Garrus_V Nisam to mislio, nego pitaš čemu služe njegovi komentari, dobro dođu kao balans nakon Plenkovićevih.

Plus nedavno je za Bakira Izetbegovića u prenesenom značenju rekao da je govno lažljivo. Lik je prekršio svaki dogovor i potpis u zadnjih 15 godina.

Hrvatska je ko avion, imamo lijevo i desno krilo, jedno bez drugog ne ide.

Kako god bilo, pod vladavinom ove dvojice u zadnjih 10 godina, nas ima 400.000 manje i to se neće promijeniti.

Nexus I jos uz to ako se vodimo ovom titanovom analogijom imamo i poprilicno pokvaren avion.

Garrus_V Jos kad pridodamo Sincica i Kolakusica koji nas sramote po EU parlamentu stvarno mi nije jasno kako takve ljude mozemo birati.

Jednostavno je, kod izbora za EU parlament je još niži odaziv (na zadnjima je bio nešto oko 29%) nego za parlamentarne (obično oko 50%), pa onda postoji još veća šansa da na površinu isplivaju politički marginalci i mrtvaci poput Sinčića. Realno, u ovom trenutku bi i Škoro tamo prošao i to ti sve govori.

Shvatite jednu stvar, Vlada je uvijek ogledalo naroda.

kod nas ako narod bira vladu onda bi ta teza bila istinita ali narod ne bira vladu, to je sve parodija, namještanje glasova, gorje nek na euroviziji. to možeš vidjet kad se ispituju ljudi po cesti i svi pljuju po sadašnjoj vladi pa kak su onda pobjedili, ko je tu lud, narod nije, on uvijek pljuga.

Milanović i Kolakušić su praktički jedini koji odskaču od ovog političkog šljama koji nam "vodi" državu i jedni od onih za koje mogu reći da imaju svoj stav i mišljenje te ih nije strah izreći ga.

Ne namjeravam ulazit u političke rasprave, nema teorije. Nisam ni nešto potkovan za to kaj se znanja tiče, cijelog života se držim što dalje od toga, premda je nemoguće izbjeć razne vijesti i bit totalno neupućen.
    Al da mi je čudno vidjeti toliko negativnih komentara za ovu dvojicu, je. Zbog toga i ovih par redaka, jel..

Garrus_V

Diplomacija? Kakva diplomacija? Nismo mi u sukobu sa rusima.
    Nemamo veze, ni najmanje.
    Kojim se poslom baviš?
    Privatnik jel tako?
    Govoriš nonšalantno kao da je to Call of Duty.
    Svako imalo normalan želi izbjeći ovaj sukob. Badava biznis i pare, sve će propasti. Svi će osjetiti posljedice, ti kao civil možda najviše.
    Milanović je vrhovni zapovjednik i stoji iza svojih riječi, neće slati nas kao topovsko meso za 3 vile i 2 auteka.

Ne mogu reći niš protiv ali Zoki sazrijeva u svojoj političkoj karijeri. On je dobar poke za Plenkija jer bi se Plenki uspavao!. Mislim da se noviji ratovi od prvog svjetskog na ovamo planiraju unaprijed jer to je tad pravi reset za rošadu društva i ako je plan pao da bude u Ukrajini tad će ga i biti.

Sve ti govori činjenica oko čega žele započeti rat. Granice-imaginarna zacrtana linija na karti.

Koga god pitaš, ni jedan civil ni vojnik neće u sukob. Gadno je to i nepotrebno.
      Zato koriste treće strane i plaćenike koji će započeti. Scenarij viđen milijun puta.
      Te granice i dovođenje oružja nebitan su razlog ako gledamo pitanje opće civilizacije.
      Nije da su nas napali alieni i treba se braniti od invazije.
      Doslovno vode dječje igre.

SAD podržava Ukrajinu, rusi su teritorijalni i dosta socijalistički nastrojeni.
      Istovremeno su pritajeni nacionalisti.
      Veći od ikoga.
      Naravno da neće preći preko ponosa.

Kolakušić je udžbenička definicija demagoga i populista.

Milanović pak ne ostavlja dojam da govori što misli, nego govori što će mu pridonijeti glasače. Očito je da se dodvorava svima i pokušava osigurati još jedan mandat.

pravednik Diplomacija? Kakva diplomacija? Nismo mi u sukobu sa rusima.
        Nemamo veze, ni najmanje.
        Kojim se poslom baviš?
        Privatnik jel tako?
        Govoriš nonšalantno kao da je to Call of Duty.
        Svako imalo normalan želi izbjeći ovaj sukob. Badava biznis i pare, sve će propasti. Svi će osjetiti posljedice, ti kao civil možda najviše.
        Milanović je vrhovni zapovjednik i stoji iza svojih riječi, neće slati nas kao topovsko meso za 3 vile i 2 auteka.

