4 dana kasnije

Za ručak.

Mix riže, ječma i bulgura i prije dodataka žitarica pooržio mrkvice sa, lukom češnjakom, ubacil vodu i začine sol, vegetu, slatku mljevenu papriku, đumbira u prahu i malčec sos paradajza (koncetrat).

Juneći faširanci, Mljeveno meso od PiK-a. Dodana samo sol i ljuta mljevena paprika u meso.

Uz sve to malo kruha, cedevite za pijaču i sit si do navečer.

Još se čuje pucketanje zraka kako nadima tijesto i vrije polako.

Mislim da će to biti dobra pizza, prošli put mi je baš uspjela. To je kao lutrija. Ne dobiš uvijek.

Sad moram zamjesit za kuglice i još malo da se nadiže pa u hladnjak na noćnu ekspanziju😃

9 dana kasnije

Sinoć profi a večeras amaterska pizza na brzaka sklepana.

Stavio sam svega pomalo na tijesto. Paradajza, šunke za pizzu, seljačke šunke, gljive, gouda sir 1 trajbano jaje, origano i masline. Uz to mi najbolje odgovara da zalijevam sa koktom.

To je titanska pizza, žilava ko Bruce Lee

U ovom videu je prikazan cijeli postupak i filozofija oko pravljenja tijesta za pizzu na tri najuobičajena načina i drugo nije ništa potrebno znati za one koji se žele strogo držati takvih načina primjenivati kod kuće. Zatim kako se peće i gdje.

Sa sastojcima na tijesto samo je indvidualna igra i stavljamo po želji, što god od ljuto-slano-kiselih sastojaka.

Osobno nije mi više da želim postići kvalitetu sirovog i pećenog tijesta na razini makar poluprofesionalnoj. Ne trudim se i ne zamaram previše time.

Imam već svoju recepturu i način spravljanja i katkad mi ispadne super a katkada ne i to je sve. Na kraju je ipak samo bitno da budem zadovoljan i budem sit.

Bez obzira na to, super mi je gledati ovakve videje ne samo kako se radi pizza već općenito sve kulinarske poslove.

Pogledajte ovaj video sa pizza majstorom iz Srbije u suradnji sa svojim pomoćnikom.

Kasna večerica!

Tri jajca na oko, seljačka šunka i pileći parizer te gouda sir. Posoljeno i počilano.

Najprije sam prepržio 1 šnitu šunke i razlomio je rukama na komadiće i parizer 3 šnitice nasjeckane na kockice na laganoj vatrici, ubacio 3 jaja i stavio na to 2 šnitice razdrobljenog sira i na kraju posolio i stavio čili. Poklopio da se stvori opna i otopi sir.

6 dana kasnije

S Vegetom se bolje jede.

U zadnje jedem kruh skoro sa svakim jelom za ručak. To nije baš zdravo pogotovo u kombinaciji sa mesom ali paše mi a i nekak se brže zasitim kad dam malo cementa na klopu.

6 dana kasnije

Ezio me je iscrpil. Bogovska večerica!

Tri jajca sa rižom, bulgurom i graškom.

U jajca sam ubacio i režanj nasjeckanog češnjaka, malo papra i soli da ne boli.

+desert (kolač od naranđe)

Evo upravo pečen štrudlin od sira, slatki. Industrijsko tijesto, odnosno listovi. Odavno sam prestao ih radit jer to mi se ne radi.

5 dana kasnije

Jajca sa lukom, češnjakom, mljv. ljutom paprikom i gouda sirom da vidim kako će se to spojiti.

Nije mi se dalo ništa kuhati pa eto jajca su uvijek spremna kad glad nastupi.