Tzereen
Naravno da nije bio konkretan, ovakve izjave se daju pre nego sto deal bude kompletiran, nista jasno...moze ovako a moze i onako.
Setimo se da su slicne izjave bile i prilikom prosle kupovine pa znamo kako je to ispalo na kraju.
Sve je to biznis, iz sonija su pricali kako veruju u generacije a Phil je pricao bas o eskluzivnosti pa na kraju se svi pokenjali.
Sony izjavljuje kako veruju da ce Microsoft da ispostuje dogovore,zato sto moraju i oni da zaustavljaju krvarenje a ovi s druge strane naravno ne mogu odma da idu djonom.
Prvensrveno ko zna kakav ugovor Sony upste ima da Activision-om, ja sam cuo na nekom podcastu da je za COD cak do kraja generacije (PS5/Xbox series), mada sam mozda pogresno skontao.
Peace "posledice" ovog dogadjaja ce se videti tek za nekoliko godina (4-5) verovatno.
Gamepass na PlayStation-u i nema nekog smisla bas zbog ovih vecih igara.
Imas recimo na istoj konzoli (PS5) ne znam diablo sa pretplatom na gamepass i onda za 60 evra, naravno da uzimas pretplatu (barem ja tako to kontam).
Microsoft gleda daleko u buducnost, gamepass ce biti aplikacija bukvalno na svemu, od kompa, mobilnog, televizora i sl.
I sve ove igre ces naci samo tamo.
Verovatno se moze ocekivati i skok cene iste pretplate za godinu ako ne i pocetkom upijanja ovih studija.
Opet sve su ovo spekulacije, s obzirom da ce kesirati ovu sumu, oni plan svakako imaju.