Ovo mi se još nikad nije dogodilo a to je zbog toga jer sam promjenio kalup.

Pekao sam kolač a obično mu treba malo više od pola sata da se ispeče.

Izvadim ga van 😃 iz pećnice i da ga šiknem proč iz kalupa a kad ono počelo nešto mekano izlazit. Jebote pes, nije se dovoljno ispekao i ono kaj je ispalo nazad šiknem nožem u kalup i nazad na pećenje oko 15 min.

15 min bilo je za nijansu možda previše jer malo je reš pečeno ispalo. Pojačao i temp.

Bojao sam se da pak se ne ispeće kak spada.

Ok je, nije gorko ni tvrdo. Jabuke su dobile malo po tamburi i to je sve. Ukusan je i to je najbitnije.

Ovak je izgledalo kod prvog vađenja iz pećnice.

Ovak kod drugog.

Jedna šnita za degustaciju.

Tjestenine na kvadrat.

Malo pizze i današnjeg objeda.

Glavno jelu na tanjuru je ko austrijski barjak, hehe a malo samo deblje kobase da su.

Ove su tenke ko prst i ljutkaste su.

Ovo je ko kruh. Kolač sa jabukama i mandarinama. Biskvit je napravljen kao za kolač od jogurta tako da je već napisan opis radnje i receptura.

Kod pećenja mandarine su potonule u smjesu. Dok sam naribane jabuke umješao u smjesu prije pećnice.

🎶 Nije vrime od nedije za u poje poći.

Nek je vrime za kužinu kolač ispeći moći. 🎶

Prvi štrukli sa sirom ove godine by Ledo na meniju. Volim ih sa prenzlima i šećerom.

Pileća jetrica na saft i riža.

Kada je u pitanju krumpir, žganci ili riža kod nekog safta, volim da je saft sastrane priloga za razliku od tjestenine kad dobro promješam sa saftom.

Erupcija tijesta za pizzu. Zaboravio sam na njega i tako je naraslo ko clickerova glava. Odvojil sam 3 gromade pa nek još malo naraste pa na mirovanje u hladnjak.

Šef Microsofta je potvrdio da na PS i NS stižu nove Xbox ekskluzive a šef kuhinje je potvrdio da stiže friško pećena pizza na pravokutnoj platformi.

Demo (sirova verzija)

Puna verzija

Improvizirani ručak. Umak od tikvica i pire krumpir te svježe ocjeđen sok od naranđi iz pl. flaše by Lidl. 😃

Pošto je to moj napoj tako da ću se ko pajcek toga nahrdati.

EDIT:

Bilo mi fino, polizao tanjur ali osjetil sam da mi fali još jedna šnita kruha sa paštetom da utvrdim gradivo.

Činkice od integralnog pirovog brašna.

Kokice edicija milion i prva. E sad sve spremno za nekaj pogledat na telki a neznam koji hororac da si šiknem ili da pogledam unboxing (profesionalne plejke) od našeg kolege Raptileosa. Prvo to i onda neki film. Budem već nekaj smislil.

Grahek sa kobasom. Njam, njam. Bit će i za ponedelek a pošto je sutra nedjelja, nemrem graha imati, bolji ručak mora biti.

Biskvitni kolač sa jabukama, mandarinama i bananom i čoko preliv.

5 dana kasnije

Zapečeni grah sa začinima i malo povrča te sam dodao pred kraj ljute kobase. To je zbilja sve ljuto i bez kobasa jer stavio ljutih čudesa. Sad maloprije kušao. Trebat će mi aparat za gašenje. 😃

Lepo se naduvalo, pizza tijesto.

Improvizirani kolač. Dobio je malo jaču boju korice jer nisam htio riskirat da bude sirov pa sam dulje pekao 5 min na jačoj temp.

Biskvit po receptu slično kao kolač od jogurta a dodak su voće. Stavio sam jednu bananu narezanu na male kockice 2 naribane jabuke i 2 mandarine rasšnitane. Kakvog je okusa, nemam pojma, nisam još probao. Narezao 2 šnite, uslikao i stavio ovdje.

Jučerašnji dvonožni odojak a bit će i za danas.

Ovo rijetko imam na meniju jer nekako spada u jesensko-zimske klope a danas sam otvorio sezonu hladnog razdoblja.

Slična priča kao jučer. Ostalo mi kupusa od jučer.

Umjesto krumpira skuhao žgance a umjesto krvavice ispekao kranjsku. Mislim da mi je to prvi put što sam ispekao kranjsku jer ih obično kuham. Dobre su mi u oba slučaja.

