foggy Možda Fićo ima nešto u prstima
Imam gorčinu i razočaranje.
Inače, Python je bolestan za obradu podataka, zato sam spomenuo da svoje varijable možeš pohraniti kao jenkins varijablu, pa ih onda možemo doslovno poslati u koji framework želimo u narednom ili istom koraku.
Znači, čitam ovo kaj @chono piše i krenem pisati da bi možda najpraktičnije bilo napraviti Python skripticu za ovo, on je super s velikom količinom podataka. I onda vidim i ti spomeneš Python. 😄
Ukratko, prošao sam kroz ovo što je napisano zadnjih dana i meni se jednostavno čini kao problem koji traži jako puno fine tuninga za nešto što je izvedivo van okvira Powershella. Kažem da mi se čini zato što s Powershellom nemam iskustva. Igrao sam se s Jenkins skriptama, ali nikada nisam radio detaljniju obradu podataka, uvijek se to pokušavalo svesti na provjere flagova i konkateniranje ili pozivanje složenijih funkcija.
Još ću proučiti, malo razmisliti pa vidjeti hoće li mi pasti neki alternativni pristup.
Jedino kaj trenutno mogu je vratiti se na ideju korištenja Pythona za ovo. Lagan je za savladati, takoreći se pišu rečenice i ovakvo što bi mogao pojesti. Na tebi bi bilo da složiš skriptu koja dovlači podatke iz AD-a i onda sve predaje kao argument toj .py skripti. I onda pustiti da Python odradi svoje i negdje ti spremi gotove podatke.
U tom bih slučaju išao u smjeru:
- Dohvati mi podatke iz POLJA 1
- Dohvati mi podatke iz AD-a
- Pozovi .py skriptu kojoj se predaju podaci iz koraka 1 i 2, u njoj raditi enrichment
Sada dobivaš više slobode za eksperimentiranje i igranje s vremenom izvođenja. Možeš, recimo, napraviti u istoj toj skripti i da se predaje POLJE 2 i zatim radiš čitavu logiku unutra. Možeš i izbaciti dobiveno enrichano polje i onda izvesti običnu usporedbu između dva polja jer si sada riješio problem enrichmenta. Ili pak možeš napraviti zasebnu .py skriptu koja vrši usporedbu oba polja i pozvati ju nakon izvođenja prve .py skripte.
Ako odeš u ovom smjeru i iz kojeg god se razloga ne budeš snalazio, javi se pa nastavimo.
EDIT: Ili još bolje, sve samo hiti u Python. 😃 Nisam ovoliko shillao Python od... Nikad...