Pogledao sam malo kritike, u suštini jedina veća je sam scenarij. Neki to uzimaju više za zlo, neki za manje, ovisno koliko je tko osjetljiv na copy/paste. Filmu dosta u korist ide što su prequeli bili takvi kakvi su bili pa je ljudima već bilo dovoljno vidjeti opet "onaj stari Star Wars", bez obzira koliko presličan bio.
Ipak, mislim da su postavljeni dobri temelji za dalje. Ima dosta stvari za objasniti, rasprave su prepune raznih pitanja i teorija te najave novih SW filmova samo će održavati / dalje razvijati taj hajp. Nadam se samo da neće sve razvuči u nedogled pa da u filmskom svijetu dobijemo nekakav Assassin's Creed kupus.

Odgledao jučer napokon i zbilja sam oduševljen.
Ovo je Star Wars. Da je bar danas snimana cijela saga, da izgleda ovako kvalitetno.

Ima sve, ima duh starih ratova, šale, pošalice, gluposti, ali ne toliko da ispada blesavo. Ima odlične glumce za razliku od Anakina (miscast stoljeća), odličnog robota, odličnu glazbu, odlične fajtove, kako na nebu tako i na zemlji (weird, huh? ). Ma, jednostavno, sve mi je sjelo.

Jedini minus (iako vjerujem da će se to u kasnijim filmovima razraditi) je "slab" negativac.

Krenuo je odlično, a ispao mlako.
Mislim, ne vjerujem da ga je običan stormtrooper ranio, wtf!?!?

Ako misliš na Kylo Rena,njega Chewbacca rani ako se dobro sjećam.

Da Chewbacca je pucao na njega. Kylo Reno još nije ni pravi Sith tako da mu vještine nisu još na pravoj razini. Ma mene je on na kraju zahebo stvarno sam mislio da ce se vratit kad ono ubije svog oca.

Pogledao i film je savršen. Bar meni.

Ko kaže da je loš samo traži pažnju.

I Rey je očito najjači force user do sad. Doslovno. Jedino možda Anakin i Yoda su jači ili tu negdje.
Onaj Bowcaster jebe mame svima i raznese 5 storm troopera odjednom. Mislim da je Kylo Ren kao 20 i kusur-godišnjak i slabo treniran vrlo dobro podnio hitac od istog.

Tak da mi ima smisla da je Rey pomela pod s njim na kraju.

Solo je isto trebao umrjet. Poe će ga zamjenit u sljedećim filmovima, a kao lik koji je u tih 20 minuta svoje pojave ispao najjači lik u filmu mislim da ne da nije loše nego je savršeno.

Ona scena dok u one take-u rasturi desetak x wingova je definitivno najbolja scena u filmu,samo mi je lik premalo iskoristen,al ocekujem puno vecu minutazu u nastavcima.

Ko je gledao nek obavezno otvori
Teorija od lika s neta.

Nažalost sve je u capsu, al izdržite te dve minute čitanja.
OK SO WE GOT OUT OF OUR SECOND THE FORCE AWAKENS SHOWING AND MY DAD WAS DRIVING US HOME AND OUT OF NOWHERE HE WAS LIKE: ………………….oh my god. w HAT IF KYLO REN CHOSE TO GO TO THE DARK SIDE SO HE COULD HELP THE LIGHT SIDE! AND I WAS LIKE WHAT! SO HE WAS LIKE HEAR ME OUT WHAT IF HE WENT TO THE DARK SIDE JUST SO HE COULD KILL SNOKE!!!!

AND THATS WHY HE’S SO CONFLICTED, AND THATS WHY HE FEELS THE TEMPTATION OF THE LIGHT SIDE STRONGER THAN THE DARK!!!!!

THATS WHY HE TALKS TO VADER’S HELMET, BECAUSE HE IS GONNA FINISH WHAT ANAKIN, THE CHOSEN ONE, STARTED!!!
HE HAD TO COMPLETELY TURN AWAY FROM HIS FAMILY IN ORDER TO DO THAT! TO BECOME A SITH FULLY AND COMPLETELY YOU HAVE TO SACRIFICE SOMEONE YOU LOVE TO DEATH, IN HIS CASE IT WAS HAN!

