pogledao i ja napokon the force awakens.
iskreno neznam sto bih rekao, dobar je film, dobri su likovi, gluma je dosta uvjerljivija nego u prequelima, humora takodjer ne fali ali nazalost ovaj film sam vec gledao. plot je isti, lokacije su iste, stvarno mi nije jasno da se nije moglo nesto malo drukcije napraviti, malo riskirati. jos jedan death star, seriously?
jedina stvarna novina je da je glavni jedi zensko i eto tamnoputi stormtrooper koji ima savjest. sve ostalo smo vidjeli, ovo mi je dozivljaj isti kao kad sam prije par mjeseci sreo nekoc jako dobrog frenda, bilo ga je lijepo vidjeti, jbg nostalgija je gadna stvar, no kad smo usli u pricu primjetio sam da je ostao potpuno isti, potpuno isti interesi ko da je zapeo na mjestu isti problem imam i sa ovim filmom - zapeo je u proslosti i nije evoluirao. igranje na kartu emocija obicno kod mene pali ali ovdje je to stvarno malo pretjerano.
tamo negdje 97-98 sam prvi put gledao a new hope i bio sam odusevljen filmom toliko da sam natjerao starog da se uclani u videoteku da iznajmi nastavak, bio sam fasciniran akcijom i misterijem tog univerzuma. ne mogu to objasniti, toliko pitanja je film ostavio iza sebe i jedva sam cekao da saznam nesto vise. nazalost ovaj film otvara ponovno ista pitanja, samo ovaj put mislim da mogu pogoditi odgovore i tesko me mogu uvjeriti da ce serijal krenuti u nekom novom smjeru da necemo gledati opet isto.
imam masu prigovora ali ipak cu se sloziti s vecinom da je dobar film unatoc svemu sto mi je smetalo, ima neki sarm, nesto posebno. volio bi da je bilo malo vise hrabrosti ali i ovako je film za dobrih 7.5/10.
...
Dormin neznam, osobno lakse mogu preci preko neuvjerljivih glumaca (ok, priznajem haydena je bilo malo tesko gledati) nego preko necega sto sam vec vidio, prequeli imaju mnogo problema. phantom menace i attack of the clones su bez konkurencije najslabiji filmovi u serijalu. medjutim, po meni sluze svrsi, sasvim dobro objasnjavaju star wars svemir kao takav jer realno gledajuci originali su sa svakim nastavkom sve vise pitanja otvarali. kao sto rekoh prije, necu poreci da se moglo bolje, da se moglo manje koncentrirati na odnos padme i anakina, da se taj odnos mogao bolje prikazati, da se jar jar binksa u startu trebalo rijesiti, da je samuel l. jacksonov lik mogao biti interesantniji, da je anakina i obi wana bilo tesko skupa gledati, da su borbe bile preteatralne, da su jediji bili obicni filozofi dok se sith nesmetano penjao na vlast, moglo bi se u nedogled nalaziti mane ali sve u svemu nisu (toliko) losi filmovi, zabavni su i malo drugaciji od originala.