Zanimljiva teorija, ali svejedno mi nije jasno kako ga je pobjedila u Sili, nadam se da će biti objašnjeno detaljnije. Da, nije završio obuku ali to mu ne daje za pravo da ga pobijedi dojučerašnja skupljačica otpada. I s druge strane Kylo je Finna trebao u 5 sekundi pobjedit, a ne da ga i on skoro raskasapi (i Finn ga je ranio). Koliko god da je bio ranjen u velikoj je prednosti pogotovo nad Finnom budući da ima Silu, reflekse i vidi stvari unaprijed. Tko zna, možda i u Finnu ima sile .
Ne znam jesi primjetio, ali u Star Warsu svaki Jedi ima povremene spikeove snage.
Događa se svima. Nerjetko zbog toga svaki Jedi protakoginst izlgeda kao da je ultramočan iako su Anakin i Luke jedni od najmočnijih Jedia i force usera ikad.
Također se treba uzeti u obzir da iako su oni dvoje i bili jedni od najjačih, ostali nisu bili daleko. Znači ta njihova ogromna moć nije bila toliko veća da bez problema nadvlada manje moćne od sebe.
Starkiller je srušio Star Destroyer, pobjedio Khotu (nije canon, ali stoji), Ezra Bridger je nakon par tjedana Jedi treninga uspio pripitomit 10 metarsku zvjerčinu, Zane Carrick je isto radio kaos...
A sve adolescenti sa minimalnim treningom.
Finn je obučeni stormtrooper (očito bolje obučeni jer zapravo pogode nešto) i pokazano je da su trenirani u close quarters borbi, a Rey je vješta sa štapom, a uz to je i Skywalker tak da ništa čudno.
I još je Kylo Ren bio pogođen sa Chewievim Bowcasterom koji skida 5 stormtroopera od jednom i odbacuje ih jedno 5 metara u nazad.
Uz to je i arogantan i podcjenjuje protivnika, racionalna misao mu pada dok mu strast preuzima, a netom prije si je ubio starog nakon čega ga je ovaj pomazio po uplakanoj faci.
Ubio ga je iako nije htio što ti govore one zadnje rječi:
- Will you help me?
- Anything you need.
I još je klinac i nije treniran kak spada.