Fico Zaboravio sam na TypeScript, no ako netko prije toga krene s JavaScriptom i razumije osnovne paradigme OOP-a, mislim da će se ok snaći. Ako išta, meni je osobno TypeScript draži od čistog JavaScripta. Volim malo više reda u kodu nego nereda.
Da, međutim izvesti klasu u javascriptu i Typescriptu nema veze jedno s drugim (iako to nisu klase nego funkcije na dnu), tako da neke stvari budu skroz simple u typescriptu, i typescript ima tip podataka, interface i puno toga što ti treba ako želiš kod dovesti u red. Ne znam više iskreno kako bi koristio vanilla JS nakon typscripta, sve projekte sam prebacio na typescript, osim svog weba
Fico Baš si razmišljam u kojem smjeru ići s diplomskim i Vue me za sada najviše privlačio. Jedini u kojemu nisam radio kada govorimo o tri kralja Frontenda i mislim da će na kraju i biti konačan odabir.
Uzmeš njega i pogledaš kakav store imaju, skombaš najbolje i imaš angular na steroidima koji ima i smisla. Najgore od svega što godišnje dođe valjda 6 major verzija oba frameworka, pa ti to sve prati. Nije velik skok, ali ono.