THATS WHY HE TELLS HAN HE FEELS LIKE HE’S BEING TORN APART INSIDE, BECAUSE HE DOESN’T WANT TO DO IT AT ALL, BUT IT’S THE ONLY POSSIBLE WAY TO BECOME A SITH AND COMPLETE HIS TASK!!!!! KYLO LITERALLY UTTER THE WORDS “WILL YOU HELP ME” TO HAN, AND HAN SAYS “ANYTHING YOU NEED” (OR SOMETHING LIKE THAT I CANT REMEMBER)! WHAT HE’S ASKING IS IF HAN WILL DIE IN ORDER FOR HIM TO COMPLETE HIS FUCKING TASK

THATS WHY IT LOOKED LIKE HE KNEW WHO REY WAS, BECAUSE HE NEEDS TO PROTECT HER THATS WHY HE OFFERS HER TO BE HER TEACHER, HE NEEDS SOMEONE AS POWERFUL AS REY IT’LL BE LITERALLY THE DARK SIDE AND THE LIGHT SIDE JOINING UP TO DEFEAT ONE ENEMY TOGETHER AS ONE, WHICH IS BASICALLY WHAT THE FORCE IS.

THEY LIVE SIDE BY SIDE IN IT THATS WHY HE’S SO CONFLICTED ALL THE TIME, THATS WHY HIS FIGHT STYLE ISNT LIKE A SITH’S AT ALL!!!!!!!!!!!

THEY ARE ALWAYS SAYING THAT THE DARK SIDE AND THE LIGHT ARE TOGETHER IN THE FORCE

THEY NEED THE PERSONIFICATION OF BOTH SIDES (KYLO AND REY) IN ORDER TO BE STRONG ENOUGH TO DESTROY SNOKE!!!!!!!!!!!!!!

HE LITERALLY HAS TO BECOME A SITH TO JOIN FORCES WITH A JEDI

BECAUSE THE LIGHT IN HIM IS SO MUCH STRONGER THAN THE DARK AND HE HAS TO GET RID OF IT IN ORDER TO DO WHAT HE HAS TO DO AND SAVE THE GALAXY WITH REY AND LUKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HE NEEDS TO KNOW WHERE LUKE IS AT ALL TIMES SO THE FIRST ORDER WONT CAPTURE HIM!!!!!!!!!!!!

WHAT IF THEY STAGED LUKE’S JEDI ORDER MASSACRE!!! WHAT IF LUKE KNOWS EVERYTHING!!!!!!!!!!!1 WHAT IF KYLO KNOWS THEY LEFT HER IN JAKKU SO SNOKE WOULD THINK SHE DIED IN THE MASSACRE ALONG WITH ALL THE OTHER JEDIS!!!!!!!! AND THATS WHY HE REACTED THAT WAY WHEN THE GUY SAID THE DROID HAD “HELP FROM A GIRL IN JAKKU”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

“The needs of the many outweigh the needs of the few.”
you know how a lot of people are saying: OH BUT IT LOOKS SO MUCH LIKE EPISODE IV!!!!!!!!!!!!!!!! YES!!!!!!1 I KNOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IT’S ON PURPOSE!!!!!! BECAUSE THE PATH THEY ARE TAKING IS GONNA BE COMPLETELY DIFFERENT! EPISODE VII WAS LITERALLY JUST AN INTRODUCTION!!!! CALM DOWN PEOPLE PLEASE IT’S GONNA BE AWESOME!

THIS IS STAR WARS WE ARE TALKING ABOUT A PLOT TWIST LIKE THIS IS MANDATORY WE ARE NOT GETTING “REMAKES” OF THE ORIGINAL TRILOGY I PROMISE YOU

idk if u like it but i THINK ITS SO FUCKING AWESOME IF THATS THE REASON ITS THE ONLY POSSIBLE GOOD EXPLANATION IN MY HEAD.

