E da smo bili ujedinjeni kao nekada...i da nije politika napravila svoje yugoslavija bi sad bila ogromna zemlja...kojoj ne bi trebao nitko...i bili bi velesila isto kao i sad i rusija...

Možda zvučim glupo ali razmislite...tko nam bi trebao? nato? euro? Da smo svi zajedno i da radimo samo za sebe...

Na žalost...dio srba se opametio i ima normalnih ljudi koji naginju na EU ali i dalje ima luđaka i bolesnika.

I sad na kraju nema jugoslavije . svi su za sebe...a svi smo banana...pa jedna coca cola kao firma može kupit jedno sarajevo sa siću...jedna Hrvatska je ko malo veća ulica u new yorku...

Naša vojska? Pa s kime i cime bi mi ratovali? Pa nas ce sravnat sa zemljom u jednom danu. Tko ce je branit? Pa od 91 svatko imalo razuman nece uzet pusku u ruke.

Kažem nije yuga bila idealna...ali da je razum bio ispred interesa...uz dobrog vođu bi se i njima trzala guzica...

Mogli smo biti pravi ujedinjeni balkanci...ako smo mi na eu strani a njima smo ionako nitko ni nišata...kao i slovenci...a srbija jbg bila bi najsretnija da rusija fakat bude najjaca da su za njih....a ako se ti ne desi...lagano ce ionako biti za eu.

Sve je to na žalost politika...a rusi kao rusi...pa njima je rat sve....oa oni nisu sposobni dulje od 30 godina funkcionirati a da ne napadnu nekog radi zemlje,povlastica, vrijednosti i slično.

Na kraju necu rec da je tito bio anđeo...ali nam se u to doba nitko nije mogao smijati...

Na stranu tvoji stavovi s kojima se osobni ne slažem, ali totalno si promašio temu. Kakve veze Tito i Jugoslavija imaju s konfliktom u Ukrajini? Ako želite nastavit o tome, odvojit ću u posebnu diskusiju

Fenix Pa kako nema veze? Želio sam reci da mi nemamo s kime ratovat...da nije samo vojni rok zamrznut...nego je zamrznuta i zračna obrana....a našem stanovništvu je svega dosta...a najviše rata..

Nato je smijeh...doslovno 3 države prošao "avion" i nitko ništa....šta treba dalje reci?

Ok ne slažeš se...pa onda potkrijepi...Zašto misliš da bi bilo loše spajanje sa susjednim zemljama? Oni nama žito,mi njima vodu...mi njima more oni nama nešto drugo...otvarat tvornice i zapošljavat ljude...dic sve na vecu razinu...jedan drugog podržava...šta je u tome loše?

doctorfreak

Možda zvučim glupo ali razmislite...tko nam bi trebao? nato? euro? Da smo svi zajedno i da radimo samo za sebe...

Bili bi ko Sjeverna Koreja ili Bjelorusija sa takvom politikom. Ne možeš tako opstati. Ekonomski, društveno, niti razvojno.

To je propalo s razlogom. Pročitaj malo o tome.

doctorfreak

Zašto misliš da bi bilo loše spajanje sa susjednim zemljama? Oni nama žito,mi njima vodu...mi njima more oni nama nešto drugo...otvarat tvornice i zapošljavat ljude...dic sve na vecu razinu...jedan drugog podržava...šta je u tome loše?

Umm...to se zove trgovina? Ona se događa i danas u slobodnoj ekonomiji. Nitko ne brani nikome da otvori tvornice, trguje sa uslugama ili resursima.

To "otvaranje tvornica kako bi narod radio" je i uništilo socijalizam jer je opće poznato koliko su loši ekonomisti sa tog političkog spektra. Ne možeš nešto proizvoditi ako nisi jeftiniji od konkurencije. Ako otkupis materijal od Kineza i ideš raditi isti ili sličan proizvod, doslovno ne možeš konkurirati na tržištu.

Nemoguća misija.

@Nexus ja pričam o idealnim uvjetima...da ljudi zaborave na prošlost...i težimo ka budučnosti...nisam mislio na tvornice kao u doba socijalizma...nego na moderne stvari tipa rimac automobili...a ne na fabrike za izradu bomba...

I nije isto trgovati kad si u zajedništvu i kad nisi.

Kaj je trenutno u našoj zemlji dobro? Korupcije i kriminala kolko hočeš...poslovi u državnoj firmi bez veze zaboravi...uhljeba koji rade a ni ne dolaze na posao kolko hočeš.....500k prijavljenih branitelja? Prazna slavonija a toliko mogućnosti....bolji ako ne i najbolji kadar stručnih ljudi odlazi van....

Cijene svega rastu a place ostaju iste...

