pravednik ja imam instalirane igre na oba ssda. Kakvo šteđenje 😃
pusti priče. Samsung je bog isus s razlogom
http://www.vojcik.net/samsung-ssd-840-endurance-destruct-test/
This person made a write endurance test on a Samsung 840 Pro, 128 GB version in order to check out if it was suitable for data center usage, but he eventually found out that the drive lasted way way more than 3,000 P/E cycles before dying!
After 5 months of continuous writing, the drive reached >24,400 P/E cycles and > 3 PiB written!
Interesting usage/wear charts have been posted on his blog post.
Znači realno. Ako kupiš dobar ssd, on doslovno ne bu krepao. Zato su pro diskovi beštije. Znači ja sam sad trenutno i sa 840 pro i sa 960evo na 33.6 i na 34 terabajta. jedan disk mi je na 41 što mi je normalna temperatura za njega a drugi na 29 što je par stupnjeva niže od normale. Testiram performanse svako toliko, niti 0.1% nisu otišli u kurac. A 940 pro imam otkad je ovaj pc u pogonu. Zapravo početni disk koji sam uzeo bio je Vertexov koji je riknuo odmah. A sjećam se tad mi je lik rekao da taj vertex novi to nije isto kao što je vertex 3 bio u kvaliteti, i da je samsung najbolji na tržištu sa 0 vraćenih kod njih u shopu. Tad sam iskeširao 1800 kuna za Samsungov SSD od 240 giga, i nisam požalio ni za jednom kunom.