Picek Imam antenski kabel i priključak u dnevnoj sobi gdje mi odgovara da mi bude i router. Znači, u toj opciji nema bušenja? Ako da, onda je to to 🙂
Fenix Picek ako ti izgleda približno ovakvo, onda je to to. A bušenja se ne boj. Brzo to odrade, pogotovo s optikom, čisti su i nije da štemaju zidove.
TITANXIS Picek ako si do sad bio zadovoljan operaterom, samo si produžiš ugovor da ne kompliciraš si previše, znam oni nude svašta jer to je agentu prodavaču koje te ima na popisu odgovara i dobiva bonuse itd a tebi natovare moguće dodatne troškove. samo potpiši nanovo ugovor a nemoraš čak ni to kao ja. isteko mi ugovor a novi nisam htio radit, skuplje me ipak dođe oko 50-60 kn kako kada ali to je bio moj odabir. ostale su mi sve usluge kao i prije.
Picek Fenix imam točno to u utičnici u zidu. Drugi operater (koji bi uveo optiku preko koaksijalca) nudi znatno povoljniju cijenu.
Fenix Picek (koji bi uveo optiku preko koaksijalca) Ovo si nešto krivo shvatio. Ili je optika, ili je kabel. Ne može optiku preko kabela.
Fenix maverick u pravu si, uspoređujući Picekov prvi i zadnji post vidim da se zabunio u terminologiji. Picek drugi preko klasičnog optičkog Picek Drugi operater (koji bi uveo optiku preko koaksijalca)
weky Nije krivo shvatio nego doista tako prodaju uslugu. Optika sveta riječ u prodaji internetskog priključka. Nije ništa čudno da ti netko iz telekoma kaže da ćeš imati optički internet na mobitelu. Jer optika = brzina, a 5g = smrt, zračenje, čipiranje.
Fenix weky Nije krivo shvatio nego doista tako prodaju uslugu. Vjerojatno se neki agent polakomio. Picek, reci im da ti pojasne. Koliko znam, A1 ne iznajmljuje kabel/svoju infrastrukturu drugim operaterima.
fensisuperstar Fenix ali s druge strane nema bolje podrške od HT-a ako nešto pođe po krivu. ovo ti iz bolnog iskustva sa drugim operaterima mogu potvrditi. nisu mi htijeli poslati tehničara preko godinu dana. najebo sam se dok sam ju dobio, ali otkad je postavljena optika nisam niti jednom morao zvat radi problema.
maverick Glasfaser, optical fiber, glas fiber ili optika po rvacki. I takodjer spada u vrstu kablova.
Brijac Obično A1 vuče optiku do stana/kuće/zgrade i onda se spaja na već provedeni koaksijalac tako da izbjegnu bušenje. Naravno da koaksijalac nikad neće biti kao optika, ali je dobar. Ja npr. ne vidim nikakav problem da mi po zidu vuku one nevidljive optičke niti i onda ni nema bušenja.
Picek Da se puno ne bunim, kroz koji dan će doći tehničar i sve mi lijepo pojasniti što je potrebno napraviti itd. I onda odlučim da li mi je ova opcija s koaksijalnim kabelom OK, a nadam se da bude jer, kao što sma naveo, imam utičnicu za vanjsku antenu (i zemaljsku i satelitsku) i to na više mjesta u stanu.