Neznam, sta bi ti odgovorio dosta si nepovezanih zakljucaka donio. Nisam nigdje rekao da sam za rat nego govorim da je ono sto Milanovic prica jako neozbiljno, nismo u ratu s rusima ali isto je porazno da predsjednik clanice NATO-a prica stvari koje nam nepotrebno mogu pogorsati polozaj u savezu bez da je jos i jedan metak ispaljen. Uostalom zasto smo ulazili u njega ako se necemo drzati obaveza?

Vidim da je pamcenje dosta slabo jer svako misljenje koje danas ima bilo prije desetak godina potpuno suprotno. E sad radi li se ovdje o sizofreniji? Ne bih rekao vec je on za mene obicni kameleon koji se prilagodjava samo da bi dobio vise glasova. Od socijaliste do heroja ultra-desnice.

Garrus_V

Od tog saveza nemaš koristi, samo te iskorištava poput budale.
          Kao država nikakvo pogoršanje nećemo osjetiti radi toga što predsjednik priča.

Nitko od njih nije pošten, to svi znamo.
          Bolje da sada izjasni stav nego šuti i zavlači. Možda je to upravo njegova verzija diplomacije. Znamo dobro da plin koristimo od rusa.

Njegov "stav" i je problem za mene jer mu ne vjerujem, samo treba malcice potraziti sta je prije 10-15 godina govorio a sta sada.

Njegovo razmisljanje o NATO-u, crkvi, Bosni i bosanskim hrvatima su samo neke od tema gdje je presao s ruba jedne strane na rub druge. Moje misljenje je da je od ulaska u EU SDP izgubio puno vise glasaca nego HDZ stoga se on sada kao pravi politicar prilagodio i dodvorava desnici koja je razocarana HDZ-om. I ne pusim pricu da je on dobra vaga za Plenkovica jer sve sto on radi je prica nista konkretno nije napravio po tom pitanju. Ona kokos barem nije bila nikad na rubu da izazove medjudrzavni skandal.

Nexus i to i mladi ne delaju djecu. Sve je vise 30+ parova sa jednim djetetom ili bez djece uopce. Neki dan sam izracunao da od moje generacije 87. godista elektrotehnicara iz srednje skole, njih trecina uopce jos nema stabilnu vezu, ni brak. Bilo nas je 30 u razredu.

Hrvatska ima potpuno pravo ne braniti Ukrajinu jer nisu u NATO savezu. Zašto bi naši vojnici ginuli za Ukrajince koji nemaju nikakve obaveze prema NATO-u? Zato da bi Ameri dizali kurac Rusima? Da bi si Plenki gradio karijericu u Briselu? Tko je nas branio protiv Jugoslavije i srbočetnika?

I Milanović ima potpuno pravo kritizirati NATO jer smo članica saveza i izdvajamo ogromna sredstva, kako za članstvo, tako i za naše naoružanje, kao što ima pravo govoriti o pravima Hrvata u BiH koji trenutno nemaju predstavnika. Najbolje bi bilo da vratimo lignju za predsjednika pa da liže guzice Amerima i europskim čelnicima, a usput i Vučiću, Komšiću i Izetbegoviću. Tada bi se izbjegao svaki potencijalni međunarodni skandal, a vi biste bili jako zadovoljni.

Garrus_V

Sve su to činjenice da.
              Mene kao pojedinca(a nebi trebalo ni tebe) ne zanima kakav je on kao ličnost, privatno, kakav je bio prije ako SADA donosi odluke koje su pozitivne za narod.

Kada bi moral i dosljednost bili kriteriji po kojima ih biramo, političara nebi ni bilo.

@greyback

Za glupavi nato savez izdvaja se veliki dio proračuna.
              Zauzvrat dobivamo smeće i škart američki, od bradleya, humera i howitzera i M-ATV-a koji su ostali od pustinjske oluje. Daju nama jer ih više košta prijevoz natrag u ameriku i održavanje.

Onda rokne lampa i treba amerikancu platiti 15 000$ za servis.
              Javnost ko javnost dobi neku vijest preko medija, koja je obično napuhana.
              Odma skaču kao da je drugi dolazak isusa krista.