FFA Kuhinja - kulinarski recepti
Za ručak.
Mix riže, ječma i bulgura i prije dodataka žitarica pooržio mrkvice sa, lukom češnjakom, ubacil vodu i začine sol, vegetu, slatku mljevenu papriku, đumbira u prahu i malčec sos paradajza (koncetrat).
Juneći faširanci, Mljeveno meso od PiK-a. Dodana samo sol i ljuta mljevena paprika u meso.
Uz sve to malo kruha, cedevite za pijaču i sit si do navečer.
U ovom videu je prikazan cijeli postupak i filozofija oko pravljenja tijesta za pizzu na tri najuobičajena načina i drugo nije ništa potrebno znati za one koji se žele strogo držati takvih načina primjenivati kod kuće. Zatim kako se peće i gdje.
Sa sastojcima na tijesto samo je indvidualna igra i stavljamo po želji, što god od ljuto-slano-kiselih sastojaka.
Osobno nije mi više da želim postići kvalitetu sirovog i pećenog tijesta na razini makar poluprofesionalnoj. Ne trudim se i ne zamaram previše time.
Imam već svoju recepturu i način spravljanja i katkad mi ispadne super a katkada ne i to je sve. Na kraju je ipak samo bitno da budem zadovoljan i budem sit.
Bez obzira na to, super mi je gledati ovakve videje ne samo kako se radi pizza već općenito sve kulinarske poslove.
Pogledajte ovaj video sa pizza majstorom iz Srbije u suradnji sa svojim pomoćnikom.
Kasna večerica!
Tri jajca na oko, seljačka šunka i pileći parizer te gouda sir. Posoljeno i počilano.
Najprije sam prepržio 1 šnitu šunke i razlomio je rukama na komadiće i parizer 3 šnitice nasjeckane na kockice na laganoj vatrici, ubacio 3 jaja i stavio na to 2 šnitice razdrobljenog sira i na kraju posolio i stavio čili. Poklopio da se stvori opna i otopi sir.
Davnih godina sam se upital kak se radil kruh i pekarski proizvodi u vrijeme kad nije bilo kvasca za kupiti niti je postojao kakvog danas imamo pa mi je netko od starijih odgovoril da se radil na ovakav način kao što je opisano u članku.
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/domaci-kvasac---599162.html
- Uređivano