Posve hladne glave, kao nekom kome se živo jebe za console & Pc war-ove (neki su još očito u tom svijetu, njihova stvar), ovo je preloš potez za mene ko konzumenta, svejedno dal kupovina velikog studija dođe od strane Microsofta, Sonya il Nintenda.
Znam zašto kupujem Playstation konzole, znam što dobivam sa njima, i igram velik broj igara različitih žanrova kojih ima na toj konzoli.
Znam što gubim ako nemam gaming Pc, Switch ili Xbox i oke, prihvatio sam to.
Ako idem malo podcjenjivački (ali i realno, s obzirom na moje preferencije), ne gubim puno, ali, kao gamer, htio bih odigrat Forzu, Oria, Bayonettu i Zeldu. Možda jednog dana bude mogućnosti, možda ne bude, al jbga, moj svjesni izbor.
S obzirom na preferencije žanrova, daleko bih više izgubio ako nemam Playstation konzolu.
Gamepassu svaka čast. Odlična stvar (pogotovo za nove igrače, meni kako - tako) koja bude sve više rasla (al isto tak bude rasla i cijena, nisu u Microsoftu baš budale) i očekujem i od Sonya slično u budućnosti.
Al Gamepass na stranu, jebo ja ovima mater sa ovakvim kupovinama.
Zasad još kako tako, al s vremenom bi moglo bit još ovakvih kupovina i neka neke igre koje me zanimaju neće bit igrive na Playstationu u budućnosti, ja ću bit prisiljen kupiti Xbox il gaming pc.
Znači, meni se ovakvim kupovinama studija iz džepa izbija 4000 kn za Xbox ili 6000+ kn za gaming Pc, samo zato da bi igrao neku igru čije sam prijašnje nastavke prije normalno igral na Playstationu.
Dobit ću dobru ponudu na Gamepassu, al ono, jebi se Microsofte, mogao sam igrati Evil Within 3 il Overwatch 2 i na Playstationu, samo da nije bilo vaše gramzivosti jer, eto, može vam se.
Ne vidim zašto bi opravdaval ovakve poteze samo zato da bi likoval kak su u Microsoftu baje il kak je Sony popušil. To su gluposti.
Ja kao igrač pušim jer sam prisiljen (ne još, ali budem) kupovati više različitih gaming sistema da bi odigral sve što želim. Slično ko i pretplate na streaming servise poput Netflixa il Disney+ i još 5 njih da možeš gledat baš sve kaj hoćeš. Dobro, balkan i piraterija tu uskače, ne želim ispast licemjeran.
Nisam sad neka zadnja sirotinja, imam stabilan posao i dobru plaću i mogal bi si priuštit (ne baš kak mi se sprdne, definitivno... Ima i daleko prećih stvari na koje se troše novci), ali opet, fuck off sa ovim.
Isti vrag da na Xboxu igraš Fifu otkad znaš za sebe, i sad Sony kupi EA... Jel bi vlasnicima Xboxa bilo drago da radi nove Fife il Need for Speeda moraju kupovat Playstation? Bi im vražju mater bilo drago...
Sa poslovne strane brutalan posao Microsofta i jeben šamar Sonyu i Nintendu.
Sa naše korisničke strane, ak se mene pita, prešupački.
Nećemo to osjetit kroz narednu godinu - dvije i na igrama koje su već u razvoju / produkciji (bar se nadam), ali u budućnosti ćemo najebat ak ovak nastave
Ono kaj mi je donekle oke bi bila privremena exkluzivnost. To bi donekle proguto.