WHY SOMEONE THAT HAS LEIA AS HIS MOTHER, HAN AS HIS FATHER AND LUKE SKYWALKER AS HIS UNCLE WOULD TURN TO THE DARK SIDE U KNO

HAN DYING WOULDNT BE FOR NOTHING, HE LITERALLY DIED SO HIS FAMILY COULD FINISH SAVING THE GALAXY
REY, KYLO, LUKE, LEIA, FINN AND POE ARE GONNA DESTROY THE LAST SITH TOGETHER AND BRING BALANCE TO THE FORCE

Pogledao film napokon, mogu reć, a i kako vidim vecina u ovoj temi misli da je Kylo Ren brutalan lik i za mene najbolja stvar nove trilogije, one scene s njegovim korištenjem "Sile" su brutalne i zvuk u kinu koji proizvodi to njegovo korištenje još bolje dočarava snagu iste..

Sveukupno oduševljen filmom najviše me veseli nastavak radi navedenog negativca i njegovog razvijanja u kompletnog Sitha. Mozda sam malo razočaran s tom forom "Hidden potential" i kako Rey pobjedi u duelu Kylo Ren-a kojeg je podučavao sam Luke dok je još bio klinjo; kako god ispalo da on nije kompletan Sith i u toj sceni je ranjen, ipak su mogli malo više toga dati negativcu u toj borbi što se mene tiče, ali kako god veselje i hype za sljedeca 2 filma su tu i nije mi neko razočarenje bila smrt Solo-a iaako mi je faking internet to vec unaprijed usro ali praktički mi i nije neš ubilo cijeli film s tim spoilerom..

EDIT: čisto za nadodat, umro sam na scenu s BB8 i "thumps up" forom, a i cijelo kino je praslo u smijeh :)

Pogledao film napokon, mogu reć, a i kako vidim vecina u ovoj temi misli da je Kylo Ren brutalan lik i za mene najbolja stvar nove trilogije, one scene s njegovim korištenjem "Sile" su brutalne i zvuk u kinu koji proizvodi to njegovo korištenje još bolje dočarava snagu iste..

Sveukupno oduševljen filmom najviše me veseli nastavak radi navedenog negativca i njegovog razvijanja u kompletnog Sitha. Mozda sam malo razočaran s tom forom "Hidden potential" i kako Rey pobjedi u duelu Kylo Ren-a kojeg je podučavao sam Luke dok je još bio klinjo; kako god ispalo da on nije kompletan Sith i u toj sceni je ranjen, ipak su mogli malo više toga dati negativcu u toj borbi što se mene tiče, ali kako god veselje i hype za sljedeca 2 filma su tu i nije mi neko razočarenje bila smrt Solo-a iaako mi je faking internet to vec unaprijed usro ali praktički mi i nije neš ubilo cijeli film s tim spoilerom..

EDIT: čisto za nadodat, umro sam na scenu s BB8 i "thumps up" forom, a i cijelo kino je praslo u smijeh :)
Nema više Sithova sad su vitezovi rena
http://www.slashfilm.com/kylo-ren-is-not-a-sith-in-the-force-awakens

I skroz blesava
Mislim ovo ko da je napusen lik stvaral teorije :)

Dosta ljudi misli da je blesava teorija, al pokaži jedan dio koji nema smisla (nemoj zaboravit spoiler).

Ja inače nisam lik koji vjeruje u te teorije i uvjek ih uzimam kao ništa više od onoga što jesu, al ovo bi fino zaokružilo stvari.

Ima smisla da Jedi i Sith zajedno rade da pobjede ultimativno zlo jer kak je Expanded Universe opisao silu je na način da nije crno bijela kao što ju prequeli i do neke granice originalna trilogija prikazuju.
Čak mislim da je i Jar Jar Abrams jednom rekao da će sequeli redefinirat tu light i dark borbu.
EU je prepun Sithova koji nisu bili zli.
I sama tamna strana nema ništa sa zlom. Bazira se na osjećajima i moći. Ništa više.
Ne vidim zašto recimo apsolutni vladar galaksije nebi bio netko kao Galadriel iz Tolkienovih djela koja bi u SW svemiru definitivno koristila obije strane sile.
I bio bi dobar vladar. Nemilosrdan prema neprijateljima, a brižan prema prijateljima.

