voltriz ja imam, pao sam u 8. razredu na kamen radeci salto u plicaku i ugnjecio dva kraljeska (neznam tocno koja dva, ali donji dio leda je u pitanju).
Od tada sam se borio sa bolovima, na bilo kakvoj aktivnosti, na promjenu vremena. Moj opis posla je samo pogorsavao stvari, dugo sjedenje na stolicama upitne ergonomije. Bilo je boljih i losijih dana, a bolova sam se rijesio tek nedavno, tocnije od 2017. kada sam aktivno poceo sa treninzima, nakon 7 godina pauze.
Ono sto je meni pomoglo je balans. Ako gledas tijelo sa strane moras imati uravnotezen "X". To znaci da ti trbuh mora biti jednako jak kao i zadnja loza, te kvadriceps (but) mora biti u ravnotezi sa donjim dijelom leda. Na ovaj nacin popravljas posturu, u jednu ruku se rijesavas tifoze, mices napetost sa kukova, zdjelica je fiksirana i ne bjezi naprijed i rijesavas se "kruskolikog" oblika trbuha i donjeg dijela trbusnog zida.
Neznam tvoju dijagnozu i nisam strucnjak, ali misljenja sam da bi tebi jako pomogle vjezbe mobilnosti svaki dan, te vjezbe s manjim tezinama sa girjama, gdje primjerice desnom rukom radis, a lijevom nogom stojis na podu (samo primjer). Zapravo ti bi trebao raditi sve vjezbe za balans tijela, sto bocno sto od ispred.