Markus je jako popularan, da. I dobar.
Ali zbilja mislim da ova druga itekako vrijedi tih 300kn razlike. Meni je puno udobnija.
Markus je jako popularan, da. I dobar.
Ali zbilja mislim da ova druga itekako vrijedi tih 300kn razlike. Meni je puno udobnija.
Znam da nisam bas helpful, ali ako sam ista zakljucio - vise ne kupujem gaming stolice koje izgledaju kao da ih mogu prisarafit u seljo beljo tjuning auto. Nego udobne uredske. Da sada kupujem, vjerojatno bi piknuo Markusa ili neki ekvivalent.
Ikea ima cijeli novi gamerski program dizajniran u suradnji s Asusom
Dobro, ja ne bi uzeo ništa gamersko jer sam stariji od 12 godina. Samo kažem da ima.
Uzeo sam svojevremeno taj Jaerfanešto, dok se nudio u tkanini. Neću kožu.
I meni se sviđa taj Jalžabet.
Misliš Jaffacakes?
samo https://secretlab.eu/ nista drugo
Ako baš mora biti gaming, secretlab je dobar. Ali noblechairs su isto tako, dobra alternativa.
Evo npr. jedan model.
https://www.noblechairs.co.uk/icon-series/gaming-chair-pu-leather
causasui ako je papa na ovome sidija uzimam odma
Genesis uzea bi je samo jer je batman model xd
Bushwack_Joe Ako je Batman, kojem su slomljena leđa, odabrao stolicu, onda mora valjat!
Ljudi, ima li itko iskustvo s Jyskovim stolicama? Vidim da sad imaju akciju, pa pitam dal ima kaj kvalitetno za upiknut?
Torgue želiš li stolicu koja će trajati par godina ili desetak i više godina?
Markus ima 10 godina garancije
https://www.ikea.com/hr/hr/p/markus-uredska-stolica-vissle-tamnosiva-70261150/
Kolko znam, Jysk samo rebranda kineske gaming stolice.
Nikako ne uzimaj nikakve stolice koje imaju gaming predznak ako nisu Herman Miller.
Mislim da smo već par puta sve to potezali.
Nije preporuka za nikakve te gamerske stolice od 500-1500 kuna iz shopping centara. Niti je prirodno ni udobno sjediti u racing F1 stolici.
Gledaj Markusa iz Ikee ako oces neku best buy stolicu. Gledaj Jarvfjallet iz Ikee ako želiš još udobniju i ergonomičniju od Markusa.
A ako već baš mora biti gaming stolica, gledaj SecretLab, NobleChair ili Razer Iskur.
U krajnjem slučaju, ako baš ne želiš ove iz Ikee, idi pogledaj u neke centre baš kvalitetne uredske stolice. Npr, vak nešto je također jako dobro
https://www.padovan.hr/namjestaj/pa-grand-t-cr-r1/ Znači, samo nemoj štedit na stolici i uzet neko govno od 500kn, kičma će ti bit zahvalna.
Mislim da je sve pametno vec napisano. "Gaming" stolice ni u ludilu, to je jedno vrijeme bila pomama za njima zato sto izgledaju fora klincima ali to sa ergonomijom nema veze, imate i hrpetinu clanaka po netu o tome ako ne vjerujete.
Imam malo duzi staz u sjedenju od vecine tu (imam 46g i osim gejmanja i posao mi je sjedeci, za kompom) tako da jako dobro znam koliko znaci dobar stolac. Godinama sam kupovao stolce tipa ovih iz Jysk, Emezetta i sl. po 500-1000kn i oni su super 2-3 mjeseca i onda krene propadanje materijala pa nakon godinu i pol sjedite na dasci umjesto na spuzvi/pjeni. Sve je to OK ako imate 15-20god jer su vam ledja jos zdrava pa nece biti nekih bolova ali s godinama si ih unistavate garantirano. Govorim o sjedenju 8h+, naravno ako sjedite pola sata dnevno mozete i na gajbi
Igrom slucaja smo negdje 2003 u firmi, u kojoj sam tada radio, svi kompjuterasi dobili Herman Miller Aeron stolce i moram priznati da je to bio pravi preporod i da smo uredno svi bili odsevljeni s njima. Otisao sam iz te firme 7god nakon toga i zadnji dan je taj stolac izgledao i funkcionirao kao i kada smo ga kupili. Mozes uredno na njemu sjediti i 12h ako treba bez ikakvih bolova i problema. Malo nakon toga sam si i za doma priustio Herman Miller Mirra2 na kojoj i sada sjedim i isto je odlicna inakon 5-6 godina sto je kod mene i tko god je malo duze sjedio u njoj se slaze s tim. Msilim da mi je to najbolja i najpametnija investicija koju sam napravio za svoje zdravlje.
Potpuno mi je jasno da ne mogu svi dati 10k kn za stolac, samo zelim naglasiti koliko je takva investicija bitna i pameta dugorocno. Prije Mirre sam imao sigurno 6-7 stolaca i na to potrosio barem 5-6.000kn pa ako tako gledam razlika i nije tako velika, a imate i jako dobre Ikeine modele koje ce sigurno posluziti puuuno bolje od ovih racing stolaca
BTW da ne ispadne da hvalim samo HM, Steelcase isto ima fantasticne modele, jeftiniji su od HM a imaju i zastupnika u Zg.
Bitna napomena, Ikea stolice imaju 10 godina garancije dok npr. SecretLab imaju samo 3 godine.
I još moraš slati njima u Poljsku ili di već.
Dosta govori o kvaliteti.
Ikea je uvijek super omjer dobiveno/ulozeno. Kada smo mi dobili prve Herman Miller imale su dozivotnu! garanciju, sada su to skratili na 12g za mehanizam i 5 za mrezu :/