Mogu pisat cijeli dan........

yakuza_stinger
        Ovisi ko ti je ciljani kupac i koji je tvoj proizvod kojeg nudiš.

Nitko ne želi proći skuplje, ako ne mora.

Yuga je funkcionirala jer je Tito sklapao poslove sa nesvrstanima koji su radije od nas kupovali robu nego od istoka i zapada te od kredita zapada da ostanemo nesvrstani. Drugim riječima bili smo netko ma svjetskoj sceni a kako su radnici bili vlasnici tvornica za profit su se kupovali stanovi u kojima i danas žive naraštaji. Ljudi su od viškova radili vikse na moru bez građevinskih dozvola...nije bilo idealno ali mogao si šefu na poslu reći kaj si htio ili uzet bolovanje i gradit viksu na moru.
        Negativne strane, nisi imao Thomsona i čavoglave i svi su vozili stojadina.

Odvojeno, jer kako sam i rekao, stvarno se razvilo u nešto što nema veze s Ukrajinom. Ako baš trebate pričat o ovome, pričajte, ali zatvorit će se tema na prvo podizanje tenzija

@doctorfreak
        Spajaš se sa onima s kojima djeliš vrijednosti i aspiracije.
        Hrvatska apsolutno nema ništa zajedničko sa zemljama bivše juge osim jezika.
        I totalno je besmisleno uopće pričati tak nešto jer smo imali Srbe koji u to vrijeme genosidišu po regionu.
        Kakva suradnja je bila moguća tada?

Niste normalni.Gaming portal pretvorili u politički.Sad se o propaloj Jugi piše.

master_x kako točno pridonosiš temi? Učini ovo ispod i olakšaj si. Ali donekle si u pravu, previše je toga. Vidjet ću neki način da se po defaultu sakriju ovakve teme, pa tko odluči pratiti tag POLITIKA neka prati. Ajmo sad natrag na ontopic.

wooddiebone Daj prvo pročitaj postove do kraja...

Lijepo sam napisao kad bi bili sposobni eleminirat prošlost...pusti i tuđmana i miloševića pa i tita...nebitno je to...i ništa dobrog ta prošlost ne povlači za sobom...treba se pomirit da je to završilo još prije 30 godina...pa najbolje da se onda furimo na cijeli svijet i gledamo kaj je bilo prije 200-300 godina...totalno promašen način razmišljanja.

Ima puno mladih racionalnih i pametnih i kod nas i kod srba, a zašto u biti spominješ i samo srbe? Pa tu je i Slovenija...i bosna...i makedonija...i crna gora...kosovo..albanija...

Uostalome kome je što rascijepljenost dobrog donijela? Krade se kod svih...reda nema...sve je u rasulu....a narod pati...

Fenix

Ozbiljno, Ukrajina i Rusija su jedno, to neka bude top i ostavi temu.
                Gotovo svaki gaming forum piše o tome.
                To je trenutno prva i aktualna stvar u svijetu.
                Svi pratimo vijesti i novosti, donacije,
                ima korisnih stvari.

Ali ovo bi trebalo u politiku preseliti.

A jbt kaj ste se sad svi zapalili..imamo jednostavnu komunikaciju i razmjenu mišljenja...

Nit smo pravi političari nit po ikome pljujemo...

Razglabamo o temi što bi bilo kad bi bilo...i dal to ima smisla ili ne...

doctorfreak

Sve mi je jasno, ali ne vidim motivaciju iza spajanja sa narodima u regiji.
                Hrvatska ima više zajedničkog sa srednjom i zapadnom Europom i teži istim vrijednostima dok sa regionalnim kolegama ne djelimo baš ništa.

Srbiju spominjem jer su oni problematičan igrač u regiji i uzrok većine tenzija. Nema se tu kaj okolišat i pazit da se ikoga ne uvrijedi.
                Niko sretniji od mene ako se svi tu pomire, ali kad si ti na strani koja radi maksimum da se to dogodi, a opet se ne događa, onda znači da druga strana nije baš 100% za to.

wooddiebone Sve mi je jasno, ali ne vidim motivaciju iza spajanja sa narodima u regiji.

pa spajamo se opet kroz ulazak u EU, opet se brišu granice. I spojeni smo cijelo vrijeme kroz razmjenu ljudi i robe, ekonomiju i turizam.

Sterlok

Da, ali Srbija i Bosna neće ući u EU sve dok se ne prilagode vrijednostima.

Srbi moraju naučit da nemogu težit prema EU, a guzit se Rusima. To će naučit sada.
                    Isto tako, moraju se rješit vlasti koja potiče tenzije u regiji jer si EU ne može dopustit zemlju članicu koja ima osvajačke porive.

Bosna je još jedno 30 puta kompliciranija situacija.