Ovo je necenzurirana verzija

A ovo je ona beep, beep verzija, meni simpatičnija. Te kobase mi je fora postavljat ih u verikalni položaj odnosno da ju nataknem u neki prilog i bude glavna zvijezda u kadru. Kupus je mekan pa je kobasa padala ali uspio ju uspravit ravno da bude i ptičica!

Kobasa kada leži pored druge hrane mi izgleda kao neki mrtvac, hehe.

Ovako mi je ispalo sasvim slučajno. Tako se nekak i ispekla jer sam ju prije pečenja ispikal vilicom i kod pečenja se raspukla tamo di treba pa ima ožiljke😃.

Kak se ono veli kad želiš nešto slatko pojest i opravdat taj čin pa veliš: pao mi šećer. Poznata izreka sladokusaca.

Zbog pada šećera napravio sam palačinke. Najbrže i najjednostavnije za napravit a da nije griz i puding. Bolje to nek da kekse jedem koji mi već na uha idu van.

7 dana kasnije

Za dan republike napravil sam kukuruznicu sa jabukama kao fil. Odozgora prije pečenja sam stavio grožđice i malo kakaa u prahu i to je bila loša ideja jer se jebiga malo više zapeklo pa sam nakon što se ispeklo maknul te grožđice i ostatke korica kakaa koliko sam mogel tak da izgleda ko očerupana kokica. Ko ga jebe za izgled. Kad se nareže na šnitice nebu se niš kužilo.

Unutra je ok koliko vidim. Peklo se na 180 što nije baš toliko velika temperatura za takvu vrsta kolača i 50 min. Svejedno se tak zapeklo jebemu miša.

Tak više nebu išlo, jebeš eksperimentiranje. Trebo sam ubacit u filu i kakao i grožđice kao obično ili peći na 150 i onda malo dulje pa bi bilo ok.

11 dana kasnije

Što je na meniju: Zimski meni

Riža+bulgur i čevapi

Kiseli dinstani kupus, kuhani žganci i krvavica

Filana paprika+čufta, restani krumpir

Laganica za večeru i čaj od kamilice i aromom đumbira.

6 dana kasnije

Dinstana pileća jetra + tjestenina.

Neki dan mister StarFox_N stavio je u sličnoj temi za klopu i to pohani kruh i zapravo me time podsjetio da ove godine još ga nisam imao a često bi se našao na meniju kao brzinski specijalitet.

Ja najčešće ili sa peknezom, ili kidam komadiće pa uvaljam po šećeru a može i sa eurokremom kad ga imam jer mi nije baš učestali namaz.

Upravo ispečen kruhek naš svakidašnji.

Gibanice su nafilane i sad čekam da još malo narastu pa u pećnicu.

Dvije donje su od maka sa malo oraha a druge gornje dvije od rogača i sa malo više oraha. Orah je tu da vidim kakvog će okusa bit. Kombiniram svašta.

Od rogača nisam već jako dugo ništa radio a bio mi je zapravo jedna od prvih namirnica sa kojima sam počeo radit kolače ko klinac a tako mi je aromatičan i mirisan i zdrav da je zapravo prava šteta da sam ga zanemario.

EDIT: Evo gotove su gibanice a sad gibam nadesno.

Katkada me sram koliko hrane se spremi i pojede za blagdane a mnogi nemaju ni frtalj toga kroz obične dane a kamoli blagdane. Dao Bog svima dovoljno hrane i pića.

Uz peradsku pećenku, mlince pećene krumpire, francusku salatu, sokove, evo i kolača.

Kod makovnjače sam pogriješio što sam kupio gotovi prah od maka u koji se umješa samo voda ili mlijeko i čeka da odstoji i nabubri ali stislo se na kraju ko želatina a nabubrilo ništa nije pa vizualno izgleda kao da ga malo ima. Stavio sam još dodatno oraha koliko mi je preostalo od drugog jer i tamo tj. u rogač sam dodao malo više oraha.

Pita mađarica. Malo zajebancije oko pravljenja ali kolač je izdašan jer puno ga ima za lim kojeg imam. Rađena po starom receptu kojeg je mama dobila od svoje kolegice sa posla. Jednom ću ga napisat ovdje ali sad mi se to ne piše pa stavljam samo slike kolača.

Svinjska lopatica nešto više od 2kg.

