Zašto bi izbacil vodeno?

Nije li taj Arctic najbolje vodeno uz EK 360?

Vrijedi li ovo za RAM i na Intel konfiguraciji?

pravednik To vodeno je uz EK 360 najbolje vodeno na tržištu po performansama i hlađenju, tako da nema potrebe izbacivati, dokazano je da vodeno hlađenje bolje hladi od zračnog. Pogotovo Arctic 360. I neznam što fali EVGA PSU, isto je vrhunsko u tom cjenovnom rangu. Ima ga kolega i prezadovoljan je njime. Naravno da vrijedi i na Intel konfi.

@Kaiserus isti ram košta duplo jeftinije na mall.hr
    grafička je preskupa

@chono jel ti vidiš koliko košta seasonic napajanje dobro 😃?

https://www.adm.hr/napajanje-seasonic-prime-px-750w-80-plus-platinum-modular-prime-px-750/68539/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

samo 40% skuplje. iako slazem se da se isplati na duge staze. ja bi i dalje izbjegavao evga napajanja i radije uzeo corsair. Corsair ne umire. Poanta je ili uzmi jeftiniji 750 corsair modularni ili prime px 750 za 1400 kuna (1550 u uziju). i izbacit ram i kupit ram u mall.hru

https://www.mall.hr/memorije/g-skill-trident-z-neo-ram-mamorija-32-gb-3600-mhz-ddr4-rgb-f4-3600c16d-32gtznc-?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

i jos jednu stvar. 2x16 je bolje od 4x8.

Cpl_Darac ja bih dodao još SATA SSD od 1TB

https://www.adm.hr/samsung-ssd-1tb-970-evo-plus-m2-mz-v7s1t0bw-600tbw/60135/product/

fensisuperstar Ti si pokazao Seasonic 750W Platinum napajanje, ne gold. Platinum napajanja su uvijek skuplja. Što se RAM.a tiče jednostavno je 2x16gb rama su bolja ako hočeš overclockati, 4x8gb popuniš dva kanala ali dobiješ 4 ranka. Što se tiče perfomansi tu je razlika minimalna ali 4 su estetski ljepša. Plus ryzen 5000 serija bolje radi na 4x8gb rama, čak i do 10%

Cpl_Darac nije ni gold jeftiniji previše. Seasonic je leader tržišta u kvaliteti napajanja. jednostavno nema smisla uzimati midranger kad je 150-200 kuna jeftiniji pored doslovno najboljeg napajanja na svijetu ako uzimas seasonic.

pravednik
        kad smo slagali setup kaiserusu imali smo dopisivanja sa njemcima i otvoreno su rekli da za cl14-cl16 dva keksa rade stabilinije od četiri keksa. I opet nije da svaka matična jednako radi sa svakim ramom. za AMD pričamo tu. ne znam kako intel radi i iskreno me ne zanima. intel je za mene mrtva platforma koja nema nikakvu jebenu inovaciju i ne podržavam takav poslovni model. AMD all the way.

Cpl_Darac Plus ryzen 5000 serija bolje radi na 4x8gb rama, čak i do 10%

nemoj gledati video od tech jesusa. ovdje je bolje pojašnjeno.

fensisuperstar

Pa nije li Corsair zapravo Seasonic ispod haube?
          Ili je bilo?

Bio sam za AMD također ali trenutno na youtubeu, redditu i bug forumu lobiraju Intel 12400f vs. R7 5800X.

Intel je 1500 kn jeftiniji i po onim testovima koje sam gledao na 4K rezoluciji razlike nema, negdje vodi AMD, negdje Intel.

Tvoje mišljenje?

TL;DR ima bolje performanse od 1660 iako su iz nvidije rekli da se ona uspoređuje sa 50 serijom a cijenovno je skuplja dosta. ugl loš marketing trik

Momci uzeo sam sa uzi.shop-a zato jer imaju košaricu di mogu pasteati to ovako. Ako ima di jeftinije u hr, može. Nije za mene, Meni je najbolje otići na caseking.de i složiti konfu koja mi stigne u hr. Sad ću pročitati sve pa vam odgovoriti, ovo sam u 5 min na poslu sastavio da se vrti oko 2000e. Možemo se tu zezati i usput pomoći liku ili se mislite raspravljati, pa ću otići sa ovim pitanjem bna reddit ili tako neke stvari. Ajomo se zabaviti i složiti konfu čovijeku da izvuče max za dane pare. A usput i ostane template za nekog drugog.

