pobije civila na ulici i ne desi se ništa? Zašto se tako ne prijeti izmišljenom privatniku koji je državu prevario za par milijona kuna i napravio dug?
Zašto se na suđenje čeka po godinu dana pa otiđe u zastaru za podobne?
Zašto plačamo dopunsko a bolnice nemaju osnovnu medicinsku opremu? A kad nismo plačali je bilo dobro?
Zašto se kod nas prepiru jedan predsjednik i premijer? Nebi li oni trebali služiti narodu i svoje prepirke riješiti u 4 oka?
Kod nas apsolutno ništa ne valja.