Ovo se trebalo jesti za Novu Godinu ali pošto sam bil u gostima prekjučer i jučer pa bude danas to za ručak. Sinoć sam posolio, stavio ulja i zgnječenog češnjaka za bolju aromu i okus. Pa kad bude vrijeme u pećnicu s tim na 150 stupnjeva, laganica. Oko sat vremena pred kraj stavim krumpira da se sve zajedno peće.

Titane, kakvi su ovo bijeli crvići po mesini? 😃

Flipper

Trgotine od klikerovih glava, 😃

To su ostaci zgnječenih 3 režnja češnjaka.

Fino se ispeklo. Baš onako kak volim. Sočno i aromatično jer povuklo je mirise i okuse decentno od češnjaka. Kad je ubačen krumpir pa se sve zajedno koprcalo u mastima i sokovima.

Sad zapravo imam malo više meseka jer su se wormsi pridružili gozbi prije vremena😀

@TITANXIS jel si jos slobodan za udaju? 😀

Molim te otvori yt kanal

-Pita mađarica-

Sastojci za kore (tijesto):

60 dkg namjenskog brašna za kolače (može i mješano, oštro i glatko)

1 vrečica praška za pecivo

1 žličica soli (sol poravnata sa rubovima žličice)

20 dkg šećera

15 dkg margarina ili maslaca

2 dcl kiselog vrhnja (1 čašica pakovanje)

2 jaja

Sastojci za nadjev:

1 litra mlijeka

8 žlica oštrog brašna

2 žlice kakaa u prahu

2 vrečice vanilin šećera

30 dkg šećara

20 dkg maslaca ili margarina (preporučam maslac radi boljeg okusa)

Žlica ruma

Sastojci za preliv (glazura)

2 rebra kvalitetne čokolade za kuhanje ili 2 žlice kakaaovog praha

6-8 dkg šećera

5-6 dkg maslaca

malo ulja radi boljeg sjaja glazure.

Sastojci su dostatni za matalni kalup promjera 43 cm (32x31 cm) kojeg ja koristim.

Priprema tijesta za kore:

Brašno prosijemo na radnu površinu i napravimo rupu u sredini za sastojke koje ćemo stavljati.

Margarin ili maslac narežemo na sitnije dijelove. Rukama umjesimo tijesto, biti će mljackavo i ljepljivo pa će nam trebati još dodatnog brašna dok ne dobijemo homogenu masu.

Ne smije biti previše tvrdo niti premekano tijesto. Što mekše je zapravo bolje za razvlačenje. Osjeti se pod rukama kada je spremno za daljnju obradu.

Kada dobijemo masu tijesta podjelimo ga na 5 jednakih dijelova. Ostavimo 30-tak minuta tijesto da miruje i zatim ga idemo razvlačiti koru po koru. Kada razvijemo prvu koru stavimo je na zamašćeni kalup i stavimo peći ma 180 stupnjeva oko 10-tak minuta, zapravo kada počne poprimati svijetlo smeđu boju.

dok se peće razvijemo drugu koru tako da uvijek imamo jednu spremnu za pećenje. Ako nemate kalup istih dimenzija sve 4 strane onda pazite da su pečene kore okrenute na istu stranu kada su se pekle.

Priprema nadjeva:

Od litre mlijeka odvojimo malo pa umiješamo brašno i kakao prah i vanilin šećer da dobijemo rijetku smjesu. Preostalo mlijeko stavimo kuhati i dodajemo smeđu smjesu uz neprestano miješanje. Kuhamo oko 10-tak minuta nakon što se počne zgušnjavati uz neprestano mješanje.

U vrući nafjev stavimo 20 dkg šećera i maslac i mješamo dok se maslac ne sjedini sa smjesom. Za karj dodamo rum a on je opcija, tko ga ne voli neka ga izostavi.

Dok je smjesa još tečna i vruća filamo koru po koru i biti će za 4 filanja. Na gornju koru stavimo preliv od kakaa. Za kakao preliv nije potrebno opširnije objašnjenje za pripremu. Sve sastojke otopimo na laganoj temperaturi i dok je još vruća polako preljevamo po petoj kori.

Kolač ostavimo da prenoći u najhladnijoj prostoriji koju imamo. Tek drugi dan je kolač spreman za rezanje i konzumiranje.

Dobar tek!

Pileći kavijar i Ориз.

Ovo sam trebo sinoć kad je bilo sučeljavanje ali nisam se sjetil. Kokice i dobar HRT-ovski dokumentarni filmić "Dva loša ubiše Miloša"