Cpl_Darac Nije cijena toliko koliko da je Neo stick od 3600-3200 sa C14-16 latencijom. za SSD znam ja sam napravio sa svojom konfom istu grešku pa sada idem kupovati još 1TB 908pro. A nek si proširi sa 2TB 860 šta je vrhunski. GPU je pljačka i tu je radi orijentacije. 3060Ti bi bila idealna. Što se tiće napajanja tu sam slab i osim EVGA i Seasonica nisam informiran i nisam stigao pročitati koje su im alternative (meni doma stoji Seasonic titanium od 750W)

chono Ram je skup, moj je koštao 300e za 2x16 3200 c14, neka ide sa 2 sticka, ja sam svoj uzeo na 2x16 da mogu kasnije kad mu padne cijena uzeti još jedan i igrati se sa tajmingom i sve ono lijepo šta sam naučio sa DDR2 rama 😉. Veliki sam zagovornik AiO postao, Artics, Lian li Gallahad i EK rade čuda sa tim.

pravednik Arctic, Gallahad i EK360 najjači Aio

fensisuperstar Da, to sam i saznao kad smo tražili ako je bolje kupiti RAM za moju konfu, švabo je rekao da je teže sad namjestiti tajminge, ali ako bude trebalo opet nije problem to nam napraviti samostalno. Ali da ćemo potrošiti popodne, hoćemo. Ili instaliramo cijeli kitod 64 ili 128 nanovo

Odvojio sam u novu temu, da imamo decidiranu za ubuduće slične upite

Kaiserus Super su komponente a i pare su super, bokte toliko za komp ne bih nikad izdvojio, najviše do 5.000 kn, valjda zato i imam kantu, hehe!

Kupi najjeftiniji 32GB(16x2) 3600 CL16 RAM i gotovo, ove zajebancije za par fps-a nisu vrijedne troška vremena. Ovu cijenu što si stavio, toliko je DDR5 skalpani.

Heat ajde pročitaj još jednom 😃 vidio je da je jeftiniji ram drugdje iskoristio je web samo za slozit template.

za amd treba kupit dual 2x16 točka. i guglati podršku za matične ploče. Kupit naslijeip bilo koji ram sa bilo kojom pločom je dobar način da dobiješ kurac u guzicu. Samo zato što novije ploče podržavaju puno toga ne znači da su sve dobre za sve.

od trgovina za sklapanje u kompletu ja bi izbjegavao ADM jer su postali teški šupci i stavljaju naljepnice kad naručiš čitavu konfu, čak i kad si samostano birao komponente. Kad sam ih pitao kaj se desi ako treba ispuhati pc oni kazu da ako se makne naljepnica da se gubi garancija kod njih. Po meni je to jedan gigadebilizam. Ja sam siguran da oni nemaju pravo tako nešto napraviti ali budimo realni ako ti odbiju moraš se tužiti a to se oduži na pun kufer.

fensisuperstar Znam, samo potvrđujem još jednom, vidim da su krenuli s raspravom o 16x2, 8x4, itd.

Nemaš brige s 5800x, radit će svaki RAM, veći problem je bio u prvim serijama Ryzena.

Heat pa nije baš. pogledaj video koji sam stabio od Hardver Kanuksa. Točno je napisao po testovima single dual xyz koji je bolji ram i zašto.
                      Dual channel 2 keksa 16 za cl16 je golden boy. bitno da nisu asinhroni timingsi
                      heat nije bitan procesor, bitna je matična. Svaka matična NE ide sa svakim ramom. Top matične gutaju sve, ali mid serije mogu imati lošije performanse sa određenim ramom ili jednostavno neće imati mogućnosti učitati XMP profil sa 100% stabilnosti.

Ima li mi smisla prelaziti s 2400 na 3600 DDR4 ram? Koliko može biti razlika, 2-3 fps-a? 😃

Heat Ako je komp od 2000e sigurno neću štediti na ramu. Cijena je iz košarice, rekoh već da sam si uzeo za 300e 2x16 3200. a ako misliš da Tridentzov DDR5 ram trenutno košta u 2x16 gb verziji te pare onda biš se mogao gadno iznenaditi

Tzereen Lajk.

TITANXIS Ako je radna stanica od gaming komponenti i ti zarađuješ na njoj, zašto ne. Onda ti moju konfu neću ni spominjati

fensisuperstar ADM nr dolazi u obzir. Znam troje ljudi koji su se sjebali zbog toga jer je ono srebrno govno otpalo. Mislim da si i ti jedan od njih. TUF X570 WiFi je slabija verzija moje ploče, da se tako laički izrazim, i neće imati problema sa tim ako uzme te rame jer je to ram za taj procesor, tu matičnu, sa tim tajminzima i brzinama (uostalom šta tebi govorim, pa sa tomom sami čitao i sastavljao sve ovo prvi put)

Heat Pogodili su za Zen 3 sa Ryzen ramima od RGB serije pa do Golden.

Grafa. Šta da mu stavim i ima li netko prijedlog za daisy chain ventilatore neke druge, ili su ovi ok? Lian li unifan su bomba, ali su i 120e paket od 3 komada (imam ih 3x3 +1 u svom kompu)?