Da ja napišem svoju stranu, koju sam većinom komunicirao s Chonom. Chono na forumu u zadnje 2-3 godine je jako negativna persona. Chono na fejs komentarima je netko koga ne poznajem, jedno vrijeme su mi smetali ružni komentari, a kasnije sam naučio ignorirat. Privatni Chono mi je jako drag kad uspijem zanemarit prethodno dvoje, a nakon što mi je površinski objasnio svoju recentnu životnu situaciju, neke stvari su mi jasnije.
Što ne opravdava ban koji je potpuno zaslužen, jedan je od najčistijih na forumu uopće. Što ne opravdava ni sve ostale koji svoje frustracije krenu ispucavat na forumu. Kod nekih starijih to prepoznamo, pa se prije bana ljudski javimo i provjerimo što je. Kod nekih to ne prepoznamo. Ne kažem da bi svatko trebao dijeliti svoj privatan život na forum, osobno i zazirem od toga, ali ako vas nešto muči i u nekom trenutku prepoznate da to utječe na vaše forumsko ponašanje, dajte neki hint u inbox pa ćemo se i ljudskije postavit. Ipak, sve ima svoje granice.
A što se tiče povratka, konačna odluka je i dalje na meni i Fici koji je bio najviše na udaru osobnih uvreda. Uzet ćemo u obzir i da je forum od bana puno ugodniji te po broju postova nikad aktivniji, što ne može biti slučajnost. Uzet ćemo u obzir i većinom pozitivne reakcije forumaša, pa čak i onih s kojima se Chono tradicionalno sukobljavao. Istovremeno, to ne otvara vrata svim drugim permama, ali nitko nikome ne brani da pokuša. U 10+ permabanova Chono je dosad jedini koji je osjetio potrebu svima se javno ispričat i priznat pogreške, što isto nešto govori. Osobno bih svima dao drugu šansu, Choni pogotovo nakon doprinosa forumu i portalu (mislim da je na portalu i dalje 3. najaktivniji autor uopće), ali nekad treba dobro odvagnut i vidit što je najbolje za forum. Kad bi se sve nadalje odvijalo idealno, odluka bi bila najlakša ikad.