Onaj autist od Lucasa nikad nije prestao poklapat i kontrirat sam sebe i mislim da je izbacivanje njega iz jednadžbe bila jako dobra stvar s obzirom da je Star Wars postao puno više od njegovih baljezganja i specijalnih efekata.

Han YOLO... Odlična scena, but seen that coming from a mile away. Jedino sam se nado da će ga probost s jednim od onih sabera sa strane, čak mu ga je i dao u tom položaju, ali ništa.
Ren kao negativac odličan, ali sam očekivao više odn. očekivao sam puno većeg badass lika... i jasno mi je da je kao lik torn apart kako i sam kaže između dvije strane, i jasno mi je da je tek početnik, ali opet smatram da nije trebao izgubit od Rey koliko god sila bila jaka u njoj. Rey i Finn odličan dodatak, a Poe će vjerojatno i bit neka vrsta zamjene za Sola... a smatram da ako su ga već išli mijenjat da nisu mogli bolje izabrat.
Nemam sad vremena previše pisat, ali ja sam filmom zadovoljan, originalnu trilogiju sam gledao pred koju godinu i dosta sam toga zaboravio tako da i nisam previše reciklaže primjetio, osim onih nekih očitih, a i svidjelo mi se što smo vidjeli ostatke brodovlja iz prijašnjih bitki.
Ovaj film treba prvenstveno gledat kao uspostavu za sljedeće nastavke,a kao takav je briljantan.

Kazu Bay dolazi za drugi nastavak

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Pogledao i ja film. Ocjena 7,5/10, ovih ,5 zbog tog jer je to Star Wars.

Ukratko. Nije loš film, najbolji u cijeloj franšizi bez sumnje, režija, gluma, scenarij (bez da cjepidlačim po nekim plotholeovima), no kao i ostale SW filmove, vjerojatno ću zaboraviti većinu scena iz filma i vaguely se sjećat jedino okvirne radnje.

http://www.imdb.com/news/ni59322151/?ref=tsm_1_fb_s_IMDb_Marketing&linkId=19850214

Nisam zna da Abrams neće režirat sljedeća dva filma. Znači radi isto šta i sa Star Trek, započne pa ode. Jest da nisam oduševljen s Force Awakens, ali ovakvo mijenjanje redatelja unutar franšize rijetko završi dobro. Barem ovo nisu dali u ruke nekome ko je najpoznatiji po debilnim akcijskim filmovima.
Isto je bilo i sa prvom trilogijom (4, 5,6)

Ionako je već Kasdan napisao scenarij za sve.

I originalna trilogija je imala svaka drugog redatelja.

Star Wars - George Lucas
Empire Strikes Back - Irvin Kershner
Return of the Jedi - Richard Marquand

Phantom Menace - George Lucas
Attack of the Clones - George Lucas
Revenge of the Sith - Richard Marquand

The Force Awakens - J.J. Abrams
Episode VIII - Rian Johnson
Episode IX - Colin Trevorrow

Lucas je napravio po mnogima najbolji (Meni je Empire još uvjek najjači) i po svima najgori film u serijalu.
Hvala Lucas. Stvarno si napravio čudo. Sad se makni

Enivej, meni poredak ide ovak:

Empire Strikes Back
Star Wars
Force Awakens
Return of the Jedi
Revenge of the Sith
Attack of the Clones
Phantom Menace

Empire Strikes Back (po meni jedini stvarno dobar film u serijalu)
Revenge of the Sith
Return of the Jedi
Force Awakens
New Hope
Attack of the Clones
Phantom Menace

Bar mislim, mora bi ih opet sve pogledat jedan za drugim da znam točnije reč. Ali prvo